ריחוף...

ד א ר מ ה

New member
ריחוף...

בזמן האחרון הייתי בתקופה רצינית של בלבול שהבנתי מכם/ן שזה משהו ידוע ורגיל בתהליך, והתשובות והעצות שנתתם/ן לי בהחלט עזרו, המדיטציה אכן עושה לי קצת סדר בבלגן, ואני עושה תהליכים נוספים של ניקיון, בבית, בניירות, ביחסים, כך שפחות או יותר דברים נכנסים לארגון. אבל עכשיו נתפסתי לתחושה של ריחוף, כלומר ישבתי וחשבתי מה למדתי במהלך השנה האחרונה, ובהחלט חשתי בשינוי נפלא ומאד שמחתי עליו. ומתוך תחושת השינוי הרגשתי שאני בעצם מחפשת את השלב הבא, אני יודעת מה אני רוצה שיהיה מבחינתי השלב הבא, אני מעוניינת להתחיל ללמוד מקצוע מסויים, שאני מאמינה שיכול להוסיף לי הרבה מבחינה פנימית ועצמאית, אבל מסיבות "חומריות" יש לי התלבטות. אני יודעת ומאמינה שאם אני מאד רוצה באמת, ואם זה הזמן הנכון והמקצוע הנכון אז הדברים יזרמו אליי ככה שאני לא אצטרך להתלבט, ולמרות הידיעה הזו (ובעיקר שאני קצת חסרת סבלנות באופיי) אני חשה דאגה מסויימת. ובנוסף יש לי שאלה. במהלך ה"ניתוח" העצמי, ניסיתי לעשות טבלה של תכונות חיוביות ושליליות אצלי, והיה לי הרבה יותר קל למצוא את השליליות, ובהחלט היה קושי בלמצוא את החיוביות. אני לא חושבת שאני אדם שלילי חס וחלילה, אבל איך אני יכולה להסתכל על עצמי באופן יותר אובייקטיבי ולא כזה שופט ומבקר, על מנת שאוכל להתחבר לטוב שבי, ולהכיר אותו יותר. ועוד שאלה אחת
מאיפה אני מתחילה ל"געת" באותן תכונות שליליות הניתנות לשיפור ושינוי, כלומר איך אני בודקת מה הבסיס של תכונה מסויימת, ומה הם דרכי ה"שיפור". אני מודעת לכך שהשאלות קצת גדולות, ואפילו כלליות מידי, אבל אשמח לכל מילה ועיצה שתוכלו לתת לי. בברכת יום נפלא דארמה

loquado

New member
היי דארמה

אכן שאלות גדולות... דבר ראשון -ממה שעולה מהדברים שאת מתארת -את בכיוון הנכון. סדר ונקיון הוא הכרח לשינוי ושיפור (ואף פעם לא מאוחר מדי להתחיל) את מדברת על ה"שלב הבא" אך לא ברור לי למה את מתכוונת או בעצם מהי המטרה הסופית שלך כך שקצת קשה להתייחס לעניין. ממה שתיארת לגבי הרישום שעשית עם התכונות ה"טובות" ו"השליליות" הגעת למסקנה נכונה : התפישה שלנו את עצמנו לוקה בחסר. אנחנו רואים "על העוקם" כל דבר הקשור בנו...-אבל גם עם זה אפשר להתחיל לעבוד. החוק הראשי והחשוב הוא "להתחיל עם הגרוע והנורא מכל" -אם אתה עושה סדר במחסן כלי עבודה לדוגמא שמלא משום מה בנסורת בכל מקום, בנוסף לאי הסדר שבו...תתחיל עם ניקוי הנסורת. אם אתה פונה לטפל בפצוע -גם אז אתה בודק את מה הפציעה החמורה ביותר ומתחיל משם...-כך שהכלל די חשוב ונכון לכל תחומי החיים. בנוסף המפתח לפתרון לכל תכונה, הרגל, בעיה אף פעם לא נמצא במקום הבעיה עצמו, כך שחיפוש תמיד יהיה מעורב בעניין. לדוגמא: אדם שרוצה להפסיק להיות קמצן, לא ימצא פתרונות דרך מחקר ה"קמצנות"... -אבל יהיה מוכרח לחקור את מהותה כדי להבינה !!! הפתרון ימצא במקום שבו באות לידי ביטוי דרכי הבריאה והבורא (-לדוגמא הטבע) ודרך ההתבוננות המיוחדת עצמה בסדרי עולם אפשר להביא לשינוי עצום, אם מטרתך עולה בקנה אחד עם המטרה הגדולה יותר שקיימת סביב... מקווה שהועיל במשהו. יום טוב.

ד א ר מ ה

New member
לב ארי היקר../images/Emo39.gif

תודה על מילותיך היפות. במהלך כל חיי (סה"כ 28 שנים) תמיד הרגשתי צורך פנימי חזק מאד לעזור, איפה שהיתה מתבקשת עזרה תמיד הייתי הראשונה להיות שם, הצורך הזה הלך וגדל עם השנים ובכל העבודות שעבדתי מגיל 15 בערך, תמיד היה כרוך מתן שירות לאנשים אם זה בבבית קפה, במשרד, או בכל סוג של מכירות. במשך תקופה ארוכה עבדתי כמנהלת אירועים, ולמרות שהתפקיד היה קשה מאד, מה שהחזיק אותי היתה הידיעה שאני עושה לאנשים את היום השמח בחייהם, וממש עם כל הלב והנשמה והרגשתי עם זה הכי נפלא בעולם. אחרי תקופה ארוכה של כמה שנים, הרגשתי שמיציתי, שקיבלתי ונתתי כל מה שיכולתי, והמשכתי הלאה. ההתעוררות שלי לתחום המודעות הפנימית החלה לפני כשנה, ומעבר לשאלות של מהות, קיבלתי סימנים (בנוסף לתחושת בטן חזקה) שהמטרה שלי ביקום הזה ובמציאות הזו היא לעזור לאנשים. אני עדיין לא לגמרי בטוחה איך, כמה, ולמה, אבל אני יודעת שאני צריכה ללמוד בשביל זה ושהידע שינתן לי יעזור לי במטרתי זו. בינתיים אני לומדת לאהוב ולקבל את עצמי, כי ברור לי שרק כך אוכל לקבל אחרים, ומכיוון שאני מאד ביקורתית כלפי עצמי אתה בטח מבין את הבעיה
אשמח לקבל דוגמא נוספת למה שהתכוונת עם "להתחיל עם הגרוע והנורא מכל" כי לא ממש הבנתי את הכוונה. בברכה וערב נעים דארמה

loquado

New member
דוגמאות

מדוע כשניגשים לשפר משהו תמיד כדאי להתחיל עם הדבר ה"חמור מכל"... נניח שאת בצוות רפואי שהגיע למקום תאונת דרכים. תפקידך כחלק מצוות רפואי הוא להציל חיים ולשמר את בריאותם של אנשים באשר הם. הדבר הראשון שתעשי מן הסתם יהיה לבחון את כל הפצועים ולבחון מי מהם נמצא באיזה מצב. רק אחר כך תתחילי לטפל במי שנמצא בסכנת מוות. אדם שנשרט קלות בזרוע לא יקבל טיפול לפני אדם שהולך ומכחיל מחנק או משהו דומה שמסכן את חיו. ולמשהו פחות דרמטי : אם את עוסקת בספורט הישגי ,נגיד ריצת מרתון, ואת עושה זמנים לא רעים ויש לך סיבולת לב ריאה טובה אך בתחרויות את מתקשה לתכנן את כמות האנרגיה ולכלכל את מלאי הכוח שלך ומדרדרת למקומות אחרונים.במקרה כזה במהלך אימוני הריצה את תלמדי על אסטרטגיה ולא תמשיכי להתמקד בסיבולת לב ריאה... הדבר שדורש את השיפור הגדול ביותר. הדבר שדורש את מירב תשומת הלב כי דרכו מתבזבז משהו חשוב. הדבר שקורא להגיב אליו -ועכשיו לפני הכל. -הוא הדבר שאיתו מתחילים... אם את מעידה על עצמך שאת מאוד ביקורתית לדוגמא, וזו (ואין לי מושג מה הכי "דורש שיפור בחייך) התכונה הכי מחלישה, גונבת אנרגיה- מרעילה אצלך, אז תתחילי בה. (ושוב, אני לא מכיר אותך זו רק דוגמא, תבחרי לך את הדבר הנכון להתחיל איתו) ביקורת עצמית לצורך הדוגמא היא דפוס מנטלי. דפוס שכדי לשנותו תצטרכי "מאמצי על" המלווים בזמן השתדלות ארוך, סבלנות, דבקות, מלאי אנרגיה זמין תמיד, יכולת דירבון והנעה עצמית, עמידה במטרות, כוח שכנוע עצמי,אמונה, קשיחות מנטלית ועוד... -ואם כל זה מרתיע אותך : בדיבור של היום "תבואי בהפוך", תשני גישה. תגידי לעצמך שעכשיו אני עוזרת לזאתי שחיה בבית שלי, ולובשת את הבגדים שלי,וחיה את החיים שלי... אולי דרך עזרה ל"זולת" הכי חשוב תוכלי לגייס עוד אנרגיה. :)

נועיק

New member
ויש עוד חוק שאומר -

"טפל בגדול בעודו קטן"... כמו חור קטן בשן, שעדיף לטפל בו לפני שמגיע לטיפול שורש. זה גם יותר קל, וגם פחות מתסכל, וגם נותן כוח לטפל בדברים הגדולים האחרים (ובדרך-כלל במהלך ריפוי הקטנים - הדברים הגדולים נעשים קטנים יותר מעצמם). כמו שאני מבינה את זה - לא חייבים להתחיל דוקא במה שהכי כואב. שם יש פחות הצלחות. אפשר להתחיל דוקא במה שהכי יכול להצליח - למשל התחלת לעשות סדר. נהדר!!! חוץ מזה - לכולנו קל יותר למצוא בהתחלה את התכונות השליליות שלנו. אופי אנושי, וזה טוב, כי זה אומר שאת אנושית. עכשיו - אף אחד לא אומר שאת צריכה לקחת אותך כל-כך ברצינות ולהתייחס לכל ביקורת שאת מותחת על עצמך כאילו היא האמת המוחלטת. ראית שלילי? - יופי. עכשיו תתמקדי בחיובי ובאפשרות לטפח אותו. ואחרון חביב - כתבת - "אני יודעת ומאמינה שאם אני מאד רוצה באמת, ואם זה הזמן הנכון והמקצוע הנכון אז הדברים יזרמו אליי ככה שאני לא אצטרך להתלבט"... אז מה את חושבת? שאת רק צריכה לחכות והדברים יגיעו? מה פתאום!!! תתחילי לעשות!!! אי עשייה אינה ישיבה בחיבוק ידים, אלא עשייה במידה הנכונה. אל תתרוצצי סביב הזנב של עצמך בשאלות מיותרות. תתחילי לבדוק בקשר ללימודים (שוב - כי את רוצה בזה) והאזיני לאינטואיציה שלך, ותאמיני שהבחירה שתגיעי אליה (ולא שתזרום אליך) היא הנכונה ביותר. בהצלחה נועה

המזל הוא: למלא טוטו? לזכות בלוטו?

מזל הוא ראשי תיבות של: מ-מקום ז-זמן ל-לפעול אדם ממוזל הוא אדם שיודע להמצא במקום הנכון, בזמן הנכון ופועל נכון...

ד א ר מ ה

New member
עבודה עצמית...

התחלתי לעבוד על הדברים לפני כמה חודשים אבל יש כל כך הרבה... אני מרגישה שבכל פעם שאני מצליחה להבין משהו בעצמי על מנת לשפר אותו, קופצים שניים אחרים חדשים. ברור לי שזו עבודה קשה ומפרכת, אבל איכשהוא יש לי תחושה שאני הולכת על "עיוור" כלומר די מגששת באפלה, וזה כבר שנה עוד מעט. פשוט אין לי שום תהליך לימודי מובנה, או מסגרת, ולמרות שאני מורדת במסגרות, אני בכל זאת צריכה משהו עיקבי שיראה לי אם וכמה התקדמתי, נשמע טיפשי? לגביי הלימודים, כבר ביררתי מה אני רוצה ללמוד, ואפילו הייתי בהרצאות מבוא, ובדקתי כל מה שצריך לדעת, אני יודעת מה ואיפה אני רוצה ללמוד, ומה שבעצם מונע ממני עכשיו להרשם זה קושי כלכלי, ולכן אמרתי מה שאמרתי לגביי המקום והזמן הנכון. אפילו האינטואיציה שלי מרגישה נכון עם זה (למרות שאני עדיין לא ממש יודעת להקשיב לה אז זה לא ממש נחשב
) מיכל, אהבתי מאד את ראשי התיבות שלך למילה מזל
בברכת ערב קסום דארמה

תודה לך ובהצלחה בדרך../images/Emo24.gif

ישנם לימודים יותר זולים. חפשי יותר טוב. וכנראה לא לחינם את לא נרשמת... תבדקי עמוק יותר בתוך נשמתך... "כל עקבע לטובה"...

למעלה