ריטלין ומבוגרים

בלארט

New member
ריטלין ומבוגרים

אני סטודט המאובחן כלוקה בהפרעת קשב. אני מטופל בריטלין, ומכיר דרך יחידת התמיכה סטודנטים נוספים המטופלים בריטלין. מהספרות ומאנשי מקצוע, הבנתי אמורה להיות לתרופה השפעה חזקה ומשמעותית. אולם, הרושם שלי ושל האחרים הוא שההשפעה אינה חזקה כפי שאמורה להיות. אני לוקח מינונים, גבוהים יחסית לאחרים: 40 מ"ג (עכשיו של SR, ועד לפני חודשיים של רגיל), כלומר קרוב למינונן המקסימלי. האם מדובר במקרה, או שהדיווחים והנסיון הוא על ההשפעות על ילדים, ואילו מבוגרים צריכים לקחת מינון גבוה יותר על מנת להגיע להשפעה אופטימלית ?

ריתלין למבוגרים

נכון, חשוב לבדוק מדוע תרופה שאתה מקבל לא משפרת את מצבך. הסיבות יכולות להיות אחדות: יש ליקויי למידה שאינם ליקויי קשב, אך הם משפיעים על הקשב. אלה הם ליקויים שטיפול תרופתי אינו מתאים להם, אבל התנהגות הלמידה יכולה להראות כמו אצל לקויי קשב, ומכאן יכולות להיות טעויות באבחנה, ובירור כזה מתאים שייעשה עם מאבחן מומחה לליקויי למידה (שיחת-ייעוץ, למשל, ולאו דווקא אבחון). אפשרויות אחרות הן שהתרופה לא מתאימה (יש סוגים שונים) או שהמינון לא מתאים לתכונות הפיזיות של הפציינט. כמובן, שבכל עניין סוגי התרופות והמינונים יש לשאול רופא-נוירולוג.

בלארט

New member
מה האלטרנטיבות לריטלין ?

ואני לא מתכוון ל"מים קדושים", אלא לתרופות אחרות.

אלטרנטיבות לריתלין

כפי שעניתי - תרופות הן עניינו של רופא, ואני לא רופאה. אני ממליצה לפנות לרופא-נוירולוג.

למעלה