ריגושים ..

ס י ו ן1

New member
ריגושים ..

נשאלה שאלה במקום אחר: האם קרה לנו שהיינו במערכת זוגית/רומנטית חשבנו שאנו אוהבים שייכים רוצים מתכוונים... אבל בעצם הרגשות היו מבולבלים בין לרצות את האדם ובין להרגיש באמת את שחשבנו שהרגשנו? האם בעצם היינו בקשר כדי לא להיות לבד ולא ידענו שזה כך?

מאדי 1

New member
להיות בקשר כדי לא להיות לבד

אין בזה פסול. טבעי להיכנס לקשר מהסיבה שקיים צורך בקשר. לא טוב היות האדם לבדו
באופן עקרוני זה גם לא רע בעיניי להתפשר, אם את שלמה עם עצמך בכך. הבעיה היא באמת כשקיים בלבול. כשמאמינים שמרגישים כי אחרת אין הצדקה להישאר יחד. זו סיטואציה גרועה בעיניי. אבל בעצם כבר אמרו פסיכולוגים למיניהם שלפעמים אנחנו מאוהבים באהבה

ophra

New member
להיות לבד

לעניות דעתי הוא שלב חשוב ואפילו הכרחי לפני שנכנסים ל"ביחד" ולא משנה אם זה פרק א', או ב', או אחר יודעת שחלק מהסיבות של סיום פרק א' שלי נעוץ בעובדה שמעולם לפניו לא הייתי איתי רק איתי להיות לבד לתקופה מסוימת מכריח אותנו לעשות הכרות עמוקה עם עצמינו ללמוד לחבב את עצמינו לבלות עם עצמינו להכיר את ההעדפות של עצמינו את הרגישויות.... רק אחרי חברות עמוקה איתי (ועם ילדי באותה הזדמנות...
) הרגשתי באמת "בשלה" לחברות עם אדם נוסף עכשיו מגיע השלב שבו להיות לבד זה כבר לא "צורך" וזה גם לא כל כך כיף....
אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי...
עניתי לך גם על השרשור ההוא כאן מקווה שזה בסדר. עפ
(אכולת סקרנות לזהות את הזהות הקודמת של מאדי)

מאדי 1

New member
להיות ביחד אבל לחוד זה בעצם לבד

גם לי היה צורך להיות לבד, בדיוק מאותן סיבות שציינת. אצלי גם היתה הקלה עצומה כשהוא יצא מהבית. גם אם היו מבטיחים לי מליון דולר אין סיכוי שהייתי מכניסה אותו שוב
הצורך להיות אדון לעצמי עדיין קיים אצלי. אני רוצה להמשיך וליהנות מהיתרונות של הלבד אבל מטבעי אני אשה לא שלמה בלי גבר. אני אוהבת את האינטרקציה, אני אוהבת לגעת, אני אוהבת את תשומת הלב ההדדית... ומכאן הקונפליקט. אני רוצה להיות ביחד... אצלו, ואז לחזור אלי... ולהיות לבד. אולי חוסר הבשלות שלי נובע גם מזה שעוד לא מיציתי את הלבד, במובן של להגיע למודעות עצמית בדרגה כזו שכבר לא יהיה חשש שאאבד את העצמאות שלי גם כשאהיה ביחד. (לא מגלה את הזהות הקודמת שלי
)

ophra

New member
רק את יודעת.... ../images/Emo13.gif

למה נכנסת למערכת למה נשארת בה אבל אם השאלה הזו עולה.... אני הייתי שואלת את עצמי: "האם אני מתגעגעת עכשיו אליו או שאני מתגעגעת לביחד
" אני חושבת שתשובה לשאלה הזו תענה גם לשאלה שלך לפחות לגבי כל מקרה באופן ספציפי...
עפ

angel151

New member
הכי גרוע זה להכנס לקשר ולו רק על

מנת לא להמצא לבד! לכן חמודה הרבה פעמים אני לא נכנסת לקשר ולא מנסה אפילו להכנס לקשר שלא מתאים לי אלה עם כן בא לי על קשר לסקס בלבד.

בכל פעם שאהבתי

באמת אהבתי העניין הוא שיש מי שמייחסים לשלב ההתאהבות את ערך האהבה וכאן הבלבול אהבה יכולה לבוא רק ממקום שאתה באמת מכיר ויודע את האדם ממקום עמוק הפרפרים והריגושים הם התאהבות שאולי תוביל לאהבה ואולי כולם ימוגו עם הרוח... במהלך השנים התאהבתי מספר פעמים אך אהבתי פעמיים ורק כשבאמת אהבתי גם אמרתי שאוהבת... | ניצת בשלושים שניות על ההבדל בין אהבה להתאהבות |

avitalp

New member
באותו עניין...../images/Emo20.gif

כתבה שקראתי השבוע - משולש האהבה
"החץ של קופידון" -
חדש של הפסיכולוג והחוקר האמריקאי ד"ר רוברט סטרנברג. ד"ר סטרנברג פיתח תיאוריה, לפיה האהבה מורכבת משלושה גורמים פסיכולוגיים - אינטימיות, תשוקה ומחוייבות. הוא מגדיר : אינטימיות היא קירבה נפשית, חברות עמוקה, יכולת ורצון לחלק ולשתף בכל סוד וחוויה. תשוקה - הצד המיני של הזוגיות הבוגרת. מחוייבות - רצון וצורך לתת ולקבל ביטחון לטווח ארוך, לקחת אחריות על האחר ולדאוג לו. משלושת המרכיבים הללו, בשילובים ובמינונים שונים, בנה ד"ר סטרנברג את "שביעית האהבה" - 7 מודלים של אהבה, שלטענתו, מרבית הקשרים הבינאישיים במציאות הם וריאציות שונות שלהם. ואלו הם:
אהבה רומנטית (ההיא מהסרטים) - שילוב בין אינטימיות ותשוקה.
אהבה חברית שיש בה אינטימיות ומחויבות.
אהבה יצרית - מבוססת על תשוקה, התירוץ האולטימטיבי לכל סטוץ.
אהבה המבוססת על אינטימיות (חיבה).
אהבה ריקה - שיש בה רק מחוייבות.
אשליית אהבה - מחוייבות מתוך תשוקה.
האהבה השלמה - שילוב של כל שלושת המרכיבים: אינטימיות, תשוקה ומחוייבות. (מי שמעוניין בכתבה כולה - הקישור למעלה)

ophra

New member
תודה. תודה. תודה. ../images/Emo140.gif

אהבתי! מאד
עפ
(מחשבת משולשים בראש....
)

מצוטטת

New member
כל המגיבים כאן

התייחסו לקשר מהצד הריגשי ואני , נו איך לא.... רוצה להתייחס לקשר מפאן אחר... אני אי שם בזמנו בתחילת הלבד שלי שהיה עבורי "מפלצתי" ומפחיד מאין כמוהו שלא ידעתי איך ומה לעשות עם עצמי ועם הלבד המאיים הזה...ניסיתי , כן חברים אני בכבודי ובעצמי.... חשבתי שזה יחפה, כל כך פחדתי מעצמי כל כך לא מצאתי ת'עצמי שחשבתי שאף אחד לא ירגיש..... רק ששם בניסיון "המחפיר" הזה למדתי...את השעור הראשון בלבדות שקשר בלי רגש...לא יעבוד שקשר מתוך צורך חד סיטרי טעות הוא שקשר ממקום של כאב...טעות הוא שקשר לא יכול להיות "טלאי" מאז אותה חוויה כושלת רובכם יודעים ומכירים מעט את המסע הפרטי שלי דבר חדש מאז לא קם אבל שעור חשוב למדתי שלא מספיק להגיד שרוצים צריכים גם להרגיש. מצוטטת שהגיבה איך שהיא הבינה ת'שאלה בשרשור

ס י ו ן1

New member
שמחה שפירשנת את שאלתי../images/Emo70.gif

ברור לא אוכל להגיד אישית שניהלתי בחיי רומן או סטוצים (טוב פעם אחת מודה)... כל רגע שאני שם אני עם כל הרגש אבל יש רגשות שהם מבולבלים עבורנו הרגש של הריגוש או של גישוש הרגש של הלב של היחד..איזה יחד?

blonda3

New member
לא ניהלת רומן.....?../images/Emo8.gif

אז מה לדעתך היתה מערכת היחסים האחרונה שניהלת אם לא רומן? ושוב מזכירה שרומן איננו סטוץ. רומן זוהי מערכת יחסים מתמשכת יותר מסטוץ שהוא בד"כ מפגש אחד או שניים בד"כ ללא רגשות או התאהבות וממשיכים הלאה. ורומן בהחלט יכול להוביל גם למערכת יחסים ארוכה ומתמשכת לכל החיים. את צודקת בהחלט שיש מצב של בלבול בין הרגש של הריגוש....לבין הרגשת הביחד..... ואת שואלת איזה יחד? הביחד שאולי אליו את שואפת הזוגיות...הלחיות ביחד וכו'.

ס י ו ן1

New member
לא הייתי קוראת לרגעים שלי רומן

בכל הרגעים שהתמשכו מעל כמה חודשים זאת אהבה סוג של אהבה בכל אופן יש את המילה הזאת אהבה (אוף) והיא מחולקת לכמה דרגות וצורות הבעה, ואם לומדים את הצד השני הדרך לפיסגה גבוהה יותר.. לגביי השאיפות יש לי המון גם בתחום הזה ורק משם זה ימשיך או שוב יעצר.

blonda3

New member
יקירתי-ברומן יש גם אהבה../images/Emo23.gif

קשר שיש בו אהבה ונמשך כמה חודשים זהו רומן. וברומן יש גם אהבה. ורומן טוב יכול להמשך גם לקשר של כל החיים.

blonda3

New member
לא הייתי קוראת לזה ריגושים../images/Emo8.gif

כלאמר לא רואה קשר בין ריגושים ובין השאלה ששאלת... אבל בכל מקרה התשובה שלי היא כן, כן, כן.

למעלה