ריח של בית חולים

שרי42

New member
ריח של בית חולים

ריח של בית חולים

פצע שתפס זיהום לא מוסבר ניפח את הלחי של הבן שלי לממדים מדאיגים, נפח שזחל לאיטו והגיע עד לתחתית העין. משם למוח, כמו שאתם יודעים, המרחק קצר ואני שמכירה בסכנות, מיהרתי לבית החולים. ארבעה ימים אני איתו ולא רואה את הסוף. אתמול לפנות בוקר הוא העיר אותי עם עין בגודל של בלון שהכניסה ללחץ את האחות ותוך חמש דקות התייצבה הרופאה התורנית שהחליפה לו את האנטיביטיקה, בינתיים הנפיחות ירדה מעט, אבל לא מספיק והוא ממשיך לקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד ואם אתם שואלים אותי, גם הרופאים נראים לי קצת אובדי עצות, כבר תכננו לשחררו, אבל פתאום עלה שוב החום ושוב החליטו להשאירו, אז עכשיו מחכים לבדיקות הדם שלו אולי משם תבוא להם הישועה. ואני כמובן איתו – יום ולילה. רק היום הרשתי לעצמי לחזור הביתה לכמה שעות להתרענן ולנוח על אמת, כי מי שמכיר בתי חולים יודע שלהתקלח כמו שצריך אי אפשר ולנוח עם שלושים ילדים שבוכים כל היום והלילה לא ממש אפשר, אבל לא על זה רציתי לכתוב, אלא, על אותם ילדים, נערים, ששוכבים שם ועולמם הוא ריח חריף של חומר חיטוי, מזרקים, אינפוזיות, מיכלי חמצן, אנהלציות, חלוקים לבנים של סטודנטים שעושים את שנת הלימודים השישית, מתמחים, רופאים, חולצות צבעיוניות של אחיות עם ציור של מיקי מאוס או דונלד דאק שלילדים יהיה נעים להביט, כח עזר שמחלק אוכל, שאפילו אם הוא מעדן, יש לו וזה מיד הופך אותו לאיכס. בחדר הצמוד לחדר של אסף שמספרו 9 יש עוד שלושה חדרים של בידוד, אלה ילדי ה C.F- (סיסטיק פיברוזיס, מי שלא יודע, היא מחלה תורשתית שפוגעת בתעלת כלור, תעלה המובילה מלח ומים, כתוצאה מכך מצטברת ליחה צמיגה החוסמת צינורות בריאה, בלבלב ובבלוטות הזיעה. החסימה בריאות - עלולה להוביל לדלקת ריאות חוזרת עם צמיחה של חידקים בתוך הכיח שמביאים להרס רקמת הריאה, חסימה בלבלב - גורמת לפירוק חלקי של המזון וספיגה לקויה שמובילים לשלשולים וחוסר עליה במשקל, ההפרעה בבלוטות הזיעה - מביאה להזעה בכמות רבה עם ריכוז מלחים גבוה, דבר שעלול להוביל לאובדן מלחים ומים וגורם להתייבשות), את חדר מס` 12 מאכלס ילד שמחכה להשתלה, ילד בן 17 שקוראים לו גיל, הוא לא זוכר כבר איך נראית המורה שלו, איך נראה מגרש כדורסל, איך נראה בית קולנוע, שלא לדבר על בנות . הוא רזה ומצומק והוא צמוד לבלון חמצן עשרים וארבע שעות ביממה, כי אם יעז להפרד ממנו - יפרד מהחיים. איך שהוא רואה את תג העובד שאני נושאת על דש חולצתי הוא ממהר להתישב על ידי ולשאול באיזו מחלקה אני עובדת ואיזה נושאים אני חוקרת.... הוא מספר לי לפרטי פרטים את סיפור חייו, יודע שעתידו ידוע מראש וקבוע, אלא אם כן ימצא תורם אבל, יש בעיניו איזו תקוה שאני לא יכולה להסביר ולתאר, הוא ילד שלא מוותר, הוא נלחם על כל יום מחייו כאילו וזה