ריטלין וטיקים

בילבי57

New member
ריטלין וטיקים

שלום,
בני בן ה 8 אובחן ב ADHD,בידנו מרשם לטיפול תרופתי בריטלין
לבני יש נטיה לטיקים,המתבטאים במצמוצים המתגברים בלחץ וכן במקרים של לחץ רב מתחילות תנועות בלתי רצוניות בראש.
קראתי דעות לכאן ולכאן לגבי הקשר בין ריטלין לטיקים ,ושאלתי היא:
האם כדאי להתחיל את הטיפול בריטלין או להתחיל בסרטרה ? האם הוכח מדעית במחקרים עדכניים קשר בין ריטלין לריבוי טיקים ?
האם כדאי להתחיל את הטיפול בריטלין ובמקרה והטיקים מתגברים לעבור לסרטרה, או שעלול להיווצר מצב בלתי הפיך מבחינת ריבוי הטיקים

תודה
בילבי

ברוכה הבאה בילבי יקרה

לנו אסור בתכלית האיסור להמליץ על טיפול כזה או אחר או לקבוע אם אכן לילד שלך יש טיקים /טוראט אלה רק לספר מנסיון .

ילדך מאובחן לגבי הטיקים או שרק קבעו שזה חלק מה-ADHD? בזמנו ניסינו את רוב סוגי הריטלינים ולא הגענו לסטרטרה ופשוט הפסקנו את זה וכל טיפול פסכיאטרי לחלוטין (גם בהמלצת רופא בכיר) כי אצלנו זה גרם ליותר נזק מתועלת ובין היתר להתגברות והתעצמות טיקים. כאן אסייג שכל אחד מגיב אחרת לתרופות ואני יודעת גם על סיפורים של ילדים עם טיקים שקיבלו ריטלין וזה עזר להם מאוד להפרעת הקשב ולא פגע יותר מבחינת הטיקים, אגב בדרך כלל משלבים עם הריטלין טיפול נוסף לטיקים כדי "לאזן"

אני קיוויתי שכן יקלעו לילדי עם הריטלין ולצערי זה לא צלח ועד היום קשה לו יותר ללמוד . אני חושבת שאת צריכה להתייעץ קודם כל עם הרופא ולראות מה הכי בוער מבחינת הילד ז"א מה מפריע יותר ולפי זה לקבל החלטות

שיהיה המון בהצלחה!

שלום לך, בילבי
כפי שכתבה אלמונימית

אנחנו לא פורום מקצועי ואת השאלה שלך כדאי להפנות לרופא מומחה, רצוי כזה שמתמצא בטיפול תרופתי בטוראט.

בכל מקרה - עמדתה של פרופ' ורדה גרוס בעניין הטיפול בריטלין (כפי שעלתה במסגרת אחד האירוחים בפורום) - היא, ש"ריטלין היא תרופת הבחירה להפרעת קשב וריכוז גם לילדים עם טוראט וגם לאחאים שלהם. תופעת הטיקים הפיכה וחבל שבנך לא יהנה מיתרונות התרופה".

לשאלתך - "האם הוכח מדעית במחקרים עדכניים קשר בין ריטלין לריבוי טיקים" - אזי שכן. עם זאת, השאלה שראויה להישאל בהיבט הטיפולי היא מה האלטרנטיבה במקרה שלא מטפלים תרופתית ועד כמה זה משפיע על התפקוד של הילד ועל מצבו הרגשי, ההתנהגותי, הלימודי והחברתי.

את השאלה לגבי סטרטרה - כאמור, ראוי להפנות לרופא מומחה. יש אפשרות לקבל דרך העמותה המלצות למומחים עימם ניתן להתייעץ באופן פרטי ולקבל החזר מהביטוח המשלים.

באופן כללי, ההמלצה האישית שלי - עד שאת לא שלמה עם זה - לא להתחיל בטיפול תרופתי.
כמו כן, כדאי לדעת שכל ילד מגיב אחרת לטיפול תרופתי.
בהקשר זה אני ממליצה בחום להיכנס לשאלות הנפוצות שלנו וגם לקישורים לשם הרחבת הידע בעניין.

בנבר

New member
בליבי יקרה

ראשית ברוכה הבאה.
היתרון שלנו כאן בפורום הוא הניסיון .אכן כאן לא מחלקים מרשמים אך מתחלקים בניסיון שצוברים החברים .
גם אנחנו מאד התלבטנו האם להתחיל עם רטלין .
ההסבר וההמלצה שקיבלנו מהרופאה המומחית שלנו היה שבמקרה שיש טיקים והילד מתחת לגיל חמש עשרה מומלץ לא להתחיל עם רטלין .
אנחנו כבר למעלה משנה עם סטרטרה .נראה שהכדור מאד עוזר הן בהשפעתו על הקשב והריכוז והן מבחינת השפעתו על הטיקים ( ידוע כמפחית טיקים).
ושוב מניסיוננו עם ילד נוסף שלנו ,בעקבות שימוש ברטלין התחילו טיקים שלא חלפו כשהפסקנו עם הכדור .
יקירה המלצותינו נובעות אך ורק מניסיון אישי .
שיהיה בהצלחה
צביה

ריטלין וטיקים

בגיל 6 הבן שלי עוד לא אובחן בעל תסמונת טורט והיו יותר תנועות החוזרות על עצמן מאשר טיקים הנראים לעין כפי שציינת.
ניסיוננו האישי : הרטלין 4 מג למבחן הטובה שנטל עשה נזק לבני למשך 10 ימים , לצערי הוא נכנס להתקפי הזיות.
מכדור אחד של 4 מ"ג.
לאחר 6 שנים בגיל 12 ביקשו משניידר שיגיע לפורום מומחים מאחר ואין הוא יכול ליטול אף תרופה. אחד הפרופסורים שהגיע מארה"ב אמר במפורשות שהוא ראה מקרים כאלו
בעבר ולאחר 6 שנים שהילד עלה במשקל ...עבר זמן ...הטורט "בשליטה" , אפשרי לנסות שוב.
עם בכי ניסיתי לתת לו קונצרטה והפסיכאטרית איתי על הקו כל יום ...לאחר 3 ימים הטיקים הקוליים התגברו והילד לא יכל להפסיק לדבר ולשיר ולזוז ...ו...ו...טירוף.
שבועיים לאחר שהספקנו את הקונצרטה חזר למצב הקודם .

אז היום הוא בלי תרופה לקשב וריכוז , אבל מאחר ואמא שלו מאמנת לADHD והוא עצמו כבר מרצה איתי ....הוא מספיק מיומן ומצליח להגיע להישגים מעולים .

עוד משהו חשוב ...הוא כן נוטל ZOOM באופן קבוע כבר כשנה וזה גם מעולה !! - בוקר וערב ...גם לא זול אבל מעולה.

בהצלחה ...לא פשוטה ההחלטה , מי כמוני יודעת.
מרגיז לומר ניסוי וטעייה אבל זה מה שזה....ולא לשכוח להקשיב לרופא ...אבל גם לבטן שלך !!

בהצלחה

למעלה