ריטלין וקונצרטה...

Elizab3th

New member
ריטלין וקונצרטה...

התקשרתי עכשיו לנוירולוג, סיפרתי לו על כאבי הבטן של הבן שלי במהלך כל יום הלימודים, אפילו כשאני מקפידה שהוא יאכל, שאלתי אותו אם הוא יכול להמליץ על מעבר לריטלין עדין יותר וללא תופעות לואי, כדוגמת LA או SR, הוא טען ששני אלו הם מינון כפול ואין מינון שמשתווה ל10 מ"ג של הריטלין הרגיל ולכן המליץ על הקונצרטה, הוא אמר לי שהוא ישלח לי רצפט לעשרה ימים לנסות, אם הכל יעבור בסדר, אוכל לגשת לרופא הילדים והוא יכתוב לנו מרשם רגיל לחודש, הוא טוען שחבל על הכסף לקנות חפיסה שלמה לחודש אם יתברר שגם הקונצרטה תגרום לתופעות לואי. שאלתי אותו אם לקונצרטה יש באמת פחות תופעות לואי או שאין בכלל, הוא ענה שלא צריך להסחף ולכן הוא מעדיף לנסות במשך עשרה ימים. מה אתם אומרים? זה נכון מה שהוא אמר לגבי ה-SR ו-LA ובכלל גם לגבי הקונצרטה?

קונצרטה

היי ליזי, היום התחלנו קונצרטה 36 (שכן משתווה ל- 10 מ"ג ריטלין רגיל). לא היו לבני כאבי בטן כלל, אבל לא היה לו תיאבון בכלל והוא לא אכל מספיק היום. "איימתי" עליו שאם מחר לא יתחיל לאכול כמו קודם (כלומר איך שאכל עם הריטלין הרגיל) יהיה לו מחסור בויטמינים והוא יהיה חלש ולא יוסיף גובה. מסתמן שה"איום" עשה את שלו - נראה מחר בבוקר מה קורה. גם אנו קנינו בינתיים רק 10 כדורי ניסיון של קונצרטה. זה יקר יחסית לעומת ריטלין רגיל ו- SR, ואין טעם לקנות חפיסה שלמה אם הסוג הזה לא יתאים לבנך (עלה לי אחרי סבסוד של "כללית מושלם" 64 ש"ח ל- 10 כדורים). אורלי.

יאיר 33

New member
קונצרטה

בכל מה שקשור לטיפול תרופתי, חשוב לזכור שילדים (וגם מבוגרים) מגיבים אחרת לכל תרופה. אני יכול רק לספר מהנסיון שלי, שהבן שלי התחיל לקחת רטלין בספטמבר האחרון, וסבל מכאבי בטן. לקח לנו כמה ימים להבין את זה ולעבור לקונצרטה (12) והם נעלמו לגמרי. מאז הוא לוקח קונצרטה, ולא נרשמו תופעות לואי. בהצלחה.

Elizab3th

New member
תודה רבע על התגובות ושאלה נוספת

בבקשה, אני מבינה ממך אורלי אמאשלמרום שגם הקונצרטה פוגם בתאבון? זה ממש יום שלם להיות בלי אוכל והבן שלי הוא ממש גפרורון, כדי שרוח לא תעיף אותו הוא צריך לשים סלעים בכיסים (לא אבנים).

היום כבר היה טוב יותר מבחינת אוכל

היום השני לקונצרטה 36. מרום אכל בבוקר (לפני הכדור) ארוחה מלאה, טוסט עם חמאה, ביצת עין וחצי אבוקדו. שתה כוס שוקו גדולה. לביה"ס שלחתי לו קופסת טאפרוור (מאילה שנסגרות היטב) מלאה בקוביות מלון ואפרסק והוא חזר עם קופסה ריקה, שאלתי - הוא אכל הכל. אחה"צ בבית היה רגוע מאד והתנהג יפה (גם אתמול). בערב אכל כרגיל. אין כאבי בטן כלל וההרגשה הכללית שלו טובה יותר מאשר עם הריטלין הרגיל. דיברתי גם עם המחנכת שלו והיא דיווחה שאתמול והיום התנהג נהדר ולמד היטב. רק שימשיך ככה.... אם הנוירולוג המליץ לך לנסות קונצרטה, לכי על זה.
אורלי.

Elizab3th

New member
תודה אורלי יקירה ../images/Emo24.gif

בהצלחה למרום
נשמע מאד מפנק הארוחה ששלחת לו בטאפרוור, אולי באמת אעשה את זה גם כן, יש לי גם קופסאות קטנות כאלו והבן שלי מאד אוהב שמפנקים אותו.

Elizab3th

New member
אופס, עכשיו שמתי לב לטעות ../images/Emo9.gif

תודה רבע=רבה, חחח, איך בכלל יצאה לי שגיאת כתיב כזאת?!?!

חוסר תיאבון

יש לי חברה שנתנה לבת שלה קונסרטה ולאחר כמה חודשים של נטילת הכדור הילדה איבדה ממשקלה כ-5 ק"ג וניכנסה לדיכאון עמוק שבהתחלה לא הבינו ממה הוא בא (כשהרופא ניאורולוג נתן את הטיפול הוא לא המליץ להם על ביקורת בשום מקום) כשפנו לרופא המשפחה הוא הורה מיד על הפסקת הקונסרטה ובאמת לאחר כמה ימים פג הדיכאון והתאבון לאט לאט חזר (מדובר בנערה בגיל ההתבגרות).

