ריאליטי צ'ק

ריאליטי צ'ק

לפני כמה שנים עברתי טיפול פסיכולוגי. למזלי או שלא למזלי, הפסיכולוגית הייתה גם מטפלת הוליסטית. אז בחלק ההוליסטי של הטיפול הייתי מגיע למין מצב שבו הייתי לא ער ולא ישן, ונדמה לי שהרגשתי מרוכז לחלוטין. אני מקווה שזו לא הייתה היפנוזה אלא סוג של מדיטציה ואת התחושה הזאת אני רוצה לשחזר. כששאלתי כאן לפני שנה בערך איזו מדיטציה אפשרית בכלל לאנשים עם בעיות ריכוז, משתמש בכינוי דניאל גליקר שלח לי מסר פרטי שבו הוא המליץ על מדיטציה טרנסנדנטלית. מחר, אם הכול יהיה בסדר, אני אשמע הרצאת מבוא בחינם על הדבר הזה. בינתיים, כדי להעביר את הזמן, ניסיתי לקרוא על זה בוויקיפדיה. בכוונה לא קראתי את החלק העיקרי כדי לא להרוס לעצמי את ההפתעה, אבל כבר בהקדמה הם אומרים שזה סוג של כת. כשביררתי קצת יותר על העניין הבנתי שאחרי הקורס הבסיסי שוטפים לאדם את המוח לקחת גם קורסים מתקדמים יותר ויקרים יותר. יכול להיות שעליי זה לא ישפיע כי אני לא מחפש הארה רוחנית אלא פתרונות נקודתיים לבעיות אמתיות, השאלה היא האם מישהו כאן עבר קורס כזה? שטיפת מוח הייתה או לא הייתה?

מודטחדש

New member
נדמה לי שאני היחיד כאן בפורום

שיכול לענות לך כפי ששאלת. למדתי את המדיטציה הטרנסנדנטלית לפני פחות משנה. מהרגע בו למדתי, אני ממשיך לקבל ולקבל ולקבל ממורים מסורים ומקצועיים בלי שאני נדרש לתת דבר. שלמתי באופן חד-פעמי עבור דמי חבר לכל החיים, שכללו כמובן את קורס הלימוד של המדיטציה הטרנסנדנטלית אבל כוללים גם את כל התוספות שאני מקבל ללא כל תשלום נוסף, לכל החיים. כל מלה שהבטיחו לי בהרצאת המבוא, לא רק שהיא עובדת במלואה, אלא שיש לי כתוצאה מהתרגול המיוחד והפשוט הזה הרבה יותר ממה שהמורים דברו עליו במבוא. פתרונות נקודתיים של דברים ששנים הפריעו לי בחיים, ופתרונות של דברים שלא חשבתי שיש להם פיתרון.
אחרי שאתה עובר את הקורס, לבחירתך, אתה יכול להמשיך ליהנות ממגוון פעילויות מבלי לשלם אגורה נוספת, או לא להשתתף בהן. זו הבחירה שלך.
שטיפת מוח הייתה במובן ש="שטפו" ניקו את המוח ואת הגוף מכל מה שמציק בחיים.
ממליץ בכל פה.

סינבד

New member
דניאל גליקר

הוא מורה פעיל למדיטציה טרנסצנדנטלית (זוגתי למדה אצלו) כך שלא מפתיע שהוא המליץ לך על הטכניקה הזו (שיכולה אולי להתאים לך).
אחרי שזוגתי סיימה ללמוד אצל גליקר אכן הוצעו לה כל מיני קורסי המשך, סדנאות וקורסים מתקדמים בעלות לא מבוטלת. היא בחרה שלא לקחת שום קורס נוסף דבר שלא פגע ביכולת שלה להמשיך ולתרגל את מה שלמדה.

מודטחדש

New member
דניאל גליקר הוא גם המורה שלי

הוא המליץ לי, למשל, על מה שנקרא "קורס מגורים". קורס שמתקיים בבית מלון, פנסיון מלא, 4 ימים. ברור שקורס כזה עולה כסף. המלונאות בארץ היא לא זולה. בהתאם מחיר הקורס. בשנה הראשונה של התרגול, וכקורס ראשון, המחיר הוא COST. מה שמשלמים למלון, זה מה שהמודט משלם.
כמו שכתבת, אדם יכול להחליט ללכת לקורס כזה או לא ללכת. לפי רצונו ולפי יכולתו. וכתבת יפה על זוגתך. אדם שמחליט לא להשתתף בקורס מגורים "
דבר שלא פגע ביכולת שלה להמשיך ולתרגל
". היא תמשיך לקבל את כל התוצאות הנפלאות של המדיטציה הזו, עם או בלי קורס כזה.
מה שמאוד משמעותי עבורה (ועבור כל מי שמתרגל מדיטציה טרנסנדנטלית), להמשיך לקבל את כל מה שמומלץ וניתן ללא כל תשלום נוסף. צ'קינג (בדיקת נכונות המדיטציה) מפגשים נוספים, פעילויות נוספות... כאלה יש הרבה מאוד והם ניתנות ללא תשלום.

למעלה