ריטלין ועצב רב

אדרית

New member
ריטלין ועצב רב

האם מוכרת תופעה של עצב רב תחת השפעת ריטלין? ראיתי כאן מי שהגדיר זאת כדכאון. אין לי תחושה אישית רק מה שאני רואה על פי התנהגות הבן שלי. העצבות הופיעה גם במינון של חצי כדור רגיל ושלם וגם במינון של sr .העצב נראה לא טבעי אפילו למורה זה מציק. האם אין לילד נזק מהעצב הגדול הזה? כי בלי רטלין זה ילד עליז שמח צוחק רוקד . עברנו את כתה א בהצלחה גדולה בזכות הרטלין אבל העצבות הזו מפחידה.

oritush5

New member
מוכר לי

אחת התלמידות שלי גם סבלה מירידה במצב רוח, מין עצב שכזה כמו שאת מתארת, אבל אצלה הורדת המינון לחצי כדור עזרה, והמינון הזה השיג תוצאה טובה של תפקוד, ומצב רוח נורמלי. לקראת סוף השנה, עלתה רמת הפעילות שלה, והפכה להיות ממש היפראקטיבית, אז ביקשנו החזרת מינון לכדור שלם, והעצב לא חזר. אולי צריך לתת לו זמן להתרגל? בהצלחה!!

zivadina

New member
תנסי להבחין אם זה באמת עצב

או פשוט שהילד לא מקפץ בשמחה. יכול להיות שבגלל הריטלין הוא לא שמח וצוהל, אבל זה לא אומר שהוא עצוב. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר/ הנוירולוג המטפל, או ללכת למומחה מומלץ ומעודכן שיכול להמליץ גם על תרופה חלופית.

helen121212

New member
אולי זה באמת דיכאון. חשוב לבדוק

הבן שלי היה עצוב מאוד עם הריטלין והנוירולוג אמר לנו שזה נראה ככה בגלל הפחתת ההיפראקטיביות (במלים אחרות - הוא אמר לנו שההיפראקטיביות גרמה לנו לחשוב שהילד שמח, אבל הקפיצות לא היו משמחה, ולכן העדרותן לא מעידה על עצב). לאחר מספר חודשים עם ריטלין התפתחו תופעות של התקפי תסכול קשים (גם אחרי השעות בהן הריטלין משפיע), ירידה עצומה בערך העצמי, ודיבורים שליליים על החיים שאני לא מעיזה לחזור עליהם. בקיצור - הילד היה בדיכאון, שהמומחים אומרים שהועצם ע"י הריטלין. זו אחת מתופעות הלוואי האפשריות לכדור, וחשוב לאבחן אצל רופא טוב (לא כמו הנוירולוג שלנו...)

זהבה נ

New member
אדרת שלום,

לדעתי זה לא בדיוק עצב כי אם סממני דיכאון קל כתוצאה של מינונים עם הריטלין(זה קרה אצלנו גם), זה לא חדש כי אם ידוע מאוד ולכן חשוב מאוד לשים לב לכך לשוב לרופא המטפל ולחשוב ביחד מה עושים עם זה. לעתים משלבים טיפול תרופתי נוסף שמווסת את תופעות הדיכאון. את צודקת ברגשותייך שזה מפחיד ולכן אל תנוחי ומהר התייעצי עם הרופא. בהצלחה לכם, תשובי לעדכן כאן. להת´

למעלה