ריח עז מהשתן

samson71

New member
ריח עז מהשתן

שלום לכולם, אני בת 35 ולאחרונה שמתי לב שהעת מתן שתן - הוא מריח חזק מאד (ריח של שתן של זקנים - אם מישהו יודע למה הכוונה) צבעו כהה יחסית ואטום (כלומר לא צלול) לא תמיד, בעיקר אמנן בבוקר (שתן ראשון) אבל לפעמים גם במהלך היום לאחר שתיה רגילה... תודה מראש, סאם.

0 אור 0

New member
תשובות

הי\ דבר ראשון שאת צריכה לעשות הוא לבדוק אם את שותה מספיק דבר שני הוא לבצע בדיקות שתן "רגילות" אצל רופא קונבנציונלי והדבר השלישי: הייתי מאד ממליצה לפנות לרופא ברפואה משלימה שיסייע לך באבחון ובטיפול

samson71

New member
תודה רק שאלה לי אלייך

השתן וצבעו - מעבר לעובדה שאולי אין מספיק נוזלים בגוף - על מה עוד הוא מרמז? כלומר - דלקת או מצב כמו שציינתי - ממה יכולים לנבוע ועל מה מרמזים? משליכים? תודה!

0 אור 0

New member
השאלה היא לא אלי

כי אני עוסקת באבחון דרך כף הרגל, אבל יש לא מעט שיטות שמאבחנות בין השאר דרך מראה וריח השתן. כך למשל שתן של חולה סכרת הוא מתוק (מושך נמלים), וידועות עוד מחלות שיוצרות ריח אופייני, מצד שני יש גם מצבים בריאים לחלוטין כגון אכילת מאכלים מסויימים שיוצרים ריח אופייני בשתן, לכן חשוב להתייעץ עם מישהו שמתמחה בנושא.

hal767

New member
מצטרף ומוסיף שאלות

האם את צורכת או צרכת לאחרונה תרופה כלשהי? מה את שותה בדרך כלל? האם את מעשנת? מה אחוז המזונות מהחי בתפריטך?

samson71

New member
לא צרכתי לאחרונה

שום תרופה (כבר מס' חודשים) אני שותה בד"כ דיאט קולה (כבר שנים של התמכרות קשה) ומעט מים לפעמים. מעשנת כארבע סגריות ביום רע - לרוב פחות. מזונות מהחי - משתדלת לאכול עוף מס' פעמים בשבוע. בשר אדום כמעט ולא. תודה !

0 אור 0

New member
אוי

אני יודעת שהתמכרות זה דבר שקשה לצאת ממנו, אבל הרבה דיאט קולה ומעט מים זה מתכון מאד בעייתי לבריאות (ויכול לתת חלק מההסבר למראה וריח השתן) = כדאי למצוא את הכוחות להתגבר על ההתמכרות הזו , עם או בלי עזרה, ולעבור למים (אפשר עם מעט לימון לטעם). לגבי התרופות - אם צרכת עד עכשיו הרבה תרופות והפסקת, יתכן שהגוף מפריש עכשיו את השאריות.

samson71

New member
לא - אין תרופות במערכת שלי

ולא היו מעולם. ההתמכרות לדיאט קולה החלה כבר בשנות העשרה שלי - או מאז ומעולם - לא זוכרת את עצמי אחרת. ככה שזה לא מהיום או מהתקופה האחרונה. וכן - ברור לי שאני חייבת לוותר על זה ולנסות להגמל בכל מחיר. אין לי מושג איך.

hal767

New member
שוב מצטרף לתשובה ומוסיף

אני מעריך שנגענו רק בחלק מהבעיה. התופעות שציינת אינן מצביעות בהכרח על מחלה, אבל כדאי לשלול זאת ע"י בדיקות. קולה הוא אכן משקה גרוע במיוחד וכדאי להיגמל ממנו בהדרגה. הדאייט יותר גרוע מהרגיל בגלל ההמתקה הכימית. ממליץ לך לשנות תזונה לנכונה יותר, שתסייע לנקות את הגוף מהפסולת שהצטברה בו. אני משוחד לכיוון הצמחוני. אפשר לשנות בהדרגה הרגלים. יש מקום לקבל הדרכה מקצועית ממטפל שילווה אותך לאורך זמן כדי להקל עלייך את השינוי. זאת תהיה רפואה מונעת נכונה.

למעלה