ריבת פסיפלורה

bubaale

New member
ריבת פסיפלורה

למישהו יש בבקשה מתכון לריבת פסיפלורה ?

bali

New member
מנהל
ריבת פסיפלורה

העקרון להכנת ריבה מכל פרי שהוא הוא לקחת פרי (או מחית פרי) וסוכר ביחס של 1:1, להרתיח, להנמיך אש ולבשל למשך שעה לפחות, עד שמסמיך. בסוף הבישול נהוג להוסיף קצת מיץ לימון כדי לסתור את המתיקות של הסוכר וכדי לייצב את הריבה. אם מדובר בפסיפלורה, מומלץ לסנן את הפרי מהגרעינים השחורים כי הם מציקים באכילה. הדרך לבדוק אם הריבה מוכנה היא או לשים טיפה מהריבה בתוך כוס מי קרח ואם הנוזל הופך להיות כדור רך במים הריבה מוכנה, או לשים צלוחית זכוכית במקפיא לפני הכנת הריבה, לטפטף מעט מהריבה על הצלוחית, לחכות כמה שניות ולהעביר את האצבע בשלולית הריבה (זהירות, זה חם). אם הריבה לא חוזרת מייד לכסות את הפס שנוצר מהאצבע, הריבה מוכנה. להעביר לצנצנות מעוקרות, להפוך את הצנצנות על ראשן לרבע שעה ולהפוך אותן שוב, ולתת להתקרר לגמריי על השיש. צריך לקחת בחשבון שבגלל שהפסיפלורה היא פרי מאד נוזלי, הריבה תצא נוזלית יחסית אלא אם תוסיפי אבקת פקטין שקונים בחנויות לקונדיטוריה (2 כפיות אבקה גדושות על קילו פרי).

רובנס

New member
ריבת פסיפלורה =באלי הכנסי

בריבת פסיפלורה היחס של הפרי והסוכר שונה יחס של אחד לאחד גומר את הטעם הטוב של הפרי לדעתי דבר נוסף אין צורך בלימון לפרי יש את החמיצות שלו בכמות מספיקה וכדאי בהחלט להשאיר חלק מהגרעינים אם לא את כולם ריבה קג' פרי 700 גר/ סוכר ההכנה לשים במחבת או בסיר לבשל עד לצימצום נוזלים תוך ערבוב 15-20 דק' םיפ לאסוף בזמן הבישול את הקצף שנוצר לשים בקערית קינוח מריבת פסיפלורה ומהקצף שנאסף 1-2 שמנת מתוקה קרה מאוד(ששהתה חצי שעה במקפיא לפני ההקצפה) למרוח ריבת פסיפלורה בתחתית של כוסיות יין רחבות שפה להקציף שמנת מתוקה בסוף ההקצפה להוסיף כף ריבת פסיפלורה להניח 2 כפות קצפת בכל כוס מעל בעזרת כפית לזלף מהקצף קינוח פשוט להכנה ומדהים בטעמו

bali

New member
מנהל
../images/Emo51.gif על התיקון המקצועי ../images/Emo13.gif

המתכון יישמר להזדמנות שיהיו לי פסיפלורות. טוב שיש על מי לסמוך יקירתי

adidushim

New member
סתם שתדעו- לפני שבועיים הייתי בשוק

הכרמל...עדיין יש פסיפלורות. קילו עולה 60 ש"ח. תהנו.

bali

New member
מנהל
שנייה, מתעלפת... 60 ש"ח לקילו?!

אני חושבת שאוותר על התענוג...

bali

New member
מנהל
תודה, אבל נרגעתי...

לקחתי שלוק מהוויסקי האירי שעולה 200 ש"ח לבקבוק ונרגעתי
סתם סתם... לא סובלת וויסקי

liorplot

New member
יש לנו שיח בבית שמתפשט על גדר

באורך של כ8 מטרים, וגובה הגדר כמטר ועשרים. אבל הוא עוד צעיר, אז הוא מניב פירות בודדים...

למעלה