ריטלין למבוגרים

danaadd

New member
ריטלין למבוגרים

קראתי לגבי הדילמה בנוגע לנטילת ריטלין למבוגרים. ברשותכם אגיב: ההמנעות של הרופאים נובעת בעיקר מהאישורים של ה- FDA. ה- FDA (המוסד הפדרלי האמריקני לתרופות) אוסר על מרשמי ריטלין למבוגרים, מפני שההתוויה היא פדיאטרית. כלומר, התרופה מיועדת לילדים ועדיין לא קיבלה אישור למבוגרים. ייתכן והתרופה טוב ויעילה למבוגרים, אבל קיים איסור עדיין להשתמש בתרופה. יחד עם זאת, המשפחה האחרת של הממריצים המשמשים כטיפול תרופתי לבעיות קשב וריכוז (לרוב, הם פחות יעילים ממשפחת הריטלין ומשמשים במקרים בהם ריטלין לא עוזר) מותרים לדעתי לשימוש ע"י מבוגרים. הממריצים הם ממשפחת האמפטמינים. אבל אפשר להתייעץ עם פסיכיאטרים ונוירולוגים המומחים לבעיות קשב וריכוז (בבי"ח שערי צדק, הדסה, בשניידר (פרופ' שופר ופרופ' אפטר)), וכו'. כיום, קיימת אף דחיפה של הנושא מצידם של הרופאים לנטילת תרופה לבעיות קשבוריכוז, היות והוכח כי קיים קשר בין הנ"ל לבין תפקודים מסוימים פחות טובים: למשל, יכולת הנהיגה... מצטערת על האורך. מקווה שזה ייתן מידע מהימן למי שנזקק.

אם כך מבוגרים לא מטופלים

בריטלין? וכן - במשפחת הממריצים האחרים ונשמע שכל נושא המבוגרים לא ברור דיו ובעצם אין כ"כ על מי ועל מה לסמוך?

danaadd

New member
המודעות לעניין עלתה לאחרונה,

וזה לא היה במוקד תשומת הלב עד כה. המבוגרים מטופלים באמפתמינים מסוגים שונים. יחד עם זאת, שמעתי על כמה מקרים בהם מבוגרים משתמשים בריטלין (וכנראה שהישיגו אותו דרך ילד שנרשם לו ריטלין או רופא שבכל זאת רשם את התרופה. אבל המידע שמסרתי, הור מידע לגבי ההיתרים הרשמיים. אפשר לברר את העניין עם מומחה בתחום (ולברר האם יותר לי לצטט את שמו) ולחזור עם תשובה.

05 מיכל

New member
דנה, את לא מעודכנת

מבוגרים רבים בארץ, וגם בפורום הזה, מטופלים ברטלין באופן חוקי לחלוטין, עם מרשמים שנרשמו להם. אני אישית מקבלת מרשמים חוקיים לחלוטין, וכך גם עוד אנשים שאני מכירה, גם בפורום הזה וגם בפורום של המבוגרים.

ערב טוב דנה

ריטלין היא תרוםה שניתנת גם למבוגרים הן קונצרטה והן ריטלין 10. סטודנטים רבים ומבוגרים אחרים נוטלים אותו בדיונים ובישיבות הנהלה. אני מזמין אותך להיכנס ל proquest או ל ovid ותקישי מבוגרים, ADHD וריטלין ותיראי כמה עבודות תקבלי מהשנתיים האחרונות. יעילותה מוכחת, לגבי נהיגה, מחקרים מראים כי לקויי קשב לומדים יותר לאט נהיגה, ומעורבים עד פי 4 יותר בתאונות דרכים. אבל אני לא נתלקתי במאמר שקושר ריטלין עם ירידה ביעילות הנהיגה. אשמח לקבל ממך הפניה למאמר מדעי בנושא. בברכה, גיל

zivadina

New member
ממתי FDA אוסר ריטלין למבוגרים?

