ריטלין, וכו´

ריטלין, וכו´

אז ככה... נאמר לי שיש בעיות של שינה והירדמות בכלל עם הריטלין. וכבר אתמול-יום שני עם הריטלין- הקטנה לא נרדמה עד אחרי חצות, והתעוררה ב-5:00 לפנות בוקר. זו תופעה חולפת? ומה החוכמה בעצם- לתת כדור כדי לעזור בריכוז, אבל שתגיע ממוטטת מעייפות לביה"ס? ועוד ראיתי שזה גורם להאטה בצמיחה- במה זה מתבטה? ולמה לא לתת ריטלין גם בשבת? זהו, ואינשאאלה שיהיה לנו שבוע שקט. תודה נירית

תוך יומיים ראית הפרעה בצמיחה?

או שאולי קראת איפה שהוא שזו תופעת לוואי אפשרית? לדעת מחברי הספר ´מריטת עצבים´, זו תופעת לוואי אפשרית אך נדירה מאוד. אם מפסיקים את התרופה, הגוף נותן זינוק גדול בצמיחה ומפצה על ההשהייה. לעניות הסכלתי, במקרים כאלה, מגיעים כמעט לאותו גובה שהיו מגיעים ללא העיכוב. בכל מקרה, יש עוד תרופות חוץ מריטלין ויש עוד מינונים אפשריים ואפשר לשנות גם את זמני לקיחת התרופה. לכן, אם יהיו בעיות עם התרופה, יש מה לעשות. יהיה לכם בהצלחה!

דליה.ד

New member
בארץ לא מקובל לתת ריטלין אחרי השעה

16:00 מכיוון שיש ילדים שאינם ישנים עם זה. הבנות שלי שלוקחות בערב ריטלין כדי להתכונן לבחינות נרדמות מצויין!! נירית, זה ממש לא חובה לפתח את כל תופעות הלוואי של ריטלין, אי ההירדמות יכול להיות מקרי! התרופה יוצאת מהגוף תוך מספר שעות. אם זה חוזר על עצמו יותר משבועיים ימים - אז צריך להתייעץ עם הרופא. בקשר לגדילה התייחסתי בהודעה שלך לעדו, אבל אם לא קראת: במחקרים שהתבצעו על ילדים שלקחו ריטלין לא היתה בעיה של גובה וכולם השיגו את הגובה הגנטי שלהם! אם הילדה שלך זערורית, היא מן הסתם לא תהיה ענקית.... למשל, בנותי, בנות לאמא 147 ס"מ (שלמים!), גבוהות יחסית אלי -160 ס"מ. והן לוקחות ריטלין כבר מעל שנתיים.

אלי ו.

New member
הנסיון שלנו

שינה - מספר פעמים כשנתנו ריטלין אחה"צ באמת לבן (6) היתה בעיה להרדם. ריטלין בבוקר או מוקדם אחה"צ לא גרם לבעיות שינה גדילה - בשנה האחרונה (על ריטלין) הוא גבה מאוד, והוא בין הגבוהים בכיתה. ריטלין בשבת (ובחופשות) - לא נותנים ריטלין אם אין סיבה לתת, נותנים ריטלין רק במצב שהילד זקוק לריטלין. אם בשבת הקטנה הולכת לחוג או עושה שיעורי בית וזקוקה לריטלין, אין בעיה לתת לה.

דליה.ד

New member
ריטלין בשבת....לפי הצורך

אם יש בפנינו נסיעה ארוכה, או שאנחנו מתארחים באיזה מקום זמן ממושך, אני נותנת לבני ריטלין. אין ברירה, כי אם לא, אז זה פוגע בכולנו, אנחנו כועסים עליו וחבל. אני לא נותנת בכל שבת, רק כשצריך וזה נתון לשיקולך. הנה, למשל עכשיו, יש לו שיעורים בג"ג והוא צריך להתכונן למבחן. מכיוון שאתפנה אליו בשעה 18:00 סוכם שהוא יקח ריטלין בשעה 17:30, חצי כדור - כך שיוכל ללמוד זמן מה.

למעלה