ריז

יובל 42

New member
ריז

צצה לה הבוקר מערכת בעוד 12 יום.

אם היא גם תתממש (12 יום
) אז אתה יכול לשים עוד וי גדול על התיאוריה שלך.

(אגב, הכל בגלל שאתה לא מאמין באלוהים כמובן
)

shayfr16

New member
גם האנסמבל מריח הבוקר "משהו" באזור ה-5 לאפריל

כרגע עדיין לא נראה מספיק טוב.
עכשיו נשאר לראות ולקוות שהצפי של יניב יתממש, והתנעת הפעילות בשמש החל מה-28 למרץ תגרום לשיפור הדרגתי בצפי.

יניב ריז

New member
השמש אמורה קצת להקדים את המערכת ולהעמיקה.

כרגע רואים תחת משטר שגיאה שלילית (ה-NAO המדוד נמוך מה-NAO שהיה חזוי לפני שבוע), איך ה-NAO "התפצל" מעליה אחת הומוגנית, ל-2 גלי עליה.
ומכאן שהמערכת נראית יותר סביב ה-6/7 לאפריל.
אך דווקא נק' הפיתול ב-NAO, בין העילה ה-1 ל-2, היא בנק' בה השמש תעלה הילוך, ומקטע זה אמור כבר להיות מאופיין בשגיאה חיובית, קרי העלייה תהיה רציפה (לפחות יותר מהצפי כרגע), מה שיגרום לעדכונים בהדרגה, להקדים ולהעמיק את המערכת.

נקווה שהשמש תדלק בדיוק לפי הצפי, ככה נוציא את מקסימום הפוטנציאל מהתנודה הזאת, שאולי תהיה האחרונה לחורף הזה..

יניב ריז

New member
ותמונה של ה-NAO המתפתל

ולגבי אמונה באלוהים עצמו.. .אני אגנוסטי, לא אתאיסט.
כלומר כל הדתות בעיני הן לא יותר מהמצאה אנושית מבריקה, שניתנות להפרכה בדבר היותן צו אלוהי, ואלוהים עצמו בעיני, לא ניתן להוכחה או הפרכה, מעצם הגדרתו, לכן אין לי כל דיעה לכאן או לכאן לעצם קיומו.

מוסא4

New member
עצם קיומך מצביע על עצם קיומו של האל

ואם קיומך כאדם נותר בספק אז תשליך את זה על אלוהים ....

מוסא4

New member
אתה מאמין שספרייה גדולה קמה בעקבות

ערבוב אותיות שונות וכתוצאה מהערבוב נוצרים ספרים למיניהם עם עיצוב נפלא ???ובתחומים השונים ????
אתה מאמים בדבר כזה שקרה או שלא ???

יניב ריז

New member
אתן לך 2 תשובות, אבל אנו חייבים ליישר קו..

חשוב שנסכים על כמה הגדרות, כדי שנוודא שאנחנו מדברים על אותם הדברים:

1-ידיעה: משהו שקיומו מוכח לך, ואתה יודע שהוא קיים, כמו כוס מים, מסך מחשב,אוויר, ושבאותה המידה אפשר לבחון אותו.
2-אמונה: משהו שלעולם לא תדע אם קיים או, אי אפשר להוכיח שכן, ואי אפשר להוכיח שלא, לכן נותר לך להאמין האם הוא כן או לא קיים, לדוגמא פיל ירוק שמקיף את כוכב אלפא סנטורי במרחק של כ-4 שנות אור מכדור הארץ.
האם קיים אחד כזה? מאוד לא סביר... אבל האם זה אומר שבוודאות אין אחד כזה? לא ניתן להוכיח... לכן כאן יש "אמונה", רוב האנשים יטו להאמין שאין כזה פיל.

כלומר אם שנינו רואים פיל בגן חיות, זאת ידיעה, ולא אמונה, ולגבי פיל בחלל, זאת אמונה ולא ידיעה.

כעת בוא ונפריד את אלוהים, מאינסוף הדתות שתפסו עליו "בעלות", אלוהים ככוח עליון, כיוצר היקום, הוא ביסודו מופשט ולא ניתן לתפישה אנושית, בדומה לפיל הירוק בחלל. האם הוא קיים? יתכן... האם הוא לא קיים? יתכן... לכן כאן יש נטו אמונה באלוהים ואי אמונה, ואי אפשר להתווכח מי צודק יותר.

אך הדתות, אוי הדתות, הן בניגוד לאלוהים לא דבר מופשט ואבסטרקטי, הן מכילות אינפורמציה, תיאורים, סיפורים, היסטוריה והכל מהמציאות היום יומית! כלומר דתות כן ניתן לבחון במבחן המציאות, וכן ניתן להכירע אם הן אמתיות או לא, איזה מזל....

כל הדתות מתיימרות להיות דתות שניתנו ע"י אלוהים, ואלוהים נתפס בעיני רוב הדתות כדבר מושלם שלא טועה, אזי מספיקה מציאת טעות אחת בדת, כדי להוכיח מעל לכל צל של ספק, שזוהי דת שיש בה שגיאה = לא הגיעה מאלוהים = סתם עוד דת כמו מיני דתות אחרות.

ביהדות, שהיא הבסיס לאיסלם ולנצרות, יש הרבה שגיאות כאלו, שלא מסתדרות עם המציאות, ומבחינתי הדבר מהווה ראיה חותכת לכך שהיהדות היא דת אמנם חכמה, יפה וכן בעלת מספר מרכיבים היסטוריים, היא לא דת שאלוהים בכבודו ובעצמו נתן ליהודים...

לכן, לגבי אלוהים, אני חסר הוכחה לקיומו או אי קיומו, אבל לגבי כל 3 הדתות המונותאיסטיות, יש ברשותי ארסנל אדיר של הפרכות, של רצפי טעויות ושגיאות, שלא יאה היה לאלוהים לעשות, ומכאן שהן דתות "שקר".

לכן לשאלתך המקורית אני יכול לענות לך 2 תשובות, ותבחר את זאת שאתה רוצה:

1- נניח שיש אלוהים שברא את החיים, מה גורם לך לחשוב שהיהדות/אסלאם/נצרות הן גם יצירותיו והוראותיו של אותו אלוהים? הרי שכפי שכתבתי לך, דתות אלו מכילות שגיאות רבות, ואז אתה נותר אם אמונה באלוהים שיצר הכל, אבל אין לך מושג מה הוא בעצם, אם בכלל, רוצה ממך, האם אתה צריך לעבוד אותו, ואם כן כיצד? ולאט לאט תגלה שאין בנמצא אף דת בעולם, לפחות כזאת שניתן ללמודה באינטרנט או מהסביבה בה אתה גדל, שאינה נסתרת ע"י המציאות והמדע, מה שלא יאה לדת שאלוהים שיצר את הכל כתב.
לדוגמא השפן והארנב שהבאתי, אין לי ספק שמדובר שטעות בכתיבה, אבל אם אלוהים ייצר את העולם, הרי שהוא יודע בדיוק איך יצר את השפן והארנב, ומכאן שמי שכתב ושגה זה בן אדם שכתב את חלק זה של התורה.. משמע התורה היא מעשה אדם, ולא אותו אל יוצר כל החיים.

2- נניח שאין אלוהים, ומכאן שהדיון לא נסוב על דת, אלא בכלל על קיום האל.
כלומר, האם מהיופי והחן וכמעט שלמות שיש בטבע, ובמורכבות מנגנונים ביולוגים לא רואים חתימת אלוהים? מישהו שכיוון את הדברים, שיהיו כך בדיוק שהכל יתאים לחיים?

התשובה: כיום הביולוגיה מתארת את הכל ללא הצורך באלוהים, אך כדי להפיק תהליכים מורכבים, הביולוגיה כן דורשת דבר אחד מאוד יקר: זמן-והרבה ממנו.
אבולוציה היא יצירה ע"י שגיאות אקראיות, תחת לחץ מהסביבה, ולכן בהנתן מילארדי שנים (קשה לנו לתפוס את המושג הזה), אפשר לייצר בקלות את כל מגוון החיים שיש היום.
אז אם הביולוגיה לא צריכה את אלוהים לצורך הסבר התפתחות החיים, למה לסבך את ההסבר ולהוסיף כזה אל למשוואה?

הרי שהסיבה שבני אדם מוספים את אלוהים למשוואה, היא מכך שהם רואים את המורכבות של החיים, ומסיקים שרק דבר מורכב יותר, מכל החיים עצמם, יכול לייצור את החיים.
נשמע הגיוני במבט ראשון.
אז בוא נקבל את הטענה שכדי לייצר משהו מורכב, צריך משהו מורכב יותר, ונעלה יותר, ואז אכן צריך אל אדיר כדי לייצר את כל החיים בכדור הארץ.
אך אל לנו להפסיק לשאול... אם כך, הרי שאלוהים יותר מורכב מכל החיים על פני כדור הארץ שהוא ייצר, אז... מי ייצר את אלוהים? אתה מבין שנוצר כאן פראדוקס, מה שאומר שטענת היסוד שמשהו מורכב, חייב יוצר יותר מורכב, בהכרח מובילה ללואה אינסופית לא פתירה, קרי הטענה הזאת שגויה מתמטית/לוגית.
ובביולגיה אין את הטענה הזאת, שכן אוסף של שגיאות יכול ייצר דבר מורכב, ושוב...בהרבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבה מאוד זמן.

כמו שאם תמלא לוטו כל יום, במשך 10 מיליון שנים, מתישהו גם אתה תזכה.

ODED11698

New member
כשאתה מתעמק במדע ובפרט בקוסמולוגיה

בביולוגיה ובגנטיקה, אתה מבין שאין שום צורך בישות תבונית שתיצור את היקום ואת החיים בכלל. אני הפכתי לאתאיסט לפני שנה, בגיל 13, כשנחפשתי לאין סוף של תיאוריות מדעיות אמפיריות מהמפץ הגדול כלה הברירה הטבעית של דרווין שמעלימות בעיניי את הצורך כאמור לאלוהים וליישות אחרת. אומנם אנחנו לא יודעים עדיין מה קרה לפני ובמדויק עד עת הפלזמת קווארקים-גלואונים שבמפץ הגדול, ולכן אי אפשר לשלול את האפשרות שאלוהים הוא זה שגרם למפץ הגדול ולהתרחשותו, אבל לדעתי זה תרחיש שהוא לא סביר ויכול להיות מוסבר בעזרת העיקרון האנטרופי. תפיסת המפץ הגדול שוללת את התפיסה האריסטוטלית שזה לא מכבר הייתה מקובלת, שהייתה עד אדווין האבל הידוע שאז הציבה עצמה כתיאוריה המרכזית במדע המודרני. סוגייה נוספת שמטרידה את המדע היא השאלה השנויה במחלוקת - "איך התפתחו החיים בכדור הארץ". המחלוקת המרכיזית ניצבת לפני כמה מליארדי שנים, או ליתר דיוק 3.5 מליארד שנים ( כמליארד שנה אחרי היווצרות כדור הארץ ) ובפרט המולקולות הראשוניות, שכרגע אין הסבר חד משמעי להתפתחותן ולתנאים שצריך בשביל אותה התפתחות.

יניב, אשמח אם תוכל להוסיף על דבריי, אני רוצה ללמוד עוד

יניב ריז

New member
סחטיין על הידע! הדבר השווה היחידי להוסיף

זה שזה מהווה את ההוכחה שאלוהים, הוא בעצם השם המצוחצח לבורות האנושית.

לפני 500 שנים, היינו מנהלים את אותו הדיון, רק שבמקום להשתמש באלוהים לצורך הסבר רגע ה-0 של המפץ הגדול, היינו משתמשים באלוהים לצורך ההסבר על הברקים... אז זאת היתה חידה מדעית, שאף מדען לא ידע להסבירה, ודתיים תמיד קיבלו את ההסבר שזהו אקט אלוהי כלשהו.

בעצם, כל פעם שהאדם/מדע הגיעו לשאלה קשה, הדתיים פתרו אותה באותה השיטה: "זה אלוהים"... וכל פעם המדע בסוף פיצח את הסיבה, ואלוהים לא נמצא שם...

כך שלפי ניסיון העבר, גם השאלות שכרגע פתוחות במדע, והדתיים שוב מצמידים את אלוהים כפתרון, יפוצחו מתי שהוא בעתיד, ואני לא רואה סיבה שגם אז ימצאו את אלוהים בתוך ההסבר...

Dark Muse

New member
עצם קיומך מצביע גם על קיומה של מפלצת הספגטי

פעם ראית קערת פסטה שמסדרת את עצמה עם קציצות בשר ורוטב? אני לא. לכן, זו ההוכחה שמפלצת הספגטי המעופפת קיימת.

אגב, מפלצת הספגטי היא זו שהדביקה את הירח בחזרה אחרי שמוחמד חצה אותו לשניים, וזה על ידי רוטב בלונז משובח.

יניב ריז

New member

עד כה, למרות המטען שדיון כזה מביא, נשמרה כאן תרבות שיחה ודיון, מה שאפשר לשני הצדדים להגיב בצורה יפה, וזאת הדרך היחידה לגשר בין הדיעות השונות שלנו כבני אדם.

argamon

Member
יניב שאלה

אקדים לכתוב שאני לא דתי:
אני רוצה לשאול אותך, מי לדעתך עשה את השמש שלנו ,את כדור הארץ שלנו, ואת הירח שלנו ?

למעלה