ברוכה הבאה אלינו, דנה. בפורום שלנו ישנם מספר מבוגרים שלוקחים ריטלין במרשם על שמם, ולא על שם ילדיהם. בין המנהלים שלנו ישנם לפחות 3 אשר נוטלים ריטלין בעצמם על סמך מרשם שניתן מן הרופא שאיבחן אותם. (ביניהם אני). אצלנו מייעצים מיטב הרופאים להפרעות קשב, כאלה שחוקרים את ההפרעה ומרצים באוניברסיטאות וכנסים עולמיים, וכן מנהלים מרפאות פסיכיאטריות להפרעת קשב בתוך בתי חולים ובאופן פרטי. ב-10 השנים האחרונות נושא הטיפול במבוגרים תופס תאוצה, וגם הרפואה גילתה שמבוגרים בהחלט מפיקים תועלת מנטילת ריטלין. את מוזמנת לקרוא את הייעוץ הרפואי אשר ניתן כאן בכל סופשבוע על ידי מיטב הרופאים. כמו כן, את מוזמנת לקרוא את הייעוץ החינוכי אשר ניתן כאן בכל אמצע שבוע. לידיעתך, ב"שרשור מומחה" כמו שני ייעוצים אלה, אנחנו מכינים שרשור שאלות יומיים קודם לכן, ורק לאחר שהמומחה ענה על שאלה מסוימת, אנו מוסיפים לה תגובה משלנו. מומחי הפורום מסומנים בצבע אדום. אשמח מאוד אם תשארי אתנו לשאול וענות. אני בטוחה שתוכלי להשתלב בינינו בצורה נהדרת. במידה שאת מעוניינת לקרוא על מבוגרים ADHD, את מוזמנת לקרוא כאן בקישור המצורף. שימי לב שבצד שמאל של הדף שייפתח, נמצא אינדקס של כל מדורי הקישורים שלנו. ברוכה הבאה אלינו!

05 מיכל

New member
ד"א,

בפרוספקט המצורף לתרופה לא מצוין כלל שהיא מיועדת לילדים.

zivadina

New member
ההתוויה הינה כטיפול לילדים ומבוגרים

ככל הידוע לי, סל התרופות מאשר אך ורק סיבסוד לילדים, אבל זה כמובן משיקולי תקציב ולא משיקולים רפואיים. אני מצטטת מתוך חוזר משרד הבריאות המצורף כאן: "ההתוויה הינה כטיפול לילדים ומבוגרים הלוקים בהפרעות ריכוז וקשב - ADHD". במסמך של ה-FDA יש פיסקה המוקדשת למינון למבוגרים, ופיסקה המוקדשת למינון לילדים (6 שנים והלאה. (אפשר לעשות חיפוש על המילה adults) במסמך המצורף, אשר נמצא באתר ה-FDA. נראה לי שמישהו התרשם יותר מדי מן המאמר שפורסם בארץ על טיפול במבוגרים ADHD בעזרת תרופות פסיכיאטריות. לצערנו, יש הרבה פסיכיאטרים למבוגרים שלא מכירים את ההפרעה ולא מתעדכנים בתרופות המומלצות לה. המומחים להפרעה מתבטאים בדיוק כמו שהתבטא הפסיכיאטר שצוטט בסוף הכתבה, באשר לטיפול בהפרעת קשב והפרעות פסיכיאטריות נלוות לה. בבקשה:

danaadd

New member
טולי, תודה על ההבהרה! התייחסתי

להתוויה בלבד ולא לשימוש שקורה בפועל. כל מה שאמרתם ידוע. ידוע שמבוגרים רבים מקבלים ריטלין וידוע שקיים תחליף זול לאמפטמין הנרשם ע"י רופאים בארץ ושד"ר לובל מפרסמת מחקרים על הקשר של ה-ADHD לנהיגה. טולי התייחסה למה שכתבתי ולדקויות שהדגשתי: להתוויה הפורמלית ולמה המשמעות שלה. אגב, הנושא של מבוגרים ו-ADHD סוף סוף מקבל במה ודר' מנור ודר' דבי שני מעורבות מאד בתחום. גם רופאים משניידר חוקרים ומקדמים את התחום. הגיע הזמן...

למעלה