ריבית+מע"מ. מותר?

יואינג

New member
ריבית+מע"מ. מותר?

רציתי לעניין את כולכם במקרה הבא: כ.א.ל היא חברת אשראי המנפיקה כרטיסי אשראי גם ישירות ללקוחות - באמצעות הרשאה לחיוב ח-ן העו"ש (מה משכונה בשפת העם "הוראת-קבע", אבל הכינוי אינו מדויק). חיובים מהרשאה לחיוב ח-ן עו"ש כמו המחאות, יכולות להיות מוחזרות ע"י סניף ה-bank המחויב מסיבות שונות, לרבות אכ"מ (אין כיסוי מספק). בסביבות 3/2002 הודיעה כ.א.ל בדפי החיוב שלה ללקוחות "כ.א.ל מנפיק" שלה שעל פיגורים בגבייה בעקבות החזר חיובים מהרשאה (לא משנה מאיזו סיבה9, היא גובה בנוסף לעמלת גבייה גם ריבית. הריבית נקובה במונחים בנקאיים (P+6%) אך היא מציינת שבנוסף תגבה עמלה. האם מותר לה? למרות שעל עמלות הן גובים מע"מ, על ריביות על אשראי הם לא גובים מע"מ, ממש כמו bank (תאגיד עזר בנקאי). האם בתור לקוח כ.א.ל מנפיק לשעבר שהונפקו לו כרטיסים טרם העדכון, העניין חל עליי? האם התייחסות כללית לחיובים שיגבה המנפיק מפעם לפעם בתנאי ההתקשרות ניתן להתייחס אליו כאל סעיף מקפח בחוזה אחיד?

יואינג

New member
תיקון

התכוונתי שהיא הודיעה ב-3/2002 שהיא תגבה P+6%+מע"מ על הריבית הזו+עמלת גבייה.

irisam

New member
כנראה שמותר אחרת חברה כזאת גדולה

לא הייתה עושה כן. כמו כן, גם אם חרגת במסגרת האשראי שלך בבנק תשלם ריבית דומה על חריגה. ובהחלט כרטיסי אשראי היא חברה למתן אשראי לכל דבר ועניין ומותר לה גם לתת הלוואות ללקוחות וגם לגבות על כך ריבית ועמלה כמו כל חברה נותנת אשראי בישראל.

irisam

New member
רק להוסיף שלך תמיד יש את זכות

הבחירה, ואם אתה לא מעוניין לתנאים כמו כל מקום, אתה תמיד יכול למחאות בביטול הכרטיס.. אבל שניה לפני כן תמיד מומלץ להתקשר לבקש את המנהל ולברר מה ניתן לשפר. ממש כמו בבנק.

יואינג

New member
זה המע"מ על הריבית שלא נראה לי

זאת לא היתה כוונת המשורר על עצם הזכות שלהם לגבות עמלות (ואפילו עם מע"מ ) ו/או ריביות!!! (אפילו שכ.א.ל היא חברת האשראי היחידה שגובה בנוסף לעמלת החזר חיוב גם ריבית פיגורים) אלא טענתי שאין זו זכותם לגבות ממני עמלות ו/או ריביות. כאשר הם נוקבים את הריבית כריבית בנקאית = בנק= הנתונים לא כוללים מע"מ ולא יכללו מע"מ = הם לא יכולים להחליט באופן חד-צדדי ששיעור הריבית יהיה מורכב מריבית בנקאית (גבוהה ככל שתהיה, זה לא חלק מהעניין) + מע"מ. על זה אני מתעצבן. על העניין שאיך הם יכולים להחליט שריבית בנקאית תתווסף עליה מע"מ (ובמיוחד ריבית כזו, שהינה גבוהה לכל הדיעות). ואגב, את לא באמת חושבת שמייד אח"כ לא ביטלתי את הכרטיס, נכון? לידיעתך, ניסיונות השימור שלהם (ואני באתי עד למשרדי החברה קבל עם ועדה) שאפו ל-0

למעלה