ריבוי עכברים

ריבוי עכברים

חישבתי לא נכון את ריבוי העכברים ונשארתי עם הרבה ולדות כרגע! מישהו פה יודע איך מקפיאים את הוולדות לשמור לימים שלא יהיו הרבה המלטות? איך מקפיאים פיזית?שמים ישר בפריזר או שהורגים איך שהוא את הולדה קודם???

מזעזע....פשוט מז-

שמעו, אני נורא אוהבת את הפורום הזה, הוא עם אנשים נפלאים ומדהימים ובכלל אני נורא אוהבת זוחלים וחיות.... אבל התשובה הזו פשוט מזעזת, מה שחכת שעכברים הם חיות עם מחשבות ורגשות, שכחת שהם מרגישים וחובים כאב כמונו??!?!? אני פשוט נדהמתי שראיתי את התשובה זו, אני יודעת שאין דרך אחרת חוץ מלאכיל את הנחשיים בעכברים וולדות, אבל אין דרך יותר הומנית חוץ מרצח איטי וכואב של חניקה?!? אתם צריכים להיות אוהבי חיות ולא הרוצחים שלהם, נכון, הטריפה של הנחשים היא דבר הכרחית אבל חניקה של יצורים חפים מפשע זה נוראי, אפשר להרוג אותם באיזה שהוא דרך יותר "נחמדה" כמו מוות וידי אבל חניקה איטית וממושכת?! .... מורן....

כבר דנו בזה לא מזמן.

יש שרשור די גדול שבו כולם דנו כמה הומני זה וכמה באמת הולדה מרגישה ותוך כמה זמן היא מתה. ממליצה לך לחפש את השרשור, הגיעו שם למסקנה מעניינת.

תודה!! וחוץ מזה

אני לא הורג בשביל הכיף!!אני לא בטוח שמוות בשיניי הנחש הוא יותר הומני ממות מקור כך שבכל מקרה גורל הולדה הזאת ידוע

כן אבל ההבדל בין

מוות בחניקה של הנחש למוות בתוך המקפיא זה שהנחש הורג אותה תוך גג דקה ובמקפיא תבוא אחרי שעה אתה תראה שהן עוד זזות וסובלות

adija1

New member
חברים להרגיע.....

בואו ניקח דברים בפרופורציות. בכל בית שפוי כשמגלים שמסתובבים עכברים בארונות מזמינים מדביר שמפזר רעל שהורג את העכברים- זה בסדר. לקחת עכבר ולתת אותו לנחש שמוחץ אותו עד כדי כך שהעיניים שלו כמעט יוצאות מהחורים וכל האיברים הפנימיים שלו הופכים לניו אורלינס אחרי הסופה - זה בסדר. אבל לקחת וולדות שעדיין לא ראו אור יום,עם מודעות של בייגל'ה ולשים אותן בפריזר - זו התעללות ???? ואולי גם לא כל אחד בנוי לקחת עכבר ולהרוג אותו ע"י שבירת מפרקת או כל צורה אחרת "הומנית" יותר ??? אם כולנו היינו פה "אוהבי עכברים" לא היינו מגדלים נחשים מלכתחילה. דוליטל - תחשוב קודם כל על עצמך ולא על הנחש ולא על הוולדות. אם אין לך בעיה לקחת וולדה ולהרוג אותה ידנית ותרגיש עם זה טוב יותר- לך על זה. ואם קשה לך להרוג ככה ונתקעת עם וולדות - זרוק אותן לקופסא אטומה וישירות לפריזר. שגר ושכח. תעשה רק מה שלך הכי נוח. לא לנחש ולא לעכבר. יצא לכם פעם לחשוב מה קרה לפרה לפני שהפכה להיות סטייק בצלחת שלכם ???