יומו האחרון, הוא מדבר איתי על מערכת החינוך הכושלת, יש לו דעה פוליטית מאד מוצקה והוא גם יודע להצדיק אותה בעשרות דוגמאות, הוא מדבר איתי על הנערות המאושפזות בקומה הרביעית של הבנין שמרוב רצונן להראות כמו דוגמניות צמרת, הן כמעט ואיבדו את חייהן, הוא חושב שהספרות הכי טובה בעולם היא הספרות הרוסית כי הסופרים שלהם לא משתמשים במילים מפוצצות בשביל להראות נורא אינטלגנטים והמשורר שהוא הכי אוהב זה יהודה עמיחי והזמר שהכי מדבר אליו עכשיו זה אמינם.......... הוא מדבר ואני מקשיבה ובסוף השיחה הוא אומר לי ``את יודעת מה הכי הכי משגע אותי?.......הריח, הריח של בית החולים, הוא נדבק לגוף, לבגדים ואם אני צריך למות, אז שזה יקרה בבית שלי, רוצה שאמא שלי תתיז עלי ריח שאני אוהב, שאלה ששוטפים גופות לפחות יהנו`` והפנים הקטנות שלו מתמלאות בחיוך......... אסף כמעט והתעלף, הוא אומר לי ``אני לא מאמין איך הוא מדבר ככה על המוות שלו`` ואני מסבירה לו שזה מן הומור שחור......דרך להתמודד. ובדרכי הביתה חשבתי לעצמי איזה כוח יש לילד המקסים הזה, איך הוא יודע לשמור על שפיות, איך הוא לא מוותר ולא עושה לעצמו הנחות, הוא קורא ומתעדכן ואפילו שהוא חי בעולם של בית חולים הוא משכיל ואינטלגנט יותר מהרבה ילדים שהולכים לבית ספר, שמחוברים לאם טי וי, שחיים בבית נורמלי עם הורים ואחים ואולי איזו חיית מחמד, שיוצאים עם חברה לסרט, לדיסקוטק, הולכים לשחק כדורסל או כדורגל........איזו איכות אני חושבת......... ומה עם הבן שלי אתם שואלים?.......שיהיה לי בריא, זה נכון שהתחלתי לכתוב את כל זה ביום שני או שלישי, אני כבר לא זוכרת מרוב שאני עייפה, אבל היום כבר יום שישי ואנחנו השתחררנו אתמול אחה``צ, לא לפני שמנהל המחלקה קיבל ממני שטיפה הגונה על תפקודו ותפקוד הרופאים במחלקה שלו ......אתם בטח אומרים אין לך מה לעשות בחיים?.....בטח שיש... אבל....גם אתם הייתם מגיבים כמוני, אם מנהל המחלקה , רופאה בכירה ועוד שישה סטודנטים (ובטח תבינו לבד כמה חוסר רגישות היתה בסיטואציה) היו עומדים ליד מיטת הבן/ בת שלכם והוא הפרופסור הגדול היה מספר בשלווה גמורה, שבנכם/בתכם כמעט ונפרד מהחיים בגלל אנטיביוטיקה לא מתאימה שניתנה לו ומזל שלגוף יש מנגנוני אזהרה והעין שהתנפחה לפנות בוקר גרמה להם להבין שצריך להחליף את התרופה, שאף אחד לא טרח לטפל בפצע שגרם לכל הענין ועד שאני, האמא, לא שאלה מדוע רופא עור לא בודק את הפצע וכמובן הפעלתי את קשריי, שום דבר לא נעשה, ואיך זה שבבית חולים צריך לחכות לתוצאות של בדיקות דם ארבעה ימים והכי לא יכולתי לסבול את האחות המטומטמת שאמרה לי כשחזרנו מרופאת העור ``למה את לא אומרת שאת רוצה שהוא יהיה מאושפז, נראה לי שאת נהנית מזה`` .......תודו שגם אצלכם זה היה הקש ששובר את גב הגמל לא? אז אצל גיל זה הריח ואצלי זה החומר האנושי......... והעיקר חברים – שנהיה בריאים.

