רטלין?

s2369

New member
רטלין?

שלום ברצוני לשאול שאלה בנושא הרטלין: בני בן ב8 החל לקבל רטלין כבר חודש, 5 מ"ג בבוקר, נאמר לי ע"י הפסיכיאטרית שנתנה לו את המרשם שיש לתת לילד ארוחת בוקר מלאה ואח"כ לקחת את הרטלין. לעומת זאת קראתי באחד האתרים על התרופה עצמה שיש לקחת לפני הארוחות אז מה בעצם לעשות? ושאלה נוספת שמופנית לרוקח הפורום, כשאני ניגשת לבתי מרקחת לקנות את התרופה לבני אני צריכה לעבור סיוט אחד גדול , הרוקח מסתקל על המרשם, מסתקל עליי, שוב על המרשם , נלחץ משהו אומר שהוא צריך לבדוק , חוזר אחרי עשר דקות, במקרה הטוב נותן לי את התרופה עם המון פרצופים, ובמקרה הרע שולח אותי חזרה לרופאה שתתקן,תשנה סתם שטויות במרשם. בקיצור לקנות רטלין זה סיוט למה? (וזה קרה לי בכמה וכמה בתי מרקחת שונים)

ג טלי

New member
רטלין היא תרופה שמוגדרת ע"י החוק

כסם מסוכן ולכן חלים עליה כל הכללים שחלים על קבוצה זו כגון: איחסון בכספת, צורך בזיהוי (בחלק מבתי מרקחת לא מוכרים לילדים אלא רק למבוגר), חשיבות גדולה יש במרשם תקין לפי חוק. אף אחד לא חושד בך כשאת באה לקנות, אבל בדיוק כמו שבבנק עליך לעבור תהליך זיהוי מסוים על מנת לשמור על בטחונך מפני "אנשים רעים", כך בא החוק ומגן מפני צרכני תרופות לא "חוקיים". ממליצה לך לקנות בבית מרקחת קבוע, שם תכירי את הרוקח והוא אותך והתהליך יעבור חלק יותר. (כמובן שאיני רומזת על פרוטקציה...). כמו כן, את יכולה לוודא שהרופא רושם את כל הנחוץ במרשם. דבר נוסף, התרופה עשויה לגרום לאובדן תיאבון ולכן יש הגורסים כי מומלץ לתת אותה לפני האוכל ו"להרוויח" ארוחה. בכל מקרה יש לעקוב אחר משקל וגובה, שכן עשויה לגרום לעיכובים בגדילה. טלי,
רוקחת

ממתי

New member
טלי, את ממש צודקת!

הריטלין היא סם מסוכן על פי חוק. שמעתי לא פעם שהילד שהולך עם הכדור לבית הספר נותן לחבר שלו שגם לוקח את הכדור אבל באותו בוקר שכח לקחת אותו, בלי רופאים בלי ברשