ריאליטי ישראלי

doctorcare

New member
ריאליטי ישראלי

רציתי לשאול אם מישהו מכם יודע אם אפשר להירשם לתכניות הריאליטי כמו הישרדות והמירוץ למיליון מישראל או ממדינות אחרות? האם יש תכניות ריאליטי בסגנון שהן ישראליות / שאפשר להירשם אליהן? תודה!

בּני

New member
אוטוטו

בדיוק בימים אלה החלו פירסומות בטלויזיה וגם באינטרנט על סדרה חדשה, סטייל המרוץ למליון, אבל בממדים ישראלים, הם מחפשים זוגות ישראלים לפני חתונה למרוץ ברחבי הארץ, הפרס הוא דירה! והתוכנית עתידה להיות משודרת בערוץ 2.

ניסוי1

New member
זו גירסא ל-race to the alter

ולכל הסדרות האחרות יכולים להרשם רק אזרחי ארה"ב.

SurvivorManic

New member
הריאלטי בארץ במצב קשה~!

היה ניסיון אמיתי אחד ליצור בארץ ריאלטי איכותי והוא נכשל - החפרפרת. כוכב נולד , פרוייקט Y , ככי אותי שרון , ועוד מיני דברים זולים, פשוט אין להם את זה~! זה תוכנית עם רמת משכל של אביהו מדינה, אל תצפו ליותר מידי מריאלטי ישראלי~! הציבור לא מוכן לזה~!

amitooshacham

New member
האומנם..

אולי באמת לתוכניות האלה אין רמת משכל גבוהה, אבל תוכניות המציאות הן בין התוכניות הנצפות ביותר בישראל בימים אלה.

SurvivorManic

New member
אם אפשר לקרוא לזה תוכניות מציאות~!

כוכב נולד זו סתם תוכנית כשרונות עלובה~! ובככי אותי שרון, הם אפילו לא גרו ביחד, זה היה סתם להתלהבות~!

סליחה אבל גם פרויקט ואיי וגם

קחיי אותי שרון הגיעו לרייטינג גבוהה מאוד! ולדעתי אפילו היו איכותיות! החפרפרת היה פשוט בלתי נסבל ועודבה שלא צפו בו אבל אתה לא יכול להאחז בו ולומר שתוכניות הריאליטי הישראליות גועות. אנחנו לאט לאט נכנסים לזאנר הזה ואנחנו נחכים!

Boran

New member
מי שם על רייטינג?

רייטינג זה 100 משפחות שאין להם מושג בטלויזיה טובה, עובדה שפיספוסים עונה 10, ועובדה שכל מני סדרות רדודות מערוץ 2 חוזרות למיליון עונות. החפרפרת היתה תוכנית גאונית, שהקדימה את זמנה בארץ. אם עכשיו היו משדרים אותה היא היתה עושה שיא. הטעות היתה שלא שידרו שום עונה זרה לפניה, כך שאנשים לא הכירו את הז'אנר ומסע הפירסום האינטנסיבי יצר ציפיות מאוד גבוהות. שרון היה רדוד. מאוד. וגם מלאכותי. בחורה שרוצה פירסום וכסף, ועוד 15 גברים שלא מעניינת אותם הבחורה, אבל רוצים פירסום. פתטי.

LOVEtheMcMAHONS

New member
מסכים עם ירון

החפרפרת הישראלית על כל הטענות נגדה הייתה תכנית טובה בסטנדרטים ישראלים וגם מעבר לזה. קהל הצופים היה קטן יחסית בגלל שתחום הריאליטי באותו זמן בארץ היה לא מוכר, והתודעה לז'אנר הייתה אפסית שכל מה שאנשים ראו באותה שנה זה העונה הראשונה של הישרדות שגם לה אני מניח לא היה רייטינג מדהים. הליהוק של איתי אנגל אולי היה שגוי, למרות שלדעתי האישית הוא עשה עבודה לא רעה בכלל. העובדה היא שכשערוץ 2 החזיר את החפרפרת לשידורים חוזרים בשעה המאוד הגיונית של 1:30 בלילה, היו מספר לא קטן של אנשים שלא ראו פעם ראשונה שנשארו ערים כדי לראות. אני בטוח שאם יס היו קונים את העונות האמריקאיות (לא ריאלי שהם ייקנו משהו אוסטרלי , כי כל הסדרות שהם הביאו הם סדרות אמריקאיות) הייתה להן הצלחה טובה מאוד ברצועת הריאליטי ביס ריל, וזה היה מעניין קהל רחב יותר מאשר הרווק'ה, והרבה יותר מקחי אותי, שכמו שירון ציין בכלל לא ראוי להיקרא ריאליטי מאחר ואף אחד מהמשתתפים לא בא בשביל המטרה של התכנית - למצוא לשרון אהבה, אלא בשביל תאוות הפרסום. פרוייקט ווי לדעתי הפקה הרבה יותר ראויה מקחי אותי - אמנם גם שם באו לחפש פרסום אבל לא במסווה של רומנטיקה ודייטים מפוברקים. אלא בהצהרה גלויה שזו המטרה של הפרוייקט, וככה כולם התייחסו לזה. נחזור לחפרפרת - אני ראיתי את העונה הישראלית יחד עם חבר ואני זוכר כמה זה ריגש אותנו לעקוב אחרי התגלגלות האירועים, ופרק הסיום וחשיפת החפרפרת פשוט השאיר אותנו פעורי פה בצורה שלא חזרה על עצמה מאז, בשום תכנית ריאליטי אחרת.

