ריח אצטון מהפה ?

ריח אצטון מהפה ?

אם יש ריח אצטון מהפה, זה אומר תמיד שמשהו לא תקין, או שזה יכול להיות סימפטום נורמאלי ?

i l a n n a

New member
זה אומר רופא דחוף

כנראה שרמות הסוכר הן מעבר לתקין והגוף כבר זקוק לעזרה...

אילנה לא הדגישה את זה מספיק

יעל יקרה, ריח של אצטון מהפה מעיד שהסוכרתי נמצא על סף הסתבכות מסכנת חיים שנקראת "חמצת קטותית" DKA. ראי כאן הסבר לשלושת השלבים של ה DKA - את נמצאת בשלב השני. יעל, שימי לב היטב: לכי (סעי) לחדר המיון בבית החולים הקרוב ללא שהיות ! קרוב לוודאי שיאשפזו אותך למספר ימים עד שהאיזון יחזור. השארות במצב כזה ללא טיפול עלולה להביא לנזקים רציניים ואף גרוע מזה. יש לפעול ומיד ! גלעד

בדקת קטונים בשתן?

לא הגיוני שתהי מאוזנת וריח אצטון מהפה אלא אם כן זה לא ריח אצטון אלא סתם ריח רע מבעיות בשניים או בעיות בקיבה.

מצטער, פשוט איני יודע

שילוב של ריח אצטון עם רמות גלוקוז נורמליות אינו מוכר לי. הנטייה שלי היא להאמין לאצטון וללכת להיבדק. במקרה הטוב ישלחו אותך הביתה. ספרי לנו מה מצאו לך ונחכים כולנו. גלעד

לא הייתי ממהר לקבוע

הריח הוא הסימפטום היחיד? אין עוד תופעה מוזרה שהופיעה איתו? ריח מהפה יכול להיות מהמון סיבות. אני מציע לך להסתכל על הימים האחרונים, לחשוב אם הבדיקות היו גבוהות במיוחד, וכמה זמן מופיע הריח ואו התופעות הנלוות, אם זה כבר מספר ימים כדאי לבדוק את זה מיד. חשוב לזכור שחמצת לא מזיקה ולא מדרדרת את המצב מיד, זהו תהליך, שחשוב לקלוט אותו בזמן. ולכן- אם מופיעים, צמא מוגבר ומתן שתן מוגבר או קושי אפילו קל בנשימה, כדאי ללכת לרופא או לחדר מיון. אם לא היית סובלת מסכרת הייתי שואל אם מצת היום, אבל מן הסתם לא מצת אז הריח לא נובע מזה.

יכול להיות שזה לא אצטון

אבל זה משהו שאף לא היה לי.... מעין גרעפס עם גז חם עם ריח שאף פעם לא הרחתי. זה כאילו ריח של אצטון עטוף בגל חום כזה. (סליחה על התאור). זה לא אצטון כמו של הציפורניים, אלא משהו יותר מעורפל.

sweetguy1

New member
ל-אמא של עיליצוק

אני רק מקווה שאת מודעת לכך שכלל לא אמורים להגיע למצב של קטונים והם צריכים להיות כל הזמן על 0 מעבר לזה מדובר על טיפול לקוי בסוכרת או על מחלה. כשאמרת "מקסימום" 5 אני מקווה שהתכוונת ל"Traces -/+" כיוון שאם זה כך אז זה באמת לא נורא אם זה קורה פעם ב... אבל בכל מקרה תדעי שהרמה שצריכה להיות כל הזמן היא 0.

למעלה