ריטלין וקונצרטה

עליות

New member
ריטלין וקונצרטה

שלום לכולכם אני בפעם הראשונה שולחת הודעה ומקווה מאוד להתייחסות. לא מזמן התחלתי ללמוד על האינרנט וגיליתי את הפורומים. בני בן 11.5 לוקח 5 שנים ריטלין 10 מ"ג לאחרונה התחילו התקפות זעם הרגשת קיפוח הרס עצמי הרס חפצים.לקחנו אותו לפסיכיאטר הוא הציע להחליף לילד לקונצרטה 18 מ"ג. שאלותי הן: 1. האם האם הסימנים שתיארתי שייכים להיפר אקטיביות. 2. האם החלפת ריטלין בקונצרטה תעלים את בעיות התקפות הזעם והאלימות? 3. מה השפעת קונצרטה 18 מ"ג על ילד בן 11.5? אודה על התיחסותכם ברצינות לשאלתי. כי כל יומיים קוראים לי לבית הספר בערך בשעה 10.5 בגלל התקפת זעם ואלימות כלפי ילדים אחרים נדמה לי שהפגת הריטלין פגה אחרי שעתיים וחצי.

ריטלין וקונצרטה

שלום לך !
הערה כללית - אם את רוצה תשובה רצינית זה לא יכול להיות דרך פורום. את לא יכולה לצפות שרופא יתיחס לתלונה שנכתבת במספר שורות ולהגיע למסקה רפואית נכונה ולהמליץ בהתאם. אין אפשרות מקצועית לתת המלצות ספציפיות דרך פורום. הכללים המחייבים רופא שונים מהכללים של משתתפי אחרים בפורום אשר יכולים להמליץ כאוות נפשם ועל פי נסיונם האישי. ניתן לכתוב בזהירות כי התקפי זעם אכן יכולים להיות קשורים להפרעות קשב וריכוז אך האבחנה המבדלת רחבה ויכולות להיות סיבות נוספות למצב זה ולכן חייבים לקבל נתונים נוספים (מה המצב הלימודי, מה המצב החברתי, האם קיימות בעיות בבית, בין ההורים בין הילדים, האם קיימים קשיים כלכליים ועוד ועוד). קונצרטה עשויה להפחית את התופעות אשר הזכרת. עם זאת יש לדעת כי לעתים קיימת תופעה של rebound כאשר עם חלוף השפעת התרופה יתכנו תופעות של אי שקט. בברכה,
דר' עדי אדר

עליות

New member
ד"ר עדי אדר

תודה על התיחסותך. מה זה ריבאונד דבר שחוזר על עצמו בפורום.

למעלה