דעתי בעניין

פשוט אכזריות מיותרת... בנוגע לשאלה,תהרוג את הוולדה לפני ההקפאה ע"י מכה בראש/צוואר או ע"י סי או 2 אם יש לך גישה (סודה קלאב...) בנוגע להומניות,גם לוולדות עם רמת מודעות של בייגלה כמו בהגדרתך יש תחושת כאב והם מאוד רגישים לחום קור אום תגדל עכברים תראה איך הם קוראים לאמא שלהם שתחמם אותם כשקר ואיך כואב להם שאתה תופס אותם עם פינצטה מהצוואר.בכל אופן אני אומר שצריך למזער את הסבל כמה שאפשר בגבולות הסביר.ז"א להרוג את החיה בכמה שניות ולא לתת לה למות מוות ביסוריי קור (אחד הדברים הנוראים/כואבים ביותר) במשך פרק זמן ממושך.תגידש לי אתה מה נראה לך יותר סבל ?ואם קשה לך להרוג אותה לפני ההקפאה אל תקפיא נקודה.זה שלך יש קשיים אומר שהחיה צריכה לסבול? כמו אנשים שלוקחים נחש ארסי ומפחדים לפתוח לו את הכלוב ואין להם יכולת/ידע לטפל פיזית בנחש ארסי עם נשל תקוע וכו.. אני אומר אין בעיה.אבל אל תיקח נחש ארסי וגם אני לא מגדל נחשים ארסיים בגלל זה שאני יודע שאני לא יכול לספק לה את הצרכים האלה.עוד דימוי לא מדעי אבל צודק ,אם היית וולדה מיועדת למוות לתוך פה של נחש,היית מעדיף לההרג מקור בסבל של שעות או לגמור עם זה בשניות?

adija1

New member
אתה מאניש את הוולדה-פה הטעות

הדילמה שהצבת האם הייתי מעדיף למות מקור או ע"י נחש לא רלוונטית כאן כלל. אתה מסתכל על זה מהעיניים האנושיות שלך. אם מישהו פה היה אוהב עכברים הוא לא היה מגדל נחשים מלכתחילה. זה מזון גרידא. לא צריך להסחף. ואין פה שום חוקים - אם בנאדם רוצה לגדל נחש ויש לו היכולת, אך לא מסוגל להרוג בצורה אחת ויכול אחרת - למה שיפסיק לגדל נחשים ??? הכל שאלה של פרספקטיבה. שכל אחד יעשה מה שטוב ונוח לו.

היי

א.לא אמרתי שלא יגדל נחשים,אמרתי שלא יקנה וולדות חיות ויקפיא,אין פה חוק אבל אני חושב שצריך לוותר על הנוחות והטפשות הגמורה הזאת של ההכחשה שאתה לא פוגע בולד אלא זה המקפיא או הקור הרגו אותו אל תתנער מאחריות,אתה הורג חיות בסבל כי קשה לך להתמודד עם ההריגה מבחינה נפשית (לא שזה פסול יש אנשים עדינים יותר שקשה להם) .מה שרשמתי בקשר לנחש ארסי זה מי שיודע שאין לו יכולת לטפל בנחש בכל מצב (גם אם זה כרוך במגע פיזי כמו הוצאת בדיקת דם או טיפול בנשל תקוע) שלא יקח כי אין לו היכולת. ולא הבנת את כוונתי בנוגע להאנשה אז אנ אשאל אותך ככה,זה שלעכברים יש אינטיליגנציה גבוהה ויכולת לחוש כאב במידה שאנח חשיפ לפחות אין ספק נכון (מוכח מדעית) זה שבהקפאה העכבר מת בייסורים (כי יש לו תחושת כאב) אנחנו גם יודעים וזה שאתה יכול לקצר את הסבל למספר שניות אנחנו גם יודעים.אז אני אומר שים את התחושות הפרטיות שלך בצד לטובת ההומניות והפחתת הסבל של החיה או שתקנה טרף מת..