הי בטסי

כל ילד הוא עולם בפני עצמו ומגיב אחרת לרוב אכן אמרו פה שיש פחות תופעות לואי אבל את חייבת לנסות ולהווכח מה טוב לבן שלך. הבן שלי לוקח קונצרטה 18 וזה פחות מהמינון שהוא צריך ומאז שהוא לוקח את הקונצרטה הוא לא מוכן לקחת רטלין רגיל בכלל. אני חושבת שהכי חשוב ללכת אחרי הוראות הרופא . אם יש השגות לגביו אז תחליפי אותו , לכי לרופא שמרגיש לך נוח ויש לך אמון בו . ואחרי הוראות הרופא ללכת לפי הבטן שלך. בהצלחה פנינה

spidergirl

New member
לא נכון

SR שקול למינון של 8 מ"ג למנה, כלומר נמוך בשני מיליגרם מכדור רגיל. LA קיים במגוון מינונים, אחד מהם (הכדור של ה- 20 מ"ג) הוא כמו ה- SR. אז אין מינון שמשתווה ל- 10 מ"ג אבל זה בטח לא כפול. לקונצרטה פחות תופעות לוואי אבל כך גם ל- LA.

zivadina

New member
מודדים לפי מחזורים של 4 שעות

את הריטלין. לפי זה, ריטלין רגיל הוא מנה חד יומית, ריטלין SR/LA הם מנה דו יומית, קונצרטה היא מנה תלת יומית. כך שאם הנוירולוג התכוון למשך ההשפעה של ה-SR, הוא צדק. אם הוא התכוון שגודל המנה ב-SR הוא כפול, כמובן שהוא טועה, וצריך לקרוא את ההסבר של spidergirl ובכלל לקרוא יותר על התרופות שהוא רושם.

spidergirl

New member
הבנת הנקרא ../images/Emo8.gif

כתוב מפורשות בהודעה המקורית מינון כפול. וחוץ מזה, הוא נתן קונצרטה שהיא מנה משולשת.

Elizab3th

New member
אז שוב אני הולכת לאיבוד...

עד שהבן שלי התלונן על כאבי בטן, הריטלין הרגיל בהחלט עבד נהדר כולל פידבקים חיוביים מצד צוות ביה"ס, בבית באמת לא היה מוכן לשבת על השיעורים וקצת קשה לו לשתף פעולה עם המורה המתקנת שבאה אלינו הביתה. אבל, כל זה היה בערך נסבל, שוב, עד שהוא התלונן על כאבי הבטן. אני לא מבינה עכשיו למה היה צריך לתת לו תרופה שהיא מנה משולשת??? אין בריטלין כדוגמת LA ו-SR שהם המקבילה לריטלין רגיל 10 מ"ג?

spidergirl

New member
ככתוב...

את יכולה לתת SR או LA 20, זה נמוך בקצת ממינון של ריטלין 10 מ"ג (8 מ"ג ל-8 שעות). יכול להיות שזה יהיה נמוך מדי ואז כדאי לנסות LA 30. שאר הפרטים וההסבר בהודעה הראשונה שלי. תפרידי בין מנה משולשת למינון משולש: מנה משולשת =מינון X ל- 12 שעות. מינון משולש = מינון של 3X ל- 4 שעות. קונצרטה היא כדור עדין יותר ולכן יכול להיות שזה יעזור לכאבי הבטן. כמו כן, עם כיסוי ריטליני קל יותר לשבת על שיעורי הבית. נשאלת השאלה, למה לא לתת קונצרטה?

רגע,רגע-עושים סדר...

כאבי הבטן- תופעת לואי אשר בדרך כלל חולפת עם הזמן ובהחלט נפוצה יותר עם הריטלין הרגיל ופחות עם האחרים. באשר לתרופות השונות- ריטלין רגיל- ידוע לך כבר 3-4 שעות טווח פעולתה. SR/LA - מינון דו-יומי. פשוט- ע"י מנגנון שחרור מושהה, מתפזרת מנה אחת של הכדור כמו ריטלין רגיל והשפעתה לטווח שעות דומה, בהמשך משתחררת המנה השניה ונותנת כיסוי תרופתי לטווח דומה נוסף. כך נוצר כיסוי ל-6-8 שעות. (2 מנות תרופה בכדור אחד קטן,המשתחררות בהפרש זמן זו מזו כך שהכיסוי יהיה ליותר שעות) קונצרטה- בקונצרטה פטנט יחודי המאפשר מינון תלת-יומי. כלומר? שחרור של 3 מנות לאורך היום - למעשה, כאילו נטלו ריטלין רגיל, 3 פעמים ביום, במרחק זמן של 3.5 - 4 שעות זה מזה. קונצרטה 36מ"ג -מהווה 3 מנות המשתחררות במהלך היום השוות ל- 10 מ"ג, כל מנה.כך נוצר כיסוי ל-10 עד 12 שעות. SR- יש רק במינון אחד, שווה ערך ל-8 מ"ג ריטלין רגיל, מהווה מינון כזה לטווח של כ-6 עד 8 שעות. LA30 -הוא הקרוב ביותר לרטלין 10 מ"ג. מהווה מינון של כ-12.5מ"ג ריטלין, ונותן כיסוי לטווח שעות זהה ל-SR. מקווה כי עזרתי להבהיר את הבלבול...

Elizab3th

New member
עזרת מאד, תודה רבה ../images/Emo140.gif

ולצערי עדיין לא קיבלתי את המרשם, ביום שני הרופא אמר לי שהוא שולח לי את המרשם ועד רגע זה לא הגיע כלום, מוזר, אני לא מבינה מה היתה הבעיה שלו לפקסס אישור לרופא הילדים במקום לשלוח לי בדואר מרשם.

למעלה