ריח של בישולים

ריח של בישולים

שלום לכם אמנם ריח של בישולים נותן אווירה חמה בבית אבל עכשיו כשהכל סגור כי מנסים לחמם, ריח הבישולים נדבק לכל דבר, אפילו הבגדים בארון הסגור לכאורה יש להם ריח של שניצלים... האם יש איזה שהוא רעיון מלבד לבשל עם חלונות פתוחים (שגם לא תמיד עוזר), ונטה או קולט אדים, שיכול להקל על הריח המעיק הזה? תודה (מזל שאני לא מבשלת הרבה
)

טליW

New member
ריח טיגון זו תקלה... בכל עונה

אפשר להשתמש במטהר אויר - ספריי, או כזה שמכניסים לחשמל. אפשר "לבשל" בסיר מעט מים, סוכר ומקל קנמון - נותן ריח של עוגת קנמון (לא ניסיתי אף פעם, אבל ריח של עוגות תמיד עובד עליי טוב).

לא רוצה לדרוך על יבלות

אבל אחרי שאני השתגעתי מזה (בנוסף המטבח שלי מחובר לסלון) סופסוף קנינו והתקנו את הקולט!!!

אש68

New member
וזה באמת עוזר?

אנחנו מתכננים מטבח חדש ואני מאוד מתלבטת אם קולט באמת יעיל ולא סתם קישוט,אשמח לדעת שזה עוזר (יהיה יותר קל לשכנע אותו). תודה

את האמת

השתמשתי בו בינתיים רק פעם אחת כשטיגנתי דגים. בעלי נכנס הביתה קצת אחרי ושלתי אותו אם יש ריח מגעיל בבית (בלי שהוא ידע שטיגנתי) והוא אמר שדווקא מריח נעים. לנו יש קולט מתחת לארון שהוא מהחלשים (הייתי חייבת המון ארונות מטבח אז על זה התפשרנו), יש קולטים עם ארוב מאוד חזקים. אחותי התקינה כזה לא מזמן בבית החדש שהם קנו ואמרה לישזה די נחמד (למרות שכמו שאני מכירה אותה היא לא מפעילה אותו בגלל בזבוז החשמל). היום אני הולכת להכין שניצלים בצהריים ואני אבדוק שוב.

הבטחתי לעדכן

אז ככה, ניסים ונפלאות זה לא אבל... היה הרבה פחות ריח ועשן מבד"כ, אמנם הריח היה בכל רחבי הסלון שמחובר למטבח (סה"כ זה חלל די קטן) אבל הרבה פחות מורגש מבד"כ.תוך שתי דקות איוורור לא היה זכר. הקולט שלי חלש מאוד. הבוח שאיבה שלו הוא רק 630. הקולטים עם הארובה יכולים להגיע לכפול מזה. סה"כ אני מרוצה.

mevav1

New member
לי יש קולט דווקא לא רע וברוב

טמטומי,בעלי רצה להתקין ונטה בארובה ולא רציתי.....אבל אני אשב לו על הראש שיתקין לי כי בלי הונטה זה לא שווה. ולעניין....הקולט שלי עושה עבודה טובה אם כי הרעש מחריש אוזניים והוא ממש לוקח את כל הריח והעשן. הארוה לא יוצא לשום מקום כלומר,זה עלק ארובה ,רק ליופי כי כל העשן נכנס לפחמים שיש בתחתית הקולט..אבל שני ציפורים במכה זה כדאי,גם יופי וגם שאיבה. רק לא לשכוח לעשות ונטה שכל האדים יצאו החוצה.

נועם@בת

New member
חומץ../images/Emo70.gif

קערית פתוחה עם חומץ ליד הכיריים פשוט מנטרלת את ריח הטיגון. לא הצלחתי להבין איך זה עובד אבל זה עובד
. אני פשוט מחזיקה קרוב לכיריים צנצנת קטנה עם חומץ אותה אני פותחת כשאני מטגנת (לא שזה קורה הרבה לאחרונה
. נועם

r i n i

New member
חומץ? זה ינטרל את הבעל מבישולים...

מוכנה ריח שניצלים בארונות ורק שהבעל לא יפסיק לבשל...

sarlior

New member
אני תמיד מבשלת עם חלון פתוח!

ואצלי הבעיה גדולה עוד יותר כי כל ריחות הבישול עולים לקומה השניה שבה חדרי השינה וזה לא נעים אז מקפידה שהדלתות למעלה יהיו סגורות ולמטה פותחת חלון במטבח וגם את החלון הגדול שבסלון, תהיה זרימה של אויר. לא קר לי כי כשאני פעילה וזזה כל הזמן במטבח אז אני מתחממת ואפילו מתחילה לקלף מעלי את השכבות....

כן, אבל אז גם כל החום שנאסף בבית

הולך לאיבוד. גם אצלי יש שתי קומות, כך שהבעיה אכן גדולה עוד יותר. (גם הבעיה של "לשמור" על החימום גדולה עוד יותר) אבל זה לא עוזר אצלי חלונות מטבח פתוחים, הריח נספג בכל.

smady a

New member
הפטנט הכי טוב זה לחבר מאוורר

לכיוון הנגדי. ככה אני עושה בעיקר כשיש דגים או טיגונים כאלה.

למעלה