ריטלין לילד בן 9

SH2709

New member
ריטלין לילד בן 9

היי חברים
אנחנו עומדים בפרשת דרכים
ילדנו בן ה 9 אובחן כבעל הפרעת קשב ריכוז ניסינו כשנתיים טיפולים הומאופטיים שלדאבוני לא עזרו
ואנו מתלבטים האם לתת ריטלין או לא
היום קראתי על כל תופעות הלוואי וזה פשוט הזוי כמה תופעות .... אנחנו פשוט מבולבלים ...

אין לנו משג מה לעשות .... לתת ריטלין ואולי תהיה פגיעה בגדילה שלו או לתת לבי"ס להתמודד איתו ...

אוףףףףף

טאניוש

New member
לא תהיה פגיעה בגדילה שלו

יש המון מיתוסים סביב ריטלין.
ממחקרים שעליהם קראתי, ייתכן ותהיה עיכוב כלשהו בגדילה, אך בסופו של דבר הילד יגיע לפוטנציאל הגדילה שלו.
אצל הבן שלי אין תאבון בשעות השפעת הכדור. אמנם עושה רושם שהוא משלים בערב את מה שהחסיר בבוקר, אבל אני חושבת - אולי יש קשר בין הדברים? כלומר, אם לא אוכלים - איך יגדלו?...

גם לנו היה קשה להחליט. אבל הילד הגיע למקום מאד לא טוב. ותרופות נגד דיכאון איכשהו מפחידים אותי יותר מריטלין. זה לא עניין של לתת לב"ס להתמודד, זה לתת לילד להתמודד, כאשר זה גדול עליו.

בהצלחה במה שלא תחליטו...

לתת לבית הספר להתמודד איתו?

זו כל הבעיה? שלמורה קשה איתו?

לכם לא קשה? לילד עצמו לא קשה?

SH2709

New member
אכן כן

לילד לא קשה בלימודים כי יושבים איתו (ממוצע 87) אני כל יום ומורה להוראה מתקנת ואסטרטגיות פעם בשבוע
חשוב לציין שהוא דיסלקט ודיסגרף (אובחן בחופש) ולכן הממוצע יחסית נמוך (מתמטיקה ממוצע 98)
בי"ס לא שם לב לזה בכלל למרות שראה מורות מנוסות מאד !!!

בבית הוא מדהים ... תזזי קצת אבל לא מעבר

יופי! אז למה בעצם הוא צריך ריטלין?

כשאת יושבת איתו בכל יום את מרגישה בקושי שלו לקלוט, ולהתרכז? האם זה גורם לו לתיסכול?

SH2709

New member
ממש לא

אבל בכיתה יש ימים שהוא מפריע (לטענתם) הוא מגיע עם מחברות מלאות וש"ב מוכנים ברוב המקרים
בבית אנחנו יושבים על העשרה בעיקר
או על שיעורים בתנך שהוא מתקשה

טאניוש

New member
זו הבעיה היחידה
?

שיש ימים שהוא מפריע בשיעור? אם כן - ממש לא הייתי נותנת תרופות. נשמע שפשוט משעמם לו. גם אני הייתי מראה סימני קשב וריכוז אם לא היה לי מה לעשות בשיעור.
טוב לו חברתית?

אני תמיד אומרת שהפרעה- היא הפרעה כשהיא מפריעה

לפי מה שאת מספרת, לא הייתי נותנת תרופה.

zivadina

New member
האם אבחון הפרעת קשב נעשה על ידי רופא מומחה?

כי רק רופא מומחה להפרעת קשב: נוירולוג, פסיכיאטר, רופא ילדים שעבר הכשרה מיוחדת,
רשאי לקבוע שמדובר בהפרעת קשב.

טיפולים הומאופטיים לא נמצאו כעוזרים להפרעת קשב.

אם הילד מפריע בשיעור, צריך לבדוק אם זה בגלל שקשה לו, ואז כדאי לאבחן ולטפל בהפרעת הקשב,
או שהוא ילד מחונן, ואז כדאי לבדוק אם כדאי להתאים לו את רמת החומר.

בכל אופן, אני, באופן אישי, שאפתי לגדל את ילדיי לעצמאות,
ולא בניתי על זה שכל יום מישהו ישב אתם מספר שעות כדי להשלים את שעורי הבית.

למעלה