רט"ג וחיות אחרות...

gaichuk

New member
רט"ג וחיות אחרות...

בדיפדוף לדפים קודמים בחיפוש אחר שירשור הארוח של TORGOS בכדי לראות אם לבסוף עלתה ההודעה שנמחקה לו בתשובה לשאלותי,נתקלתי בשירשור בנושא בריכות המים. ההודעה הזו תפסה את תשומת ליבי מאחר ועושה רושם שהאדם שכתב אותה מבין עניין. בהודעה העלה הכותב רעיון לגבי העברת אדמה מהבריכה המקורית לבריכה החדשה. מיותר לציין שהדבר לא נעשה בפועל וזה מקרה נוסף של פיספוס של רט"ג לדעתי. מהיכרות עקיפה וגם קצת ישירה אני יכול להעיד שישנם כמה וכמה אנשים מצויינים עם המון ידע,רצון טוב וכוחות אינסופיים להתמודדות המתישה כנגד האדם הבעייתי על סוגיו והמערכת המנוונת והמעוותת שמפעילה אותם אבל מרסנת ופוגעת בעבודה היומיומית. במקביל ישנם כמה אוכלי חינם ששורפים דלק,פעימות מונה וזמן שעולה לא מעט כסף. המצב הזה כבר אבסורד ולמען האמת כבר בלתי נסבל. מי שסובל בראש ובראשונה זה הטבע ואחריו גם הסביבה והאנשים שרוצים להנות ממנו. לשירשור החוקים החדשים בסחר וייבוא לא הגבתי כי התייאשתי מהם. האמון שלי בהם נפגע כבר מזמן והערכתי אליהם ירדה פלאים. ידוע לי על עוד רבים ששותפים לרגשותי ודעתם כדעתי. המצב מתדרדר ולא עושה רושם שישתפר משהו. אני מקווה שמישהו שם יתאפס על עצמו ויבין שאי אפשר ללכת לבד בחושך. ומהר...

הנושא אינו קשור רק לזוחלים ודו-חיים

גם הח"מ לא מצליח עד עכשיו לקדם הצעות להעתקת צמחים מוגנים משטחי בנייה עתידית באזור גוש דן לאתרים אחרים. אין בעיה של כוח אדם (בחלק מהמקומות, מדובר בעבודה לאדם אחד לשעות אחדות, ובאחרים קל לגייס מתנדבים מפורום שמירת טבע ונוספים), יש בעיה של בירוקרטיה פנימית ברט"ג. הנושא אמנם לא באותו מקום בסדר העדיפויות כמו חפריות וכו', אבל לא אמור לדרוש משאבים מיוחדים מאנשי הרשות - ובכל זאת תקוע. אבל הגישה ש"המצב לא ישתפר" ו"מישהו שם יתאפס", לא נכונה ולא מציאותית. לאחר הפסח, תהיה ממשלה חדשה בישראל, ושר חדש לאיכות הסביבה - אליו ניתן לפנות בנושאים אלו, וכן ראוי ליצור קשר עם אנשים כמו פרופ' יורם יום-טוב, שנושאים את דגל המאבק במדיניות הנוכחית של רט"ג.

רן333

New member
תוכל לפרט קצת בנושא "דגל המאבק

במדיניות הנוכחית של רט"ג"?

זה היה בפורום שמירת טבע

בחודש שעבר: מכתב חריף של מדענים, בהובלת פרופ' יום-טוב, לשר לאיכות הסביבה העוסק ב"הכרזת מלחמה" של אלי אמיתי על אנשי מדע וגורמים סביבתיים המתנגדים למדיניות הנוכחית של רט"ג (למשל בפרשת היישוב מיכל בגלבוע). אין לי כח עכשיו לחפש קישורים ספציפיים.

KOBAYASHI

New member
הנה הקישור

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=718&msgid=74240825

למעלה