ריבת חצילים

ריבת חצילים

שלום לפורום. אשמח לשמוע אם מישהו מכיר מתכון טוב לריבת חצילים (חצילים קטנים= בטינגן בערבית). תודה יאיר

``מעזון בטנג`אל``- מרוקאית.. :)

2 ק``ג חצילים שחורים קטנים מאוד 2 ק``ג סוכר 1/2 1 כוסות מיץ לימון טרי כ-12 כוסות מים 5 מקלות קינמון 2 כפיות זנגביל טחון 1 כפית ציפורן טחון אופן הכנה: שוטפים חצילים, חותכים מסביב לגבעול את העלים. מחוררים במזלג כל חציל סביב סביב. מבשלים את החצילים בסיר עמוק עם מים שמכסים את החצילים , כ-50 דקות מסננים מן הנוזלים ומוסיפים מים טריים. מביאים פעם נוספת לרתיחה וחוזרים על הפעולה פעם נוספת. כלומר:3 פעמים מרתיחים כאשר מחליפים מים בכל פעם.(להרחיק את המרירות מהחצילים) שמים את הסוכר בסיר רחב וגדול, מוסיפים מיץ לימון, מים, קינמון, זנגביל וציפורן. בוחשים היטב ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות. מוסיפים את החצילים, בוחשים ומכסים. מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. החצילים מצטמקים ומתקבלת קונפיטורה שחומה וצמיגה. יואווווווו...כמה עבודה.. אבל התוצאה שווה את ההשקעה.. זה מה זה טעים.. שיהיה בהצלחה.

הלחוץ

New member
יאיר יאיר יאיר

יכול להיות שאתה בערך בן 18 ושיש לך אח בשם אבי? תגיד לי שכן וזה יהיה נורא מצחיק. תודה

למרבה הטרגדיה לא !!!!!

עוד יותר גרוע - אני בן 43, רגוע כמו צלופח. אחי בן 34 ולא קוראים לו אבי. מה שהופך את העסק ללא מצחיק מצד אחד ומשאיר אותי בלי מתכון לריבת חצילים מצד שני.... כך קורה ששנינו התאכזבנו... להתראות יאיר :-(

הלחוץ

New member
יאיר יאיר יאיר

טראגי? ממש לא. קודם כל כי ראיתי שגברת חביבה השאירה לך מתכון. אם הוא לא נראה לך תקבל היום לאי.סי.קיו מתכון פלאים שיתאים בול לצרכיך. את המס` כבר יש לי. הלחוץ

למעלה