רן333

New member
אני מקפיא ולדות עכברים בלי שום בעיה

ואני לא רואה בזה לא טיפשות ולא הכחשה. מדובר בשיטה נוחה מאוד להרג ולדות של עכברים, ואני לא רואה בה שום דבר פסול. מניין לך שמוות כזה גורם לוולדות ייסורים נוראיים? איפה בדיוק זה הוכח מדעית? והאם הוכח מדעית שלמות ממכה בראש, מחנק ב-CO2, מנשיכה וחניקה על-ידי נחש או מהכשה זה כיף חיים? לדעתי, מי שמכחיש פה זה אתה. בעצם העובדה שאתה מגדל נחשים אתה גורם לבעלי חיים (עכברים, במקרה שלנו) למות כל מיני מיתות משונות ולא נעימות. ככה זה. וככה זה גם כשאתה אוכל סטייקים או דג דגים. נדמה לי שהעניינים האלה כבר נדונו בפורום פעם או פעמיים. לסיכום: לגמרי לא ברור לי מדוע אתה נטפל דווקא להקפאה.

שוב

אין ספק שחיות מסוימות אוכלות חיות אחרות וככה זה צריך להיות אם נחפוץ בכך ואם לא.אם אתה שואל היכן הוכח בצורה מדעית שמוות בהקפאה הוא ארוך ומייסר קשה לי לענות לך כי אני לא מכיר אתרים שעוסקים בזה אבל אם אתה מוכן לקבל הסבר שלא ממישהו בעל תואר אקדמי אני אמצא קישור באקזוטיק והעלה אותו לכאן.מבחינה הגיונית,פעם ראית חתול שקר לו בחורף? וראים עליו שהוא סובל,פעם ראית וולדה שקר לה (אחרי שהיא במקפיא דקה) שלא נעים לה והיא קוראת לאמא שלה שתבוא לחמם אותה? אין ספק שהכאב ואי הנעימות שותפים לכל צורות ההריגה,ממות כימי או פיזי אבל במוות כימי מהסוג שמשתמשים עם הוולדות (סי או 2 או )זה לוקח גג 40 שניות ובשבירת מפרקת זה עוד פחות.וכך אתה ממזער את הסבל ומצמצם למינימום בגבולות האפשר בגידול נחשים.

Nailicq

New member
הריגת עכברים

בו נסכם את הנושא. במסגרת לימודי תואר שני יצא לי לעבוד במכון ויצמן. הדרך הכי קלה פשוטה ונוחה להרוג עכבר (וכבר כתבתי בעבר) היא לתפוס בזנב, להניח על משטח קשה, בעזרת שתי אצבעות (אגודל ואצבע) לתפוס בבסיס הראש, ולמשוך מזנב משיכה מתמשכת (לא תלישה), אחרי פחות משניה המפרקת נפרדת ללא כאב או סבל. לגבי ולדות- לא ניתן לבצע שום תהליך הגלל בעיית גודל. מקובל להשתמש ב- CO2 כשבנמצא. כשאין- משתמשים בהקפאה עמוקה- -22-4 (דיפ פריזר) או מימד קפוא אחר, התהליך מהיר והכי אנושי מלבד חנק. בברכה דוד

רן333

New member
אני לא מתעקש על תארים,

אלא על נימוקים. העניין הוא שלא מצאתי בדבריך שום נימוק מוצלח לטענה שוולדות סובלות בהקפאה יותר מאשר בצורות הרג אחרות שאותן אתה כן מקבל. הזכרת את הזמן שלוקח להרוג וולדות בהקפאה לעומת שיטות אחרות. האם אתה חושב ששיטת הרג שאורכת זמן רב יותר תמיד תגרום ייסורים קשים יותר? אני לגמרי לא בטוח שזה נכון. אני לא בטוח, למשל, שמוות ממכה חזקה בראש גורם פחות ייסורים מאשר חנק ב-CO2, למרות שהוא כנראה מהיר יותר. ישנן גם דוגמאות נוספות, לאו דווקא מתחום גידול הנחשים. למשל, אני לא בטוח שהרג על-ידי חשיפה ממושכת לאדי אתר גורם ייסורים קשים יותר מאשר עריפת הראש (שכנראה הורגת מהר יותר). אם יש לך נימוקים כלשהם - אשמח לקרוא אותם. אבל אם לא - אני מציע שתפסיק לגנות חלק מהשיטות כ"אכזריות מיותרת" כאשר אתה בעצמך מפעיל אחת או יותר מהשיטות האחרות.

הבנתי

אני אנסה להוכיח את דעתי ע"י דעות של בעלי מקצוע שמבינים בתחום ואחזור לכאן אם יהיה לי הוכחה שטעיתי או שצדקתי,כי כן אני משוכנע שמכה חזקה (ששוברת את המפרקת) היא כואבת פחות לחיה מהקפאה.אני זוכר שבאקזוטיק היה אחלה הסבר ואני לא מוצא אותו עכשיו אני אנסה לאתר אותו גם.

etay983

New member
בעלי מקצוע בתחום הריגת עכברים..?:)

אפשר למצוא אותם בדפי זהב?

לא מדוייק

אבל בעלי מקצוע בתחום גידול עכברים ושאר המכרסמים כן (אחראי בתי חיות באוניברסיטאות,וחוקרי בעלי חיים,ווטרינרים שאוליי יש להם מידע)

עידכונים

ככה,דיברתי עם אחראית חדר חיות בטכניון והרי מה שהיא אמרה לי,וולדות עד גיל 3-4 ימים היא נוהגת להקפיא כיון שהוולד בגיל הזה יש לו עמידות מאוד גבוהה למחסור בחמצן ולכן הסי או לא אפקטיבי אם מדברים על סבל של החיה,בהקפאה הם סובלים 3 דקות בערך אבל הדרך הכי פחות כואבת היא פגיעה פיזית בראש (אם מקפאים אותם בגיל הזה הם נכנסים לתרדמת אחרי 3 דקות ומשם לא מרגישים את הכאב בזמן שהדם שלהם הופך גבישי וכלי הדם בכל הגוף מצטמקים עד שמערכת הדם לא עובדת יותר,אם מוצאים אותם אפילו אחרי 10 דקות מהמקפיא ומפשירים אותם הם יכולים לקום לתחיה,כדי להרוג צריך עד 20 דקות) מעל הגיל הזה הוולדות כבר צריכות לנשום יותר והעמידות שלהם למחסור בחמצן יורדת והם מומתים ע"י גז סי או 2 בדקה .גם כאן הדרך הכי פחות כואבת היא מוות פיזי ומוות כימי הוא מקום שני.בהקפאה הם מתים לאחר יותר זמן מוולדות שרק נולדו .מכאן והלאה הקפאה היא התעללות לשמה כיון שלחיות לוקח המון זמן למות בהקפאה כתוצאה מהתהליך שתואר למעלה ובד"כמשתמשים בניתוק מפרקת,שבירת מפרקת או סי או 2. לסיכום,הקפאה היא אופציה הומנית מס' 2 אחרי פגיעה פיזית לוולדות ממש צעירות,אח"כ החיות עוברות תהליך מייסר ואם אתה רוצה להתחשב בכאב שהן חובות כתוצאה מתהליך הקפיאה,תפגע בהם ע"י ניתוק/שבירת מפרקת (הדרך הכי הומנית) או סי או 2 שהוא תהליך ארוך ביחס למפרקת וקצר ביחס להקפאה חי.

תיקונים

*סי או-סי או 2 *כדי להרוג באופן ודאי צריך הקפאה של לפחות 20 דקות *בערך בדקה (60 שניות) *חבות=חוות

Nailicq

New member
תודה ושאלה.

אסך ידידי, ובמה התשובה המומדת הנ"ל שונה מהותית מהתשובה שנתתי קודם? העובדה שבחרתי לא לעסוק ב- "עבדות" סליחה עבודה באוניברסיטה, לא מורידה כהו-זה מתשובתי שבעה מרקע של אלפי עכברים מתים...

למעלה