ריבית על חיסכון

danel3

New member
ריבית על חיסכון

יש לי 130,000 שח שאני מעונין לסגור לחסכון. אני לא צריך את הכסף בשנים הקרובות. מה אתם מציעים?

../images/Emo184.gifכבר אמרתי, תכין שיעורי בית..

לפני שאתה הולך לבנק לשמוע הצעות, תקבע את הצרכיםן שלך לפי כמה נושאים: 1. מה הצפי של הוצאות על החלפת דירה, אוטו, טיולים, לימודים וכדומה. 2. האם ישאאר לך קופה של כסף זמין למקרים בלתי צפויים (מחלה, אבטלה, מקרר מתקלקל וכדומה. 3. אם סכום זה הוא כלהרזרבה שלך, רצוי לחק לשניים או שלושה אפיקי השקעה, בעלי תנאי נזילות שונים. 4. אם פרק הזמן של ההשקעה הוא שנתיים-שלוש, רצוי לשקול הצמדה למדד כדי להבטיח את הערך של הכסף. האינפלציה יחסית בשליטה אך השנה, לדוגמא, הרימה ראש ועלתה לשיעור של כ- 7%. 5. לא לפחד להשקיע חלק בקרן נאמנות שמדיניותו אגרות חוב ממשלתיים צומדים לתווך התואם את תווך ההשקעה שלך. אחרי שגבשת את דעתך לגבי השאלות לעיל, גש ליועץ השקעות מורשה בלפחות שני בנקים ותקבל הצעות להשוואה.

danel3

New member
הכנתי שעורים

כרגע לא חסר לי כסף (כל זמן שאני ואישתי עובדים- הייטק). אני חושב לסגור את הכסף לשנתיים +, הגעתי למסקנה שחייבים להצמיד למדד (כך לפחות אני לא אפסיד במקרה של שינויים לא צפויים). בבנק לאומי בו אני מנהל את חשבוני הציעו לי 5.25 צמוד לשנתיים. ולאחר ויכוח הסכימו להגדיל ל 5.5. בבנק טפחות 5.9 ואילו בבנק דיסקונט 12 מענק לשנתיים (5.83 אפקטיבי לשנה) שאלותי: האם 12% מענק לשנתיים זו רק הצגה אחרת או שמסתתר משהו אחרי המינוח "מענק". והאם יש סיכון בבנק טפחות ? תודה

irisam

New member
שים לב

לפי התאורים שלך.. ריבית אפקטיבית היא לא אותה ריבית שהציע לך בנק לאומי. בלאומי, מציאים ריבית נומינלית והיא לא מנופחת ,כפי שריבית אפקטיבית מנופחת (ריבית דה ריבית)! כמו כן, אני הייתי גם מכניסה פנימה שיקול של בנק יציב ולא יציב בימים טרופים אלה... אתה קורא מה כתוב בעיתונים אני מקווה !! ומעבר לכך , גם היכן מנהלים חשבון זה חשוב.. בכל מקרה.. ריבית של 5.5% לשנה נומינלית. הינה שווה לריבית של 5.83 אפקטיבית ! זה לא אותו דבר, תבקש מהבנקים לדבר איתך בתוך אותם מושגים ורק אז תשווה. בהצלחה,

irisam

New member
הכוונה לאינה שווה (לא) ולא כפי שכתב

שכתבתי בטעות הינה ! כמובן

danel3

New member
בסה"כ מדובר על מענק של 12%

מדובר על 12% מענק בתום השנתיים ובחישובי ריבית דריבית הם טוענים שזה 5.83 האם זה אפקטיבי או נומינלי בקצור איך להשוות ?

irisam

New member
זה נכון וזה אפקטיבי !!

ריבית לאומי בכל מקרה אינה ריבית אפקטיבית. אני ממליצה לך לפנות ללאומי ולבקש הצעה מקבילה !!! כי אחד הציע נומינלי ואחת אפקיטיבי.. או לחילופין לחשב בעצמך !

danel3

New member
קיבלתי 5.75

לבסוף הצלחתי לקבל מבנק לאומי 5.75% (בהתחלה זה היה 5.25) ובשביל כמה מאיות אני נשאר עם הבנק בו מנוהל חשבוני.

הצחקת אותי ... זה לא כמה מאיות ...

ההפרש אינו כמה מאיות ואינו זניח כלל. 5.75% זה 9.5% יותר מ 5.25%. אם תפקיד 100,000 תקבל 5,750 בלאומי ו 5,250 בבנק שלך. ההפרש 500 ש"ח, כלומר בלאומי תקבל 9.5% יותר!!!

danel3

New member
לא הבנת אותי

קיבלתי 5.75 במקום 5.25 בבנק לאומי. בבנק דיסקונט הציעו 5.83 הכמה מאיות זה בין 5.75 ל 5.83 ולכן נישארתי בבנק לאומי. בדיאבד האם הייתי צריך לחכות לאחר פירסום המדד ? פתחתי את התוכנית ב 9 לחודש.

למעלה