רטלין

Sonata Of Tears

New member
רטלין

שלום,אני בן 15, ושלחו אותי (פסיכולוג) לבדיקת צריכת רטלין ביגלל בעיות ריכוז ותקשוב רציתי לדעת,אמרו לי שאנשים שלא צריכים רטלין יכולים ( אם נותלים רטלין) לפתח פרנואיות וחששות ,הדבר יכול להתפתח גם אצל אנשים שצורכים רטלין? עוד שאלה,אני לא ממש זוכר את השם של הספר,אבל אני מחפש את הספר של פרויד שמדבר על מניות הילד ..אני חושב שזה היה טוטם וטאבו אבל אני לא בטוח ): אגב,יצא ספר בשם הנס הקטן שזה על אנאליזה שפרויד עשה לילד בן 15 אם פוביה מאד מעניינת..שווה לקרוא את זה,אני מאד אהבתי (וגם דיי פחדתי,הילד מסכן נורא):)

גרא.

New member
SOT,לריטלין,] יש מעט תופעות לוואי

שאם הן מופיעות, ובשכיחות נמוכה, זה בעיקר בגילים מתחת לגילך. תופעות הלוואי,עלולות להיות, ירידה בתיאבון, האטת הגדילה,טיקים (מיצמוץ בעיניים) לעיתים בשכיחות נמוכה ביותר, קשיים בדבור, והרטבה חוזרת. אבל אין שום קשר בין שמוש בריטלין לפרנויה,לפסיכוזות למיניהן. כך שאם המליצו לך להשתמש בריטלין, אתה בעיקר עשוי להרוויח מכך יכולת רבה הרבה יותר להתרכז ולמצות את מלחוא הפוטנציאל השכלי והלימודי שלך.במסגרת הספרים החדשים שיצאו עכשיו לאור, אכן יצא "הנס הקטן".וכן " מיניות ואהבה" שניהם של פרויד..ותוכל למצוא בשני את החומר שבקשת.בנוסף,מצ"ב לעיונך, אתר מצויין בכל נושאי הפסיכולוגיה,וכמובן גם פרק נרחב בפסיכולוגיה התפתחותית..בו מככב גם פרויד.

nutmeg

New member
לא כל כך הבנתי

מה אתה שואל: האם אנשים שנוטלים ריטלין "מחוסנים" מפני פרנוייה... או האם ריטלין גורם לפרנוייה... האם פרנוייה מתפתחת רק אצל אנשים שלא נוטלים ריטלין... בכל מקרה התשובה לכל השאלות היא "לא".

למעלה