ריהוט אמבטיה

ריהוט אמבטיה

שלום,
מצורפת תכנית אמבטיה. הריהוט שמשורטט פה הוא בגדלים לא סטנדרטיים דבר שמצריך נגר. האם ישנה דרך לשנות קצת את הגדלים ולהגיע לריהוט סטנדרטי שיראה טוב ביחד? (לדוגמא להקטין את ארון האמבטיה ל1.2)

אשמח לקבל כל הערה נוספת על התכנית.
תודה

lab229

New member
לפי התוכנית יש פה מלבד ארון האמבטיה עוד ארונות

שיצריכו נגרות ועדיף לטעמי לשלב הכל בנגרות אחת הכוונה אצל אותו נגר, להתאים קו עיצובי וצבעים.
מה גם שארון 1.6 זה נהדר אם יש מקום ויש.

יש לי מספר הערות לגבי התוכנית עצמה:
בצד הימני נראה שישנם 2 ארונות גבוהים (לפחות יש להם סימון של ארונות גבוהים) אחד מאחורי הדלת ואחד בסוף ליד האסלה.
כמו כן ישנו חלון שם וארון גבוה יסתיר אותו.
ללא קשר לחלון, הייתי מאחדת את הארונות הגבוהים בצד זה ולא מחלקת אחד בכניסה ואחד בסוף אלא יוצרת גוש ארונות גבוהים שבהמשכם הכיור והאסלה (ליד החלון)

הערה נוספת לגבי גובה השקע מעל ארון כיור - לפי התוכנית הוא מתוכנן בגובה 120 מה שעלול להפריע למראה (או שתצטרכו לעשות פינוי) / להגביה את המראה /לעשות מראה פחות רחבה מה שיפגע - ממליצה להנמיך לגובה 110 כל שלא תהיו מוגבלים כלל בבחירת המראה.

ליד האמטיה ישנו עוד ארון, לטעמי קצת עמוס מדי והחיבור לאמבטיה לא מסתדר לי. גם קרוב לאמבטיה מטעמי רטיבות.
לא ברור לי אם מכונת הכביסה והמייבש יהיו בתוך ארון (ורצוי שכן מבחינה אסטתית) הייתי שוקלת לעשות ארון אחד שיכיל מכונה ומייבש ועוד מקום לחומרי כביסה ומה שצריך לכביסה.. סל כביסה למשל ומקצרת את הארון שיהיה צר יותר וישמור מרחק מהאמבטיה או סוגרת עם גבס ירוק/ צמנטבורד את הדופן (הצד הפונה לאמבטיה שיראה אסטתי יותר וגם ניתן יהיה לחפות אותו)..ויתן חיבור יותר נכון..

תודה וכמה תשובות

עבודת נגרות תייקר משמעותית את העבודה?

כמה דברים שאי אפשר להסיק מהתכנון.
הארון הגבוה היחידי הוא הארון מאחורי הדלת.
הארון ליד החלון הוא כמובן נמוך.
המכונות כביסה מוגבהות והארון ליד כנראה יהיה סל כביסה.
התכנון שתהיה מחיצת זכוכית (חלבית או רגילה) בין המכונות לבין האמבטיה. דבר שיסתיר קצת.
לגבי מתגים בכניסה לאמבטיה. המיקומים קצת מוזרים לי אבל אני לא יודע איך זה אמור להיות. אשמח להתיחסות

lab229

New member
למה אתה משווה את עבודת הנגרות? ליחידות מוכנות?

ישנם ארונות כיור מוכנים בגדלים 150 ס"מ ואפילו 1.8 ו 2 (למשל של סבח) אבל הם לא זולים ולא בהכרח זולים מנגר.תלוי כמובן בגמר.
פורמייקה זולים יותר , יש פורניר,עץ מלא וצבע בתנור (הדגמים הכפריים עם חזיתות בצבע ומסגרות יקרות גם בארונות המוכנים)

אבל בעקרון לרב יחידות מוכנות(שכוללות בד"כ גם משטח וכיור) זולות יותר ממחיר יחידה אצל נגר איכותי (וכמובן שעל זה יש להוסיף עלות משטח וכיור)

ישנם ארונות שירות גבוהים אך הם לא במידות שציינת (לרב בעומק עד עד 40 ס"מ ומוגבלים במבחר)
ייתכן ויש באיקאה אך אין לי מושג ונסיון עם ארונות לחדרי רחצה שלהם.

לגבי סידור חדר הרחצה, לטעמי הארון הנמוך לא מתאים שם (נראה כאילו יש מקום אז "תקעו" אותו למלא את החלל באחסון) עדיף להרחיב את הארון הגבוה (ולקבל יותר אחסון לגובה) או את ארון הכיור. במצב הנוכחי האסלה תקועה בין 2 ארונות..

לגבי המתגים,זה בסדר שהם ממוקמים בכניסה לחדר הרחצה.
האם אתם נדרשים להדלקה נפרדת של מנורות התקרה?
מאחר וזה לא חדר כביסה נפרד מחדר רחצה (אולי היה כך במקור?) הייתי עושה הדלקה אחת או נקודת תאורה אחת חזקה שתאיר את החלל כולו.
אם כי 2 נקודות תאורה דווקא נראות לי יותר מתאימות (עם הדלקה משותפת) .

חסרה לדעתי תאורת קיר מעל הכיור (יותר נכון מעל המראה לאיפור, גילוח וכו') ואם ניתן כדאי להוסיף.

לגבי הארון

גם כך האסלה גלשה יותר מידי לכיוון חדר הכביסה.
המתגים של הדוד והתנור אמורים להיות באותו צד של הדלת או כל לחצן מצד שני?

למעלה