ריטלין ודחיינות

kechel

New member
ריטלין ודחיינות

אחרי כמה חודשים עם ריטלין אני יכול להגיד בוודאות, שהריטלין בין היתר פוגע בתכונה מאוד שלילית שלי - דחיינות.
כל חיי אני נוהג לדחות דברים, הנזקים של זה הם פשוט עצומים. זה נשמע אולי כמו סתם הרגל רע, אבל זה ממש טבוע בפנים וקשה לשנות את זה.
נכנסתי לויקיפדיה וההגדרה של דחיינות היא:
"דחיינות היא התנהגות המתאפיינת בדחייה או הימנעות של אדם מביצוע פעולה או מטלה שהוא מעוניין או צריך לבצע.
דחיינות מקושרת לרוב לפרפקציוניזם, לדיכאון, להפרעת קשב וריכוז ובעיקר לחרדה חברתית."
כל הדברים שהדגשתי, מכולם אני סובל.

כשאני עם ריטלין, אני ממש משתוקק לעשות את כל הסידורים שלי, אם זה טלפונים, אם זה סידור ניירת, ברורים שונים, למידה, קריאה, ועוד כל מיני דברים שצריך לעשות.

סתם רציתי לשתף :)

איזה כיף להשתוקק לעשות...

ובשבילך יש ספר שאני מאוד אוהבת להמליץ עליו- "להקשיב להפרעת הקשב" של אילנה רייטקופ, הוצאת "אח". ספר אדום ומאוד חשוב לכל מי שמתמודד עם קשיים כאלו. עם לימוד הספר ועבודה לפיו, תוכל לשפר את השליטה שלך על הדחיינות גם בשעות שאתה לא תחת השפעת הריטלין.
למשל, עכשיו תיכף 11 בלילה, אני עיפה מאוד אחרי יום עמוס, ובבוקר עלי לקום בשש ליום עמוס עוד יותר.
ומה אני עושה ??????
גולשת באינטרנט ומחפשת סיבות למה לדחות עוד את שעת השינה...הלוואי שהייתי דוחה רק סידורים וטלפונים חשובים.
לילה טוב.

ציפיות מריטלין

כמו כל תרופה, גם לריטלין יש השפעות חיוביות ותופעות לואי ןזה שונה מאדם לאדם
בודאי שזה משפיע אחרת על מי שסובל גם מחרדות ודיכאון
לכן כדאי לשתף את הרופא המטפל ולא רק אותנו בתחושות שלך, כדי לקבל מענה שמתאים לך

kechel

New member
אני והרופא שלי ענינו על שאלון ארוך

על איך דברים מסויימים היו לפני הריטלין, ואני אלך אליו מתישהו השנה כדי לראות מה השתנה ואיך.

יש עוד השפעות של הריטלין. למשל, אני מאוד היפרקטיבי, אני מדבר הרבה. המון! אני גם יוזם שיחות וגם משתלט עליהן בברוטליות :)
זה כל כך חזק שאני מרגיש את זה וקשה לי לשלוט על זה, אני אפילו אומר באמצע השיחה שאני מצטער שאני מדבר מהר והרבה, אני פשוט תחת השפעה של ריטלין.

אני מבין שכל הדברים האלה (דחיינות, חרדה חברתית וכו) קשורים אחד לשני ואני בודק איך אני יכול לשלוט בהכול, עם ובלי התרופות. (יש לי גם כדורים נגד חרדה, סיפור קצת מורכב)

בדבר אחד אני בטוח, אם הייתי עושה את כל הדברים האלה בגיל צעיר יותר, חיי היו נראים היום אחרת.

אני ממליץ לכל מי שחושב שיש לו את הבעיות הללו, שילך להיבדק.

למעלה