ריח רע... מאוד!

ספירי24

New member
ריח רע... מאוד!

החמוס שלי עבר ניתוח להוצאת בלוטת הריח לפני שנה וחצי בערך... לאחרונה, הריח שהוא מפיץ הוא חזק ביותר! אני ישנה עם החמוס בחדר כבר שנה.. ונכון לעכשיו אני לא יכולה לנשום ליידו.. אני שומרת על הניקיון שלו מאד, הוא מאוד מטופח, נקי, הכלוב שלו תמיד נקי וכן סביבתו.. אני משתמשת בבושם מיוחד לחמוסים, אבל הוא מתנדף אחרי שעה... איך זה הגיוני שפתאום זה מפריע כל כך?! זו אני?.. או שזה החמוס?.........

Sweet Fantasy

New member
הריח שחמוסים מפרישים

לא נמצא בבלוטות הריח שהוסרו, למעשה זה ניתוח מיותר ופולשני שחבל שהחמוס עבר. ריח של חמוסים מופרש מבלוטות שומן שנמצאות ברחבי הגוף ואין אפשרות להסירן, ריח של חמוס זכר עלול להתחזק אחרי גיל בגרות מינית במידה ולא סורס. במידה ואת חושבת שיש משהו לא תקין עם החמוס כדאי לגשת לוטרינר מתמחה בחמוסים (ועדיף שזה לא יהיה זה שעשה את הניתוח.. אשמח לדעת מי זה.)

latch

New member
זו את.

לחמוסים יש ריח גוף ואת תצטרכי להתמודד עם זה. אני מניחה שעדיין לא סרסת את החמוס ולכן הריח יותר חזק. למה את מתכוונת בנקי ומטופח? מקלחות תכופות, שטיפת החמוס בשמפו לא מתאים יכולים לגרום לחמוס להריח רע. אם היית קוראת קצת על הנושא, היית יודעת שהניתוח להסרת הבלוטות מסיר ריח מאוד ספציפי - הריח שנפלט מהבלוטות האנאליות בעת פחד או מצוקה. חמוסים כחיות מחמד לא נוטים להפיץ את הריח הזה ולכן ניתוח בשביל לנטרל אותו הוא מיותר ומטופש. חבל, אבל אי אפשר להחזיר את הגלגל. ממליצה לך להחליף את הוטרינר שהמליץ לך על זה.

ספירי24

New member
קניתי את החמוס אחרי ניתוח וסירוס

קניתי כך את החמוס.. אם זה היה תלוי בי, לא היתי רוצה שהוא יעבור את מה שעבר.. (אל תכעסו עלי כל כך..) מה שכן.. נראה לי שלאחרונה הוא מפריש ריחות חזקים מידי... יש לי אותו כבר שנה+ ואף פעם זה לא היה כל כך רע... בגלל זה שאלתי...

Sweet Fantasy

New member
הכעס הוא על הוטרינר יותר מאשר עלייך

ואם קיבלת את החמוס ככה הכעס הנוסף הוא על הבעלים הקודמים שלא טרחו לקרוא על החיה הזאת לפני שהביאו אותה (הנה בסוף היא גם עברה ידיים...) כמו שאמרתי אם נראה לך שיש משהו חריג שווה בדיקה אצל וטרינר מומחה,, יכול להיות שיש בעיה כלשהי..

latch

New member
אם ככה

אז טוב שחילצת אותו מבעלים גרועים. (גם העבירו ניתוח מיותר וגם מסרו?
) החמוס עבר שינוי בתזונה לאחרונה? איזה אוכל הוא אוכל?

ספירי24

New member
:)

אני נותנת לו מזון יבש לגורי חתולים של "gato" לפעמים קונה לו אוכל שמיועד לחמוסים (לא תמיד כי זה יקר לי). וכמובן שמפנקת אותו קצת אחרי שאני מסיימת לאכול צהריים בכמה חתיכות קטנות של בשר ללא תיבול.. אני מקווה שזו רק תקופה.. כי לא עשיתי איזה שינוי בתזונה
(חוצמיזה... תראי איזה בונבון הוא.... צירפתי תמונה)

latch

New member
לא שמעתי על gato

אם את מאכילה את החמוס באוכל לא איכותי מספיק, זה ישפיע על הריח שלו כמו על הבריאות. את חייבת לבדוק מה אחוז החלבון באוכל ומה אחוז השומן. לא נראה לי רעיון טוב להביא בשר, בטח שלא על בסיס יומי. אולי טיפה עוף מכובס וגם זה פעם ב-. ועל איזה אוכל לחמוסים את מדברת? אני ראיתי אולי שני סוגים של אוכל לחמוסים בארץ והם בפירוש לא טובים מספיק.

volkaria

New member
כנף מבושלת זה אחלה חטיף ואחלה משחק

פעם פעמיים בשבוע גילי מקבל איזו כנף וגורר לשחוט אותה מתחת לספה,מכרסם לה את צורה. גם חלבונים,וגם הכרסום של העצמות עוזר לשמור על בריאות השיניים.

latch

New member
עוף שעבר הרתחה ארוכה

נקי מתיבול או כל דבר אחר

ספירי24

New member
תמליצי לי

אני מפנקת אותו לפעמים ממנת הבשר מארוחת הצהריים שלי. לא בשר- בשר.. כנף/ עוף/ פרגית.. (ללא תיבול!). הוא אוהב מאד, וכמובן גם הוא לוקח ובורח לאכול בשקט מתחת לספה :) אני ישמח אם תתני לי המלצה על אוכל שיתאים לחמוס יותר.. אצלי הוא תמיד אוכל "GATO" ...

latch

New member
עוף זה כבר יותר טוב

כמובן שהוא גונב ובורח לאכול מתחת לספה
הנה כמה מזונות יותר טובים לחמוסים: Royal Canin Babycat 34 Royal Canin Kitten 36 Iams Kitten Pro Pack לגורי חתולים Acana לחתול ועוד.. הם אולי קצת יותר יקרים ממה שקנית עד עכשיו אבל אוכל לחמוס זה הדבר האחרון שמתפשרים עליו.

Sweet Fantasy

New member
הסתכלתי עכשיו

על המוצר, אכן מדובר באוכל ממש לא איכותי, רצוי וכדאי להעביר אותו למזון איכותי הרבה יותר, שימי לב במרכיבים שיש את כמות החלבון והשומן מהחי הדרושים לחמוס, כמו כן כשאת מסתכלת במרכיבים המרכיב הראשון צריך להיות עוף ולא קמח עוף\תירס http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Faq/Question.aspx?ForumId=1381&qId=15144 ושוב אני אגיד, אם זה שינוי פתאומי העניין של הריח ואת אומרת שהוא תמיד אכל את האוכל הנל, על אף שהוא לא איכותי לא בטוח שזו הסיבה לריח גוף חריף ופתאומי, ואני חושבת שכדאי להתייעץ עם וטרינר.

למעלה