שרי42

New member
ותודה גדולה גדולה

ורק חשוב לי לשלוח מכאן תודה גדולה למרנינה, אפרת, קשתית, יונית ונץ על הטלפונים היום יומיים שעזרו לאסף ולי לשמור על שפיות, על הד``שים שנשלחו על ידי בת 39 דרך אפרת וכל שאר החברה מחבקת ואוהבת אתכם בלעדיכם לא היינו עוברים את הימים הקשים האלה ת ו ד ה

שרי יקרה

רצתי מהר לסוף סיפורך ורק אז נרגעתי ויכולתי לשוב ולקרוא בשלוה. מאחלת לך ולבנך בריאות והחלמה מהירה. יופי של סיפור יצא לך משם. יופי בהקשר זה אינה המילה המתאימה. אך את הצלחת להעביר גם לנו את הריח והתחושות. לראות דרך עינייך את הכאב.

הקשתית*

New member
אחותי היקרה... B-)

נראה לך,שהיינו מוותרות על זה? ואין תענוג גדול מזה,לקרצץ לך.... והעיקר ,שאספי בבית ומרגיש טוב יותר. ותודה לאל,יצא מזה. וחוץ מזה,שלא שוכחת את דאגתך ההדדית למור, כשהוא היה בבית החולים. אז לכי לנוח השבת, ואחר כך נתקרצץ לביקור... חולה עליךךךךך הכינה נחמה :)

יונית.א

New member
שרוש יקרה

לחברים לא צריך לומר תודה על האיכפתיות!!!!!! בקשר לסיפור, ממש הצלחת כמו תמיד להעביר את התחושות כאילו אנחנו שם. ביקשתי גם ממאיה לקרוא את זה. מקווה שנחת כמה שיותר בשישי-שבת. ורוצה שיהיה לך שבוע טוב ושקט. ביי מתוקתי.

haAlma

New member
החומר האנושי...

שרי יקרה, הוא אשר מוביל אותנו בהווה,להצלחה ומודעות בעתיד. באמצעותות אנו מודעים לעצמנו ולסביבה בצורה הטובה ביותר. ניכר שאצלך, החומר קיים במסה גבוהה... רק בריאות, אושר, ורוגע. לך, ולילדיך... העלמה (-;

אפרת.א

New member
חבל שכך אבל...

מעז יצא מתוק אספי שוב בריא חייכן ומלא חיים כתמיד, את הגעת אלינו עם סיפור מדהים מהחיים, חחחחחח ואני - קרציה שכמותי - הצלחתי להכנס לפורום דרך הסיפור שלך. אם לא היית מספרת לי על כך שהודעתך נבחרה (ובצדק רב!) להודעת היום לא הייתי מסוגלת להכנס לכאן - ומי יודע עוד כמה זמן... שרי יקירה שלי - להגיד לך בפעם המליון ומי יודע כמה עד כמה אני אוהבת - אותך ואת כתיבתך? אוףףףףף טוב - אל תדחפי, אני אומרת... (כולם תדעו שאולצתי בכח האהבה:) אוהבת אותך נשמה שלי - שנהיה כולנו בריאים ו......מאוחדים:)) אסףףףף ורועייייי : תשמרו על אמא - יש לכם אוצר בבית! ממווווווואאאאאאהההההההההה

l i o r

New member
מקווה שהכל יסתדר... תשמרו על עצמכם ועל האנשים מסביבכם

asanoviz

New member
מזל שיצאתם משם זה סיוט

שלום ב אם יש מישהו בעולם שמזדהה עם מה שרה לך בבית החולים ועם הרשלניות של הרופאים זה אני אם אני אפר לך כמה רשלניות קרו לי בבית החולים אני לא אגמור מפה ועד הודעה חדשה אבל ברוך השם תמיד אלוקים איתי ואני מנצח את הרשלנויות שלהם ומה שאני מאחל לכם זה הרבה בריאות ולא תדעו עוד בתי חולים חזק ואמץ ביי

צמרמורת.....

תודה לך ששיתפת אותנו,אני קראתי את דברייך בשקיקה והזדעזעתי. אז קודם כל שבנך ומשפחתך יהיו תמי ד בריאים. 1)תודה על הפירוט לגביי מחלת ה-C.F. לאחרונה ניתקלתי במושג זה ואף אחד מבין הרופאים לא טרח להסביר את המחלה הזאת באופן שאוכל להבין. הצלחתי להבין אותה ממך-תודה. 2)גיל-הילד המקסים הזה הלוואי וימצא לו תורם.כמה עצוב,בחור צעיר שעוד לא חווה דברים בחייו מקובע הוא למכשירים כואבת את כאבו על אף שנראה שהוא אופטימי מעט או מציאותי.אני כל כך מקווה לפתרון מידי ומהיר כל כך מאחלת לו להתבגר ולחיות עוד הרבה שנים,אני גם מאמינה שהוא נותן לסביבה יותר משהוא מקבל,מאמינה שהוא זה שמעודד ומחזק את משפחתו,הוא גדול מהחיים. 3)כועסת לשמוע שחייו של ילדך היו בסכנה והרופאים החכמים שבידיהם מופקדים חיינו בעצם מתנסים על גבינו-מי נותן את הדין אם משהורע חלילה קורה? נמאסה כבר ההזנחה. חיזקי ואימצי את נפלאה אהבתי את אשר כתבת,המשיכי להעשיר אותנו בנסיונך. תודה לך מתוקה שלך, אלת האהבה.

אלון 26

New member
אני רואה שהזדעזעות וצמרמורת אצלך הם דרך קבע ,שלום חמודה כאן את יותר רגוע

למעלה