ריטלין ומינון ..

Rona30

New member
ריטלין ומינון ..

קיימת סברה שהמינון המקסימלי(באופן כללי) לאדם מבוגר הינו 60 מ"ג ליום . זה נכון ? רונה.

thevil

New member
ריטלין ומינון

לדעתי לא, משום שבני בן ה- 14 קיבל מינון של 80 מ"ג ליום, 2 ריטלין sr בבוקר ושניים אחה"צ.

a25

New member
ילד בן 14

לא נחשב מבוגר בעינייני מינון ממה שאני יודעת 60 מ"ג זה אכן המקסימום שנותנים והם גם לא כל כך אוהבים להגיע לשם הם מעדיפים ללכת על ממש נמוך במבוגרים אני באופן אישי מקבלת 30 מ"ג (וזה נחשב בכלל לא נמוך במבוגר)

a25

New member
כן

ילד בן 14 לא נחשב מבוגר בענייני המינון לפחות וגם ככה זה נדיר שמגיעים למינונים האלה במבוגרים... יש כאלה שאומרים שמספיק 5-10 ליום במבוגר גג אני באופן אישי מקבלת 30 מ"ג

דליה.ד

New member
לי, זה נראה מינון מאוד גבוה

אבל, עד כמה שלי ידוע, המינון תלוי במשקל. בתי (17) מקבלת sr אחד, אבל היא רבע עוף במשקלה.

זה תלוי

הבנתי שאין ממש התאמה בין המשקל למינון- והתלות היא בעצם יותר בכמות הרצפטורים במוח ,שלא ממש תלויה בגיל או משקל, אצלי המינון המקסימלי נקבע כ80 מ"ג לאחר תקופה של כמה חודשים של בדיקת המינון המתאים ללא תופעות לוואי. בקופ"ח שלי סירבו לאשר לי את המינון בטענה שהמינון המקסימלי בארץ הוא 60 מ"ג (ללא תלות במשקל או גיל) ולבסוף לאחר המון טרטורים שעברתי אני ובעיקר רופאת המשפחה שלי מול קופ"ח ומשרד הבריאות אושר לי מינון של 80 מ"ג.

Rona30

New member
מינון יתר ..

היי נועם ראשית,אני אשמח אם תחלוק איתי בידע ותגלה לי מהם הרצפטורים .. שנית,מה אם כן פשר הסיבה לעצם קביעת מינון מקסימלי לתרופה זו ? נניח ונחלוק על דעתם של אנשי המקצוע שמקשרים נטילת ריטלין במבוגרים להתקפים פסיכוטים , למה אם כן גורם מינון יתר ?? מעניין .. רונית

a25

New member
גם אני

רבע עוף אבל ה - SR לא השפיע עלי לטובה ולכן אני נאלצת לקחת ככה....

דליה.ד

New member
נעם, לפי דעתי יש לך טעות

מכיוון שעוד אף אחד לא מונה את כמות הדנדריטים שיש לך, ומשום כך, קביעת מינון ע"פ רצפטורים היא בלתי אפשרית... בכל הספרים כתוב שהמינון נקבע על פי משקל, וכן בעל פה בבדיקה אצל נוירולוג מודדים משקל כדי להתאים מינון.

היי

היי, אני מצטער שלא עניתי קודם . לגבי תופעות לוואי -לא דיברתי על התקפים פסיכוטיים אלא על דברים יותר טריוואליים שיכולים לפגוע בתפקוד, תופעות כמו כאבי בטן או ראש, סחרחורות ושאר התופעות שידועות כתופעות לוואי של הריטלין. אני יודע שאין דרך לקבוע באופן מדוייק מספר דנדריטים ,כל מה שהתכוונתי שהבנתי לומר שאין קשר בין משקל או גיל למינון.

a25

New member
לא נכון

באופן עקרוני כן יש קשר בין גיל למינון זה לא מוחלט וזה לא תקף לגבי כולם אבל ככל שהגיל עולה מינון יותר נמוך אמור (ולא בהרכח עושה) להשפיע מאד ללא צורך לעלות למינונים גבוהים

gideonb

New member
ניסוי וטעיה

למרות שהרפואה היא מדע הרי האבחון הוא לא ולכן שאלת המינון צריכה להיות נורא אינדבידואלית . 60 מ"ג לא נשמע לי הרבה כלכך גם אני הייתי אל מינון זה כך שזה סביר לגבי ילדים מול מבוגרים הפסיכיטרית שאני מטופל אצלה טוענת שהיא מפחיתה מינון אצל מבוגרים . לסיכום יש כלכך הרבה דעות אני ממליץ לעבוד אם בקרה שלך ושל מטפל ולשחק קצת אם המינונים +- חצי כדור ולהתאים לצרכך השונים (ולנסות את הSR לתקופה אני מסתדר איתו די טוב תופעות לוואי פחותות ).

a25

New member
הרפואה אינה מדע מדוייק

ולכן יש ניוסי וטעיה ריטלין 60 מ"ג הוא מינון מאד גבוה אצל מבוגרים והוא מינון בהחלט גבוה גם אצל ילדים... זה לא אומר שלא צריך להשתמש בו אבל זה בהחלט לא מינון שאפשר להגיד שהוא תמים.. חוצמזה אני לא אוהבת את ה - SR.

Rona30

New member
אכן לא מדוייק,אבל ..

לנסיוניך, מהן התופעות שעלולות להופיע במידה ואכן המינון גבוה ?

a25

New member
הדברים הרגילים

כמו דופק מהיר תחושת חוסר שקט פיסי רעד בידיים כאב ראש תופעות לוואי כמו פסיכוזות וכיוב הן נדירות מאד אבל כמו כל תרופה שמשפיעה על מערכת העצבים המרכזית - הסיכי קיים. קלוש אך קיים. בעיני זאת לא סיבה לא לקחת את התרופה משום שלכל תרופה יש תופעות לוואי וזאת שאין לה תופעות לואי בד"כ גם לא עושה את מה שהיא אמורה לעשות.

למעלה