על מה אתה מדבר

אתה לא יכול להתווכח אם זה איכותי או לא. אם ככ הרבה אנשים צופים בזה אז זה אומר שזה טוב!

LOVEtheMcMAHONS

New member
אני אומר האסילנדי נסחף

הטענה ש"כל-כך הרבה רואים את זה אז זה טוב" היא אולי אחת מהתפיסות הכי מוטעות בעולם הטלוויזיה והרייטינג. איכות של תכנית לעולם אבל לעולם לא תימדד ברייטינג שהיא מקבלת. עובדה היא שפרס הסרט הטוב ביותר(טקס האוסקר) או פרס תכנית הטלוויזיה הטובה ביותר (טקס האמי) לעולם לא נקבע ע"פ מספר הצופים שצפו בסרט או הרייטינג שהתכנית קיבלה. בשביל זה יש מומחים, אנשי מקצוע, שבניגוד לדעות הפופולריות שופטים ובוחנים את המוצר בעיניים מקצועיות, כמה שנסכים איתם או לא. לכן לטעון שאם כל כך הרבה צופים רואים (מה גם שהרבה זה עניין יחסי מאוד, ונתון לוויכוח) אזי התכנית טובה יהיה לא נכון. אני מאמין שהרבה אנשים החלו לראות קחי אותי כדי לקחת חלק בחווית הריאליטי הישראלית, וכדי שיוכלו לדבר על זה למחרת בעבודה/ביצפר/צבא. שנה שעברה ז'אנר תכניות הריאלטי פרץ מחסום וירטואלי וקיבל קטגוריה משלו בטקס פרסי האמי של הטלוויזיה. תכניות כמו הישרדות, המירוץ למליון ואמריקן איידול היו מועמדות לפרס, מה שאומר שבעיניים מקצועיות לחלוטין, בלי קשר למספר הצופים שצפו בתכניות האלה, התכניות האלה נתפסו כמוצלחות ובעלות איכות טלוויזיונית. לא פוסל אפשרות שיופק ריאליטי ישראלי איכותי, אבל המרחק בין קחי אותי לאיכות הוא כמרחק בין שבי זרעיה לג'רי סיינפלד.

לא מסכים

מה הופך אותך למומחה כזה שקובע מה איכותי ומה לא? ואם כבר ניתן לשאול מה זה איכותי? יש מדד? לכל אחד יד "מד" איכות משלו. כולמר מה שאיכותי בשבילי לא חייב להיות איכותי בשבילך! אני לא רואה הבדל איכות בין הרווק לבין קחי אותי שרון! ולפי מה שהבנתי הרווק נחשב איכותי!

ניסוי1

New member
הבדל בין הרווק לקחי אותי

הרווק- בחור מן הישוב קחי אותי - שרון היא שחקנית ליגה ג' שהופיעה בפרסומות סוג ז' והיא כל כך נואשת לתשומת לב וחשיפה תקשורתית שתעשה הכל הרווק- הבנות מכל שכבות האוכלוסיה ומכל מיני מקצועות קחי אותי - הגברים הם חבורת תאבי פרסום שלא מעניין אותם כלום הרווק- המנחה הוא כריס מה שמו. קחי אותי - המנחה הוא אקי אבני. מיד עשר נקודות יורדות מהציון. הרווק- בחור אמיתי עם תגובות שונות קחי אותי - בחורה פולינייה מזויפת עם הבעה אחת בלבד אה, וברווק לא נתנו לאף אחד עוגות מלוחות של אמא שלו.

LOVEtheMcMAHONS

New member
זכותך לא להסכים

מעולם לא טענתי שאני מומחה לאיכות. רק הבאתי טיעון די הגיוני לטעמי, וניסיתי להסביר אותו הכי טוב שאני יכול, שרייטינג ואיכות זה לא אותו דבר. אין למדוד איכות של תכנית לפי הרייטינג שהיא מקבלת, או איכות של סרט לפי מספר הצופים שבאים לראות אותו. מדדים אלה בסך הכל קובעים פופולריות ולא איכות. אין לי בעיה לקבל את זה קחי אותי היה די פופולרי בארץ, אבל להרחיק לכת ולקרוא לזה תכנית איכותית אני חושב שזה מוטעה. בקשר לרווק - לא טענתי שיש הבדל באיכות בין הרווק לקחי אותי. הרעיון אותו רעיון. על איכויות ההפקה הישראלית אפשר להתווכח אבל לא זה העניין. שוב, להגיד שהרווק נחשב איכותי לפי זה שכמה מליונים ישבו לצפות בזה כל שבוע זה מוטעה. קח את הדוגמא הבאה, ואני אנסה להביא דוגמא מעולם שקצת יותר מדבר אליך. מחר בן אפלק וג'ניפר לופז מתחתנים. החתונה מועברת בשידור חי ו-75 מליון צופים בארה"ב יושבים מול המסך ומזילים דמעה יחד עם החתן והכלה. זה שמדובר ב-75 מליון צופים הופך את החתונה שלהם למשהו איכותי ? נקודה אחרונה - אני מקבל את זה שאנשים נהנים לצפות בסוג הזה של תכניות. בכיף אני אומר. בכיף. הייתי רוצה לשמוע טיעונים מבוססים ומנומקים מה הופך את התכנית הזו לאיכותית עבורך - ולהגיד שזה איכותי בגלל שהרבה רואים - כמו שכבר הסברתי , לא נשמע לי טיעון נכון ומקובל.

למעלה