ריטלין, אחה"צ.

ריטלין, אחה"צ.

מחר יום שישי בתי תקבל כדור בבוקר לפני ביה"ס. בערב באים אלינו חברים על כל צאצאיהם, כך שהבית יהיה מלא בהמולה. והרבה פעמים כשיש "אקשן"´ בתי מאבדת את היכולת להיות בשקט- והגבולות מטשטשים. השאלה היא: האם זה יהיה בסדר לתת לה עוד חצי כדור בערב? ולמיכל: - סיפור נפלא- וממלא אופטימיות.

r66

New member
ריטאלין אחה"צ

האמת שזה נוח לתת ריטאלין ולדעת שלא יהיו "פאדיחות" כשיגיעו אורחים, אבל אני לא הייתי נותנת ריטאלין. לדעתי אין פה צורך לריכוז ולימוד וחבל שלא תאפשרי לילדתך להנות ולהשתולל. ככה זה עם ילדים ויש הבדל בין ביה"ס לבין הבית. חבל ששתמשי בכדור כ"תרופת פלא" זה טבעי שילדים מתרגשים וככל שתתארחי ותארחי הם יראו בזה שיגרה ואפילו לפעמים "יברחו" מהבית כשמגיעים אורחים. יש לי 4 ילדים וכל פעם אחרי שהתארחנו נשבעתי להם שלא ניסע יותר (מזלי, אני לא דתיה), לא קיימתי את ה"שבועות" שלי והיום שהם יותר גדולים ויותר פתוחים זה עבר להם- הם מבקרים אחה"צ חברים ומביאים חמולות הביתה, זה נהיה יומיומי ולא משהו מיוחד ואת מקום ההשתוללות תפס המשחק ביחד. לפעמים, כשמישהו מתקשר הקטנים בדיוק אז צריכים לספר לי מה עבר עליהם, זה מעצבן , אבל אף פעם לא חשבתי לתת ריטאלין כדי שיתנהגו כמו שאני דורשת בזמן ובמקום מסויים. לדעתי שווה לדבר על זה עם הקטנה לפני שמגיעים אורחים, אולי אפילו להציע לה לעזור לך לארח, לחלק מטעמים, להוציא משחקים ויש אין סוף הצעות... תצליחו!

דליה.ד

New member
כן, גם אני נותנת לפעמים.

תנסי פעם, לא יגרם נזק בלתי הפיך! ואז תחליטי על פי הנסיון.

zivadina

New member
שימי לב לתת מספיק מוקדם על מנת

שההשפעה תפוג בלילה, כי אם תתני מאוחר, היא לא תוכל להרדם, ואז גם את לא. תבדקי ביום יום לכמה שעות הכדור משפיעה עליה, ולפי זה תחשבי את השעה שכדאי לתת לה את הכדור. ואני לא חושבת שאם נותנים פחות מהמנה הרגילה זה משפיעה לפחות זמן. לפי הבנתי, זה פשוט לא משפיע, ואז חבל שנותנים. הרי קובעים את גודל המנה לפי משקל הילד. משך ההשפעה הוא אינדיבידואלי, אבל בדרך כלל עומד על 4 שעות לריטאלין רגיל ו-7 שעות לריטלין sr. בכל אופן, את צריכה ללמוד איך להשתמש בתרופה לטובת הילדה וסביבתה, וכמובן, מהי הכמות המירבית המותרת לה ביום, ומהי הכמות המירבית המותרת למנה, כדי שתימנעי מסיכונים. בהצלחה

thevil

New member
ריטאלין אחה"צ

הבן שלי מקבל ריטאלין SR בוקר וערב באופן קבוע. אני לא נותנת לו כדור "בשביל המורה" אלא בשבילו וכשקשה לו עם עצמו והוא היפר (מה שקורה רוב הזמן, הרי הוא ADHD), הוא מבין לבד שבלי הכדור הוא לא מסוגל לתפקד, לא לעשות שיעורים, לא ללכת לחוגים, לא לראות טלויזיה ולא לשחק במחשב. כמובן שאנו לוקחים את המינון שהנוירולוגית נתנה בחשבון ולא עוברים אותו בשום מקרה אבל כן מפחיתים ממנו במידת הצורך, ודרך אגב, כנ"ל גם לגבי שבת.

למעלה