ריטלין והחוק :

micmaoz

New member
מי תוקף את מי? תקשיבי לעצמך!

אף אחד לא תוקף אותך, קטרין. כפי שאני רואה את זה מי שתוקף פה, זו את ומי שבז לדעה אחרת זה גם את ולא אני. אני ניסיתי להסביר לך בשקט שכל שביקשתי זה לא להכליל- אבל את באה ותוקפת אותי כאילו אני לא יודעת מה אמרתי- אז תסלחי לי, לך אין כבוד לדיעה שלי ולא להיפך. אני לא באתי ממקום של התקפה ואפילו התנצלתי על שנשמעתי תוקפנית (אם כי אני עדיין לא מבינה איך פירשת את דבריי כתוקפניים- אולי פה האספרגר כן בא לידי ביטוי). אם כל כך בא לך לתקוף אותי- בבקשה, אבל מעכשיו אני אתעלם ממה שיש לך לומר משום שאני לא רוצה לתרום להתלהמות הזו שבכלל לא היתה בכוונתי ליצור אותה מלכתחילה! מיכל

סליחה../images/Emo2.gif איכן בדיוק תקפתי אותך

כאשר כתבתי על מיחבים ירוקים דאיטה ועוד, את עדיין לא הגבת לשרשור אז איך בדיוק דברי תקפו אותך מעידך כאשר כבר הגבת אז חלק מהתגובה שלך הייתה כך אז אל תבואי ותהללי את התזונה הבריאה וה"מרחבים הירוקים" כתרופה טובה יותר שצריכה לבוא במקום תרופות כמו ריטלין את חושבת שונה ממני יופי תכתבי את זה, ספרי את סיפורך , רק שימי לב לסגנו שלא יפגע בכותב אחר כי את מאמינה בדברים אחרים ממנו ן. את מעליבה, ואז כועסת שאני נעלבת ומודיעה לי שאת מתאלמת ממני יופי תודה לך מאד נחמד מצידך. איך צורך ששתתאלמי יותר אני לוקחת את עצמי ודעותי למקום אחר , כי כבר די נמאס מכל הסגנון הזה שברגע שמישהו חושב שונה או איזה הורה שישבו לו על איזה יבלת , נותן לו לגיטימציה להיות לא נחמד, מעליב או תוקפני. שלום

הרטלין טופס תאוצה

בשכנות המבוססות % גבוה מהילדים עובר אבחון של נירולוג ונוטל רטלין יותר ויותר סטודנטים נוטלים רטלין. משנה לשנה יש יותר רעיות שאין נזק בנטילת התרופה. מספיק לילעוג לאנטלנציה של רופאים סטודנטים אנשי חינוך והורים שבחרו בדרך של נטילת רטלין. יש הרבה דיס אנפרמציה נגד רטלין מגורמים אנטרסנטים

איריס56

New member
ריטלין

היי, קראתי מה שההורים כתבו וראיתי לנכון להסכים איתכם על הקלות הבלתי נסבלת של רישום מרשמים לריטלין לילדים שיכולים להסתדר בלי כל תרופה. שני הבנים שלי הם PDD וכשהבכור אלון היה בן 6 בכיתה א' המורה הסבירה לי טלפונית שעלי לקחת את אלון לפסיכיאטר כדי להיבדק ולקחת תרופות ואני באותו הזמן עוד האמנתי לכולם ובמיוחד למורה שלו. היא העבירה לי דו"ח ואני הגעתי איתו ועם הדו"ח לד"ר נבו שהיה אחת הרופאים במרפאה הנוירולוגית של ביה"ח דנה ואותו רופא "נהדר ומקצועי" אפילו לא בדק את אלון ולא איבחן אותו אלא רשם מרשם ל- 30 כדורי ריטלין. הגעתי הביתה וקראתי בספר את תופעות הלוואי של התרופה ועשיתי חושבין של התועלת מול החיסרונות והחלטתי נגדה. כעבור שנתיים הגענו לפסיכיאטרית שאמרה לנו "איזה שיפור זה לא אותו ילד" ומובן שהיא הסכימה מיד שאין צורך בכל תרופה שהיא. רק כדי שתבינו את הנזק שמורים עושים, הגעתי לאסיפת הורים של כיתה א' בסוף השנה וראיתי אותה עם בטן של חודש 9 והיה לה מאוד קשה לשבת ובזמן ההמתנה הבנתי מהורים אחרים לילדי הכיתה כי גם אצלהם היא ניסתה מתן תרופות, כך שפשוט היה לה מאוד קשה לעבוד כי היא בחודש 9 ולכן היא החליטה להרדים את כולם. אני לא אומרת פה שאסור לתת ריטלין בכלל, ישנם ילדים שלא יכולים לחיות בלעדיהם. מה שאני אומרת זה שצריך לעשות חושבין ולבדוק היטב ולשקול טוב טוב לפני מתן התרופות. איריס

חייבת להגיב מכובעי האחר כמורה

ראשית אומר כי אין לי דעה בעד ונגד תרופות כיון שאני מאמינה שכל מקרה נבדק לגופו , ואני מאמינה כי רופא שהתמחה בתחומו הוא בעל הדעה המקצועית להמלצתו - נכון אנחנו ההורים המחליטים . אני כמורה ניתקלת בהרבה ילדים בעלי בעיות קשב וריכוז ורואה גם את השיפור שחל בהם כשהם מטופלים. ישנו תלמיד בכתתי שהוא אינטלגנט בצורה מדהימה ... ילד בעל יכולות הרבה מעל הממוצע של תלמיד כתה ה' לצערי אתמול כתבתי לו תעודה שלא משקפת ולו במעט את יכולותיו . הוא כל היום עסוק בהמון דברים פרט ללמידה, הוא מפריע לסובבים אותו וזה הגיע למצב שהוא על סף דחיה חברתית , הוא מתופף על השולחן , הוא מתנועע על הכסא, הוא מרחף לו בעולמות אחרים , ועוד ועוד .... הילד הזה באם ימשיך את דרכו בדרך זו יפלט בבמערכת החינוך ואולי באמת יגיע למחוזות לא לו !!! אני בהחלט מאמינה שאם הוא היה מקבל טיפול (ולא משנה מה שם הטיפול ) והוא היה מצליח להפיק את התועלת המדהימה שיש בו הוא היה תלמיד מצטיין !!! לעומתו יושב בכתתי תלמיד שטופל בריטלין מכתה א' והשנה הצעתי להורים לבדוק עם הרופא הפסקת טיפול כיון שהוא היה נבול , ונראה היה לי שזה בגלל הטיפול - ואכן כך נעשה והילד אומנם קצת יותר מפטפט , אבל בנינו מערכת סימנים בה אני מתזכרת אותו מבלי להעיר את תשומת ליבם של התלמידים והוא מצליח להתגבר ... ומאז הוא הרבה יותר חברותי , לוקח חלק בפעילויות שקודם לא עשה . בקיצור כמו שאמרתי כל מקרה לגופו ! אבל תבינו הורים הילדים שזקוקים לטיפול ולא מקבלים אותו נמצאים במצוקה ומערכת החינוך גם הטובה ביותר לא יכולה לתת מענה והם בהחלט מדרדרים למחוזות לא טובים . מקווה שלא הרגזתי אף אחד . אריאלי

היפרים

בנוסף לריטלין שזה מדהים ואני גםם לוקחת איך לא, אפשר גם להעסיק ילד וזה טיפ נורא חשוב לכל האמהות גם לאלה שילדם עם ריטלין ריטלין מניסיוני רק עוזר בהקשבה לא בהיפר כלומר ילד עם ריטלין חייב להתעסק במשהו נוסף הוא ךפשוט מקשיב פי אלף יותר טוב תוך כדיי. ככה שלפעמים לפני ריטלין צריך לנסות להעסיק במשהו מעבר לתרגילים במתמטיקה וכתיבה בלשון וכו אלא במשהו כמו ציור - ילד יכול לצייר בכל שיעור כל השיעור ולהקשיב תוך כדיי, או בנות בעשיית צמידים, צביעה לקטנים יותר אבל זה מתאים לכל גיל עובדה אני צובעת גם בשיעורים בכלל כל דבר שמסוגל להעסיק. אז כן זה משגע מורות אבל הפרעות הרבה יותר משגעות.

micmaoz

New member
עשיית דברים שונים בשיעור

כן, גם אני נהגתי לצייר במשך השיעור, ולפעמים אפילו הייתי כותבת שירים או קוראת ספר תוך כדי השיעור- זה שיגע חלק מהמורות, אבל היו מורות שלמדו להסתדר עם זה, וזה הלך יופי- לדוגמא המורה לאנגלית שלי ש"עלתה" על זה שקראתי בשיעור, והחלה לשלוח אותי לספריית ביה"ס בתחילת השיעור לבחור ספר באנגלית, אותו הייתי קוראת תוך כדי השיעור (העדיפה שאקרא באנגלית בשיעור אנגלית)...וכן הייתי גם מקשיבה למהלך השיעור בנוסף. מיכל

איריס56

New member
ריטלין

היי, לא רק שאלון לא הפריע - הוא היה היחיד שישב בשקט ונהג לפי חוקי בית הספר והכיתה (זהו בית ספר לחינוך מיוחד) הוא לא היפראקטיבי ואין לו התקפי זעם או בעיות התנהגות ועובדה היא שהמורה המחליפה כן הצליחה להסתדר איתו וכן הצליחה להפיק ממנו דברים והיום הוא עומד לפני סיום בית הספר ומעבר לבית ספר שיקמים, עם ידע בקריאה כתיבה וחשבון במרמה של שבר פשוט והתחלה של שבר עשרוני, כאשר המחנכת אמרה שהוא הילד היחיד שהיא יכולה לקרוא לו תלמיד מהכיתה של 9 ילדים. אני לא אומרת שאסור לתת לאף ילד ריטלין - אני אומרת שצריך לדעת ולהבחין בין אלה שיכולים להסתדר בלי תרופות לבין אלה שלא יכולים להסתדר בלעדיהם. אם ילד צריך ריטלין ואין אפשרות אחרת אני מצדיקה את המירשם - הבעיה היא שהמורים חושבים שריטלין יפתור אותם מלהשקיע עבודה אולי קשה יותר והבעיה הנוספת היא היד הקלה של הרופאים לרישום מרשמים. איריס

ריקי 04

New member
ואני דווקא בעד ריטלין...

טוב - יותר נכון - קונצרטה. הבן שלי היפרי נורא נורא נורא - קוצים בתוסיק זו הגדרה עדינה מדי... ארבע שנים של טיפולים הומאופטיים - ושום דבר לא ממש עזר לאורך זמן. הריטלין היה באויר כבר לפחות שנתיים. פעמיים ניסינו - היה מאד לא מוצלח (תופעות לוואי). אבל כיתה א' הגיע - והילד לא היה מסוגל לשבת... ואל תספרו לי על שמן דגים - שנתיים לקחנו, זה לא עשה כלום... ברגע של יאוש ביקשתי מרופאת הילדים קונצרטה, אז נכון - היא רשמה לי מיד... אבל שורה תחתונה ההחלטה והאחריות עלינו. כל הצוות ראה מיד שיפור משמעותי. היום אני לא מעיזה לשלוח אותו לבי"ס בלי... וכהורה שקיבל החלטה... אני ממש לא רוצה שיסבכו לי את ההליכים.

SYI

New member
../images/Emo207.gif האם יש כאן הורים בקופת חולים

כללית באיזור השרון???

rri1

New member
שאלה להורים שיש להם נסיון עם ריטלין

או ריספדיל, הבת שלנו איננה היפר אקטיבית, היא יושבתבכיתה מאד יפה, אבל סובלת מגירויי עצמי (בעיקר ניפנופים) . יש תקופות (לדעתי זה קשור למזג אוויר...) שהגירויים חזקים וממש מקשים עליה את הריכוז, וחוץ מזה שזה גם לא נראה יפה. שאלה: האם מנסיונכם הריספידל או הריטלין או הקונצרטה- או כל דבר אחר...עשויים לסייע בהפחתת גירויי עצמי? אני כבר כמה שנים מתלבטת אם לנסות. המנחה שלנו נגד. מה דעתכם? תודה מראש למי שיגיב.

rutimay

New member
באופן כללי

ריטלין עלול לפתח ו/או להגביר טיקים לא רצוניים - זה קורה בערך לעשרה אחוז מהילדים. הקונצרטה זה אותו חומר פעיל כמו הריטלין, רק לטווח ארוך יותר, כך שתופעות הלוואי שלו זהות. הריספרדל עשוי לסייע, וחוצמזה יש עוד כמה תרופות ייעודיות לנושא. אבל! אני ממש ממליצה לך להתייעץ עם רופא, כי עם כל הכבוד לפורום ולניסיון האישי והקולקטיבי שלנו, זו אחריות נורא גדולה לשלוף כך סתם עצות בעניין תרופות. מילא אם כבר קיבלת המלצה מפסיכיאטר/ נוירולוג לתרופה מסוימת ואת רוצה לשמוע חוות דעת מהורים שניסו - זה לגיטימי והגיוני, אבל לזרוק באוויר אפשרויות סתמיות זה קצת מסוכן ולא אחראי, בעיניי. (למרות שזה נורא מפתה, אני יודעת, כי גם אני עסוקה כל היום ב"שופינג" של טיפולים חדשים ושל פתרונות חדשים.) אגב, למה המנחה נגד?

yonitbrk

New member
נסיון עם נפנופים

אצל טל אכן הרספרידל עזר עם בעיית הנפנופים, אך כמו בדברים אחרים, חסרונו של הרספרידל, אשר גורם לעלייה בתאבון בצורה מוגזמת, הגוררת עליה במשקל, בכך שמידי פעם, בעצם בדיוק כמו בכל תרופה, צריך להעלות את המינון. בתקופה זו רואים נסיגה בהתנהגות הילד, והופעת התיקים והנפנופים שוב, או הפחדים. וכן צריך להיות עם יד על הדופק. כפי שרותי כותבת, גם אצלנו הריטאלין אצל הגדול שלי, גרם להופעת תיקים ופחדים שלא היו , וכעת הוספנו לו את הרספרידל, שמסייע בזה . שוב, כל ילד, כל מקרה, לגופו. אין לראות בדברי המלצה כלשהיא. לדעתי, רק שיחה עם פסיכיאטר ,בלבד, תעזור לך לפתור את הבעיה. כל גורם שאינו רופא, וממליץ על מתן תרופות, עושה טעות חמורה.

למעלה