ריחוף...

guys234

New member
ריחוף...

שלום חברה... אני יחסית חדש בכל תחום ה- 3D, ויש לי yak54 פרופיל. מבחינת להטיס אותו, אין לי בעיות מיוחדות, מצליח לעשות נייפים ותרגילים פשוטים אחרים. רציתי לדעת אם מישהו מכיר מאמר או יכול לרשום פה קצת תאוריה לגבי ריחוף, אני מצליח לעמיד את הטיסן ואף לרחף איתו קצת (מנסה לאזן אותו תוך כדי משחקים במאזנות וכו') אך אחרי כמה שניות הוא נופל. מישהו יכול לעזור לגבי תאוריה ונקודות חשובות בריחוף? תודה, גיא.

AVISTINKY

New member
אולי מרכז כובד קדמי מידי? אם לא- זה רק עוד

אימון....לתקן עם מאזנות,הגה גובה והגה כיוון....פשוט לאתאמן עוד ועוד אין איזו דרך לעשות את זה יותר מהיר.

sagife

New member
התאמנת בסימולטור?

שם אתה מצליח? אם בסימולטור אתה מצליח,ובחיים האמיתיים פחות,אכן כנראה שמרכז הכובד קצת קידמי. כאשר מקדמים את מרכז הכובד לאחור,יש לעשות זאת בקפיצות קטנות, ולבצע טיסת מבחן לאחר כל שינוי. זכור- מרכז כובד אחורי מידי=טיסן קשה מאוד לשליטה עד כדי ריסוק. אם עוד לא ניסית בסימולטור, ולא ברור אם הקושי בריחוף נובע מיכולותיך שלך או מיכולות הטיסן, בקש ממטיס מנוסה בעל יכולות ריחוף מוכחות לרחף, וראה אם הוא מצליח. מסוכן להזיז את מרכז הכובד סתם כך לאחור... בהצלחה!

guys234

New member
ניסיתי בסימולטור...

וכרגע לצערי הבעיה היא בי, בגלל זה רשמתי פה הודעה בתקווה שיתנו לי קצת תאוריה לגבי העניין, הבנתי שאם שולטים טוב בתאוריה אז יותר קל ליישם במציאות... בכל מקרה בנתיים אני לא מתכוון לשנות את האיזון ומרכז הכובד של הטיסן.

sagife

New member
זיהוי הבעיה הוא 50% מהפתרון!

עליך להתאמן עוד ועוד עד להצלחה. טיפ- הסוד טמון ביד שמאל! מצערת והגה כיוון! בהצלחה.

frodo

New member
שאלות

בסימולטור, - אתה מנסה ממש לרחף במקום, או שאתה מנסה לעשות טורק רול? - איזה סימולטור יש לך, ובאיזה טיסן השתמשת כשניסית לרחף? - הטיסן שיש לך, היאק, באיזה סדר גודל הוא. חשמלי קטן, חשמלי גדול, .46, .60 וכו...? הקטן

guys234

New member
תשובות.

יש לי yak 46 פרופיל. החדש של LHK-Model לא חשמלי. אני מנסה לרחף במקום, והסימולטור שלי זה aerofly ושם אני מנסה לרחף גם ב yak די דומה למה שיש לי במציאות.

frodo

New member
הצעה

סתם בשביל הנסיון, לראות אם זה יהיה יותר קל. בסימולטור, תזיז את מרכז הכובד של הטיסן אחורה, תראה אם אתה מצליח לרחף ולהטיס. מעבר לזה, אם אתה משתמש בג'י 2, או 3, הייתי ממליץ להוריד מהאתר שלהם את אחד טיסני ה TOC הענקיים, ומתאמן הרבה על טורק רול(בלי להתעסק עם המאזנות, לתת לו להסתובב סביב ציר המנוע, ולתקן עם הגה גובה וכיוון). אחרי זה ריחוף במקום יהיה קל יותר. בהצלחה! כל משחק של מרכז הכובד בטיסן הלא וירטואלי, אם אין לך נסיון, מומלץ שיעשה בליווי מטיס מנוסה. הקטן

guys234

New member
ובכן...

בסימולטור, הזזתי את מרכז הכובד קצת יותר אחורה ועכשיו הטיסן מרחף הרבה יותר בקלות, יכול להיות שזה גם בגלל שהתאמנתי הרבה וזה שילוב של השניים. בכל מקרה עם הטיסן האמיתי שלי אני מצליח לרחף לקצת זמן אז אנסה עוד כמה פעמים, ואם לא נראה לי שאוסיף בהדרגתיות משקל בזנב, עד לקבלת תוצאות טובות יותר...

guys234

New member
כן,

בתפריט הראשי אתה נכנס ל- edit aircraft. בצד שמאל למעלה של המסך יש (אני לא זוכר בדיוק איך קוראים לזה) אובייקטים של הגוף, אתה בוחר שם fuselage. אחרי זה אתה תראה את הגוף של הטיסן מסומן על המסך. בצד ימין למטה של המסך יש לך כמה אפשרויות לבחור, אחת מהן היא ה- center of gravitiy (מרכז הכובד) ואז תראה בצד שמאל למטה את הפרמטרים של מרכז הכובד, תשנה אותם איך שנראה לך ואז תראה על הגוף של הטיסן את הסימון של מרכז הכובד משתנה. זהו.

למעלה