ריביות בעו"ש

ריביות בעו"ש

בעו"ש בתדפיס יש המון סכומים קטנים שיורדים. ריביות על פעולות עו"ש , שימוש כרטיס אשראי ,קו אשראי, כשהלכתי לפקיד אמר שזה יורד כל חודש וזה יורד כל חצי שנה. השאלה. יש דרך לצמצם כל מיני דברים שם ? להתמקח על ריביות ? אני גם סטודנט אבל אין לי מושג אם באמת מתיחסים לחשבון סטודנט. יכול להיות שיורדים לי גם דברים שאם לא באים ושואלים לא יודעים שאפשר לבטל אותם. הבנק המדובר זה דיסקונט. רציתי לדעת - חשוב ביותר - מה אני צריך לשמור בכלל - למשל כדאי לשמור קבלות של ויזה עד הופעת הויזה - האם כדאי גם אחרי שהשוואתי עם הויזה ? האם כדאי לשמור את כל תדפיסי העו"ש ? פתיחת פקמי"ם. עוד טיפים ? האם יש טיפים להסתכל בדברים חשובים , לעקוב אחרי הבנק, דברים שהבנק מנצל ויודע שהלקוח לא שם לב.

goldy

New member
תמיד מומלץ להיות מיודעים ../images/Emo13.gif

אני שומר כל דף שהוא שקיבלתי מהבנק מאז פתיחת החשבון למעט מספר מצומצם של אישור הפקדות / משיכות מהכספומט. על כל שורה שאתה יוזם ישנה עמלת שורה של 1.21 ש"ח, בנוסף לעמלה של הפעולה עצמה. סטודנט משלם רק 5 ש"ח בחודש דמי ניהול חשבון, ללא עמלת השורה. בקש מהבנק בכתב את רשימת ההטבות המלאה שמגיעה לך כבעל חשבון סטודנט. שאל את הבנק האם תבוטל העמלה על הקצת אשראי אם תחליף את הויזה לכרטיס אשראי ללא אשראי (בהפועלים הוא נקרא דיירקט). אם יש לך פחות מ10,000 ש"ח בחשבון הבנק לא יסתכל עלייך, ולכן לא מומלץ להתמקח. אני חושב שהדבר היחיד אתה יכול לזרוק אלו אישורי הפקדה / משיכה מהכספומט. את כל שאר אישורי הפעולות הכספיות מומלץ לרכז בשקיות ניילון לדפי פוליו, ולאגדם בקלסר. הקפד על סדר כרונולוגי (עפ"י תאריך). אם מגיעה לך הנחה, וודא שתקבל אותה. זכור שאם יש לבנק אפשרות לגבות ממך עמלה מלאה (למרות שמגיעה לך הנחה) הוא יעשה זאת. כשתעלה על כך, תקבל החזרים עליהם לא תשלם עמלת שורה. בדוק היטב שאין חיובי אשראי שלא ביצעת. המעט בפעולות: אם יש לך אפשרות, ואתה בטוח שהכסף לא "יקבל רגליים", אל תשים את כולו בבנק - השאר חלק ממנו איתך. אל תיתן את כרטיס השאראי שלך לשום גורם, גם לא למלצר: גש עימו למכשיר וגהץ אותו בעצמך. אם הקופאית מולך תן לה את הכרטיס ואל תוריד ממנו את העיניים בכלל, גם לא לחצי שנייה עד שהוא חוזר אלייך.

יואינג

New member
ההמלצות שלי../images/Emo91.gif

מצטרפות בעיקרון להמלצות של קודמי, אבל בהרחבה: - שמור כל פתק מה-bank. חוק התיישנות מסמכים מתייחס ל-7 שנים וזו התקופה המירבית שאתה צריך לשמור את המסכים. תייק דברים לפי סוג, נושא ותאריך - ממש כמו שנאמר פה קודם. - שמור כל פתקית, כולל פעולות קופה/כספומט כהפקדות/משיכות - לפחות עד שביצעת התאמה מול דפי פירוט תנועות בח-ן עו"ש סופיים (ולא זמניים, הכוללים תנועות שטרם אומתו סופית ע"י ה-bank). - שמור כל שובר בכרטיס אשראי עד תום החיוב שלו (כלומר עד חיוב התשלום האחרון בגינו, הן עם מדובר בעסקה שנפרסה/נדחתה ישירות במעמד העסקה, הוסבה בדיעבד מול חברת האשראי או הוסבה/נפרסה כחלק מדחיית/פריסת סכום הכולל את העסקה אך לא רק). - שמור כל שובר עד תום הבירור בעניינו, אם קיים בירור בעניינו, מול חברת האשראי - גם אם כבר נפרע לחלוטין. זרוק שובר רק שידוע לך לחלוטין כי אינך מערער על משהו שקשור בו. - בכל סניף יש תעריפון עמלות מלא - הצץ בפרקים הנוגעים לפעילותך. בעמודת "הערות" תוכל להבחין האם מגיעים לך הטבות הונחות כתוצאה מהשתייכותך למועדון לקוחות כלשהו. חלק מההנחות מוזרמות ידנית ולא מזוהות אוטמטית ע"י מערכת המחשב - דע מה מגיע לך והקפד כי קיבלת את המגיע לך. - חסוך בפעולות וקבץ אותן יחדיו. - דע על מה אתה משלם, כמה, למה, מתי ואיך. - התלונן עקב אי-סדרים: בכל מקרה, בכל ח-ן עו"ש, בכל יתרה - ואל תהסס לפנות לדרגים גבוהים יותר בסניף, למח' פניות הציבור של ה-bank ו/או לגורמי צרכנות חיצוניים לו. העדף תקשורת כתובה עם ה-bank על-פני תקשורת ישירה, ותעד ביומן תקשורת לא כתובה והבתכות שניתנו לך - טיבן, אופיין, ע"י מי, מתי ועד מתי (תוקף). - בצע פעילות בנקאית באמצעים ישירים ככל האפשר. ב-internet: הדפס העתקי ביצוע פעולות, בטל': תעד ביומן את הפעולה שבוצעה. >> עד שתקבל מכתב התואם את פרטי הפעולה שבוצעה ושאומת על-ידך.

יואינג

New member
דבר איתי...

יש לי גם ח-ן עו"ש מאותו סוג ובאותו bank, אני יכול לההיר לך פרטים ושיעורי ריבית...

למעלה