ריטלין - בעד ונגד

ריטלין - בעד ונגד

אני חדש כאן בפורום, ואני מניח שהשאלה נדונה כאן בעבר, ובכ"ז: האם תופעות הלוואי המשוייכות לריטלין לא פוגועת במוטיבציה להשתמש בתרופה? תוכלו לציין, בגדול,את היתרונות (אני רואה כאן בפורום סה"כ של תגובות מאוד חיוביות) והחסרונות (למשל,תופעות לוואי) של התרופה? מדובר בילד קטן שעולה לכיתה א'- מהן האלטרנטיבות לריטלין? כפיר

b a r b a i m a

New member
הי כפיר וברוך הבא

כאמא לילד שמקבל ריטלין כבר שנה שלישית אני יכולה לומר לך בלב שלם-בלי זה אי אפשר!! ואני מסתכלת אך ורק על טובתו של הילד שלי ולא על המורים בביה"ס. אצלנו-אני לא חושבת שהיו אפילו תופעות לואי מלקיחת הכדור למעט חוסר תאבון, שעובר וחולף כשפגה השפעת הכדור. הגובה של הבן שלי תקין וסביר ביחד לעקומה. החיובי ויש לי הרבה: המצב החברתי משתפר מיום ליום הפידבקים החיוביים מביה"ס-גדלים ותופחים מיום ליום הציונים-עולים ועולים מצב הרוח של הילד שלי-נפלא. הוא הולך לביה"ס מאושר וחוזר מאושר (באמת) מה אפשר לבקש יותר מזה? הוא קורא לי אמא מתוקה שלי.... אתמול-בוחן פתע בלשון-הוא קיבל 89 (ללא כדור אין סיכוי...הוא פשוט לא מרוכז). ולכן-אם הילד עולה לכתה א-ומאובחן וזקוק לכדור-אל תהססו (ואני יודעת שמאד קל להגיד-גם אני פחדתי מאד בימים הראשונים). התוצאות החיוביות אכן מצדיקות את לקיחת הריטלין. שיהיה בהצלחה.

נסיכה ג

New member
מלמלה ניסית פעם לתת או לקחת פרחי

באך??? תקראי קצת בפורום תדפדפי אחורה, תגלי כמה כסף אנחנו ההורים השקענו בטיפולים אלטרנטיביים כאלה ואחרים שכל מה שהם עשו הוא ריקון הכיס ממזומנים ותו לא!!!! כולל פרחי באך!!! (שבתחילת הדרך גם אני נתתי לבני כשהוא היה בן 4 לערך) אין תחליף לריטלין לסוגיו + טיפול התנהגותי+ טיפול בלקויות הלמידה אם יש- כל זה ביחד וכל אחד לחוד לפי הצורך האינדווידואלי של המטופל. בקיצור רק מילים טובות על הריטלין שכ"כ עוזר לילדנו יחד עם כל הטיפולים האחרים שציינתי.

zivadina

New member
פרחי באך

לפי חברת הפורום פרחיה2, אשר מטפלת בפרחי באך וגם טיפלה בבן ה-ADD שלה, הם עוזרים להתרגעות, אבל לא לקשב וארגון.

BillysGirl

New member
אם היית יכולה לספר את

זה לאמא של חברה שלי היה ממש טוב... (כתבתי הודעה מתחת) את יכולה להפנות אותי אלתר/משהו דומה בקשר להשפעה החיובית של הרטלין ?

zivadina

New member
בעד ונגד

בעד: עוזר להתרכז, עוזר לווסת את ההתנהגות. כאשר הילד עם ריטלין, הוא מתרגל התנהגות של "ילד רגיל" וכך יכול ליישם אותה גם בלי התרופה. בנוסף: ריטלין ניתן לקחת רק כאשר צריך, ולא חייבים לשמור על רצף בנטילה. בשורה התחתונה: ריטלין עוזר לילד לשלוט בהתנהגותו ובלמידה שלו, עוזר לו לצבור חוויות חיוביות וכתוצאה להעלות את הדימוי העצמי שלו ולצאת מן התסכול שנגרם בגלל כל כך הרבה חוסר הצלחה לשלוט בחייו לפני תחילת הטיפול. נגד: אף אחת או אחת או שתיים-שלוש מן התופעות הבאות, אשר רובן חולפות כעבור כשבועיים: כאבי ראש, כאבי בטן, חוסר תאבון, שקט, עצב - במהלך השפעת הכדור. התופעות חולפות לאחר שהשפעתו פגה. תופעות לוואי נוספות: ריבאונד (היפריות או כעס מוגזמים עם תפוגת הכדור). יש דרכים למנוע ריבאונד, וכן קשיי הרדמות בשבועיים הראשונים. כאמור, תופעות הלוואי לא חייבות לקרות או שלא כולן קורות.

דליה.ד

New member
שלום כפיר, ברוך הבא../images/Emo140.gif

אני יכולנה לומר לך אחרי שני ילדים שהתחילו כיתה א' - מהיום הראשון - עם ריטלין (אחרי שלושה שאותרו מגיל מאוחר יותר) שזה פשוט הציל אותם. חשיבות ההצלחה בכיתה א' אין לה ערוך מכיוון שהיא קובעת במידה רבה את יחסו של הילד לבית הספר וללימודים. שני ילדי שהתחילו עם ריטלין אוהבים את בית הספר (היית מאמין שהם עצובים שיש חופשת פסח עכשיו?!) מכיוון שהם פשוט מצליחים בלימודים, טוב להם מבחינה חברתית והמערכת המובנית והמסודרת "מחזיקה" אותם היטב. לעומת זאת שלושת הבוגרים שלי (עכשיו אחת בצבא, אחת בי"א ואחד מסיים ט') לא אוהבים את בית בית הספר במיוחד. לפחות בהתחלה זה היה מקור לכשלונות ותחושת חוסר מסוגלות. רק לאחר התחלת הטיפול (שלא היה תרופתי בלבד, אלא כלל גם הוראה מתקנת, ריפוי בעיסוק וטיפול פסיכולוגי - למי מהם שהיה זקוק) השתפרו ההישגים וההתנהגות שלהם ועכשיו הם משקמים את יחסם ללימודים ולבית הספר, עכשיו זה לא עונש נוראי לקום בבוקר... אנחנו ההורים צריכים לבצע החלטות קשות ולקחת אחריות. העליה לכיתה א' היא אחת מצמתי החיים המרכזיות בחיי כל אדם. אני החלטתי להפוך את זה למנוף להצלחה. את התאמת המינון ביצענו עוד בגן (כדי שיגיעו לבית ספר עם מינון אופטימלי).

למעלה