ריבים מיותרים!!!

NEO O O

New member
ריבים מיותרים!!!

שלום לכם אנשים יקרים, אני זקוק לעצה שלכם יותר מתמיד.אתמול בערב רבתי עם אחת הידידות הכי טובות שלי וכבן אדם אחד היקרים בשבילי.זה התחיל מדבר קטן והמשיך להתפתח בכיוון הלא רצוי,בסוף קרה ששנינו התעצבנו אחד על השני,ובסופו של דבר היא אמרה לי שהיא לא רוצה לדבר איתי יותר. אני בן אדם שיש לו עקרונות מאוד ברורים,שכמעט ולא מוותר עליהם ובמיוחד כשאני חושב שאני צודק.אחרי שהיא אמרה לי שהיא לא רוצה יותר לדבר אז אני לא מתכוון להתקשר,למרות שהיא מאוד חשובה לי וקשה יהיה לאבד אותה,בגלל שיש לי גם קצת כבוד לעצמי,ואם אני אתקשר אני ארגיש עם עצמי חרא.בקיצור,נכנסתי לפלונטר רציני,כאשר מצד אחד אני עלול לאבד אדם יקר ללב שלי ומצד שני לאבד את הכבוד שלי.אז מה אני הולך לעשות?!אני אודה לכם אם תקדישו מזמנכם ותתנו עצה שתעזור לי לפתור את הבעיה הזאת.

אני יכול לייעץ

אבל אתה חייב להקשיב. אחרת זה לא ילך.. הסיבה שאני פותח את המכתב הזה בצורה כזאת היא, כי כבר בשורה הראשונה מצוי הפתרון לכל מריבה, ויכוח, או תקשורת. וזה - להקשיב. אין דבר כזה להתווכח ולהקשיב ביחד. אם אתה מקשיב, אתה מבין את הבן אדם ממול, מבין מאיפה הוא בא, ולעיתים משנה את דעתך, וגם אם לא.. אתה יכול לפחות לתקשר איתו מהמקום שלו. יש מחלה נפוצה בקרב בני אדם ובמיוחד בתרבות שלנו, למחלה הזאת קוראים צדקנות, זהו הצורך לצאת צודק בכל מחיר. ואתה בטח מכיר כמוני, את הקריז הזה של הצורך לצאת צודק. היות ועכשיו אתה עולה מדרגה ולומד שיעור נפלא, היכולת לחייך חיוך רחב ולהגיד "טעיתי". זהו דבר אנושי ונפלא, לטעות. ומה שנפלא בזה.. שאפשר אח"כ לתקן. דבר עם ידידה שלך.. תתנצל, תגיד לה מה הבנת, חשוב על הצד שלה, נסה להבין אם יש משהו במה שהיא אמרה לך, תגיד לה כמה שהיא חשובה לך, ואתה תראה כמה שלפתע מתחילה גם להבין אותך. תבלין הקסם, להקשיב. להית' ובהצלחה.

NEO O O

New member
אבל....

אחי,אני יודע שאני צודק ואמרתי שאם אני מתקשר אז אני ארגיש חרא עם עצמי.ועוד דבר,אני רוצה שגם היא תבין את הטעות שלה.היו לה הרבה קטעים מגעילים שהבלגתי עליהם ואמרתי זה יעבור,אבל כמה אפשר?!בקיצור,אני יודע שבסוף אני אתקשר אבל אני לא שלם עם זה. ואחי,תודה על העצה.

NEO O O

New member
אבל....

אחי,אני יודע שאני צודק ואמרתי שאם אני מתקשר אז אני ארגיש חרא עם עצמי.ועוד דבר,אני רוצה שגם היא תבין את הטעות שלה.היו לה הרבה קטעים מגעילים שהבלגתי עליהם ואמרתי זה יעבור,אבל כמה אפשר?!בקיצור,אני יודע שבסוף אני אתקשר אבל אני לא שלם עם זה. ואחי,תודה על העצה.

והנה צצה לה הצדקנות

מצטער אם הטון נשמע קצת בוטה, אבל.. איך למען השם אתה יודע שאתה צודק? כי ככה אתה חושב? כי יש לך דעה? אתה מבין? זאת צדקנות. יותר חשוב לך להיות צודק מאשר הקשר איתה. בן אדם צדקן, תמיד בטוח במאה אחוז שהוא צודק. אם לא תבין איך היא רואה את הדברים שלה, ואיך היא צודקת, כי תאמין לי שלא משנה מה זה.. יש משהו במה שהיא אומרת ויש דרך להסתכל על זה ולראות שהיא צודקת.. אם לא תצליח להביא את עצמך למקום הזה של הקשבה, שבו אתה מבין אותה, אתה עומד לאבד אותה, ועוד הרבה אנשים עד שתקלוט את השיעור הזה. וחבל.. אנשים אוהבים דיעות, יותר משהם אוהבים אנשים. די לך שמרגע שאני קלטתי את העניין הזה, בכאב רב, אין לי וויכוחים בחיים, אני וויתרתי על השטות הזאת בשביל האנשים שחשובים לי.. בשביל אהבה, בשביל תקשורת. פעם הייתי מתווכח על כל שטות, ולפעמים גם דברים שחשבתי שהבן אדם השני צודק הייתי מתווכח סתם כדי לצאת צודק. היום אין שום בן אדם שיש לו כוח לגרום לי להתווכח איתו בלי שאני אסכים לזה. בחירה נעימה. להית'.

NEO O O

New member
תודה אחי

אני מודה לך על שהקדשת מזמנך לבעייתי ואני בהחלט אחשוב על הצעד הזה ושוב תודה,ביי ביי.

NEO O O

New member
כנראה שכך אעשה.

היא עדיין לא התקשרה ולא שלחה שום הודעה,אז לפני שאני אאבד אותה בכלל אני פשוט צריך להתרכך ולהתקשר וכך אעשה. תודה על העזרה,אתם מאוד עוזרים.

למעלה