ריזוטו

0Magic0

New member
ריזוטו

היכן ניתן לאכול ריזוטו טעים [ללא פירות ים]? אכלתי פעם במיקה ומאז לא טעמתי שוב את המאכל הטעים :) תודה

יש ריזוטו עגבניות מצוין באדורה.

כמו כן ברפאל - ריזוטו "ירקות אביב" או "ירקות קיץ" או משהו בסגנון.

inבאלי

New member
ריזוטו פטריות בתמרה

אכלתי והתאהבתי. גרם לי לשוב ולהכין בבית את הריזוטו המצויין הזה.

איריסג

New member
../images/Emo45.gif ריזוטו הפטריות של אורקה

טעים טעים טעים.... ואגב - אחרי שנים שחשבתי שריזוטו זה דבר שנורא מסובך להכין, ויש פוטנציאל "התחרבשות" איתו - הייית בסדנה ב"אן אומנות המטבח" וגיליתי להפתעתי, שמלבד הניג'וס הכרוך בשהייה ליד הסיר כל זמן הבישול (כי צריך לערבב) - אין פשוט מהכנת ריזוטו... ככה שלא חייבים לשבור את קופת החיסכון של הילד ב"אורקה" כדי להנות מריזוטו (למרות שהריזוטו של ערן שרוייטמן בהחלט שווה שבירת חסכון מדי פעם, ואם באים לעיסקית בצהריים - אפילו אפשר לאכול שם במחירים סבירים).

ננה f

New member
ולייבא מורל הולך ברגל?

נניח אפילו שהיה לי נורא פשוט להכין ריזוטו כמו שם. העלות של המורל, שמן כמהין , בלי לדבר על הטעם, - שווה לטעמי את מחיר המנה ללא עוררין כלל.

איריסג

New member
ננה. שימי לב מה אמרתי...

אמרתי שהריזוטו של שרוייטמן שווה ללא ספק את הכסף. אבל!!! מכיוון שלא כל יום הולכים לאורקה לאכול ריזוטו, ולפעמים בא ריזוטו סתם ככה, פתאום בבית - אז ציינתי שלהפתעתי, להכין גירסה בייתית של ריזוטו זה לא כזה מסובך כמו שחשבתי.

ננה f

New member
ובתמורה איריס קבלי את תיאור המנה

ומנה שלא יכולתי לוותר עליה גם לו הניחו לי, הריזוטו מורל או מוריי , תלוי אם זה מי שכותב או מי שקורא -:)). סו"ס טעמתי לראשונה את הפיטריה הספוגית המשובללת הזו. זה היה ריזוטו מושלם לפי כל כללי הטקס, מבושל בציר פיטריות קום איל פו, שמנת יין לבן וכמובן הרבה גבינת פרמז'ן , פשוט ערימת עונג בעל ריח מהמם, פרוסות שמפיניון, לדברי המלצרית גם פורטבלה שאני לא מצאתי, אבל הטעם העז של הפיטריות מצביע על פורצ'יני אולי... בכל מקרה היו שם 3-4 פיטריות מורל וכל היופי הזה מעוטר בכמה עלי רגל'ה (רגלת הגינה) בירוק בוהק. מנה שאי אפשר להפסיק לאכול. שוב ביצוע 10, מקוריות 8, אחרי הכל זה "רק" ריזוטו, אחת המנות ששפים נופלים/קמים עליה. 8 ₪ תוספת לעיסקית עבור המנה הזו.

למעלה