ריטלין בהריון

abishaked

New member
ריטלין בהריון

שלום,
אני מטופלת מזה 9 שנים בריטלין.
אני בהריון בשבוע 5, לקחתי ריטלין לפני ללא ידיעה שאני בהריון בכל יום (ריטלין LA 40 מ"ג)
אני לפני בחינות מועצה ולא יכולה ללמוד ללא ריטלין בכלל.
מה ההשפעות של ריטלין במהלך ההריון על העובר?
במידה ובחרתי לקחת ריטלין האם יש צורך להפחית את המינון ולפעול בצורה מוסדרת רק בשעות הכרחיות?
האם יש תחליפים לריטלין בזמן ההיריון? כמו אלא המיובאים מחו"ל שיש להם השפעה דומה לריטלין?
בברכה,
אביגיל

iritki

New member
לפי מה שידוע לי לא נחקרה השפעה על העובר

ולכן על כל התכשירים כתוב שהם אסורים לשימוש בהריון.
אישית, נראה לי שהייתי מוותרת על ריטלין תמורת בריאות הילד.
תתיעצי גם עם הרופא המטפל בהק"ר וגם עם רופא נשים - סביר להניח שהם נתקלו בדילמה בעבר ואולי יש תכשירים מותרים לשימוש בהריות שאנחנו לא יודעים אליהם.
ודבר אחרון - יכול להיות שזה הזמן לנסות תכשירים טבעיים כמו רסקיו וכדומה. אולי יעזור לפחות חלקית.
ואולי כדאי לשקול עזרה חיצונית אחרת בתשלום לתקופה המיוחדת הזו - לקחת קורס בשביל הבחינות או אימון אישי או מורה פרטי.

iritki

New member
כתבה שמצאתי בנושא

http://horim.allmag.co.il/page/13919
וספציפית מתוכה: בעיקרון ניתן להשתמש במהלך ההריון בתרופות נגד דיכאון מסוג SSRI".
אז אולי יש ריטלין מסוג אחר שכן אפשר...

פ ל ו ס י

New member
תשובה

מתוךמתוך הספר Breastfeeding and medication המדבר על בטיחות תרופתית בהריון והנקה מצויינת בהריון המלצה לאליטול. הייתי גם מבררת במרכז הטטרלוגי של ד"ר מרלוב טלפונית בבילינסון

abishaked

New member
תודה לעונים.. התקשרתי מספר פעמים למכון

הטרטולוגי ואין מענה. חיפשתי רבות באינטרנט ובכתבות שפירסמו- אין תשובה חד משמעית לנטילת ריטלין בהריון וסיכון לעובר.
בעלון לצרכן של התרופה רשום "אסור להשתמש בתכשיר אם הינך בהריון או חשבת שהינך בהריון למעט מקרים שהרופא הורה לך במיוחד להשתמש בו.." אם פה אין תשובה חד משמעית, מהם המקרים בהם רופא יורה לי במיוחד להשתמש בו??
ממש מתסכל..

פ ל ו ס י

New member
עוד....

יתכן והתקשרת אחרי השעה 14:00 שעד אז הם עונים
הינה שני מספרים למרכזים טטרלוגיים לשם אני מפנה :
1. פרופסור מרלוב ביילינסון- 039376911
2. באסף הרופא- 0897799309 לפעמים התקשרות לזה עוךה כ 20 ש"ח עבור השרות הטלפוני
בהצלחה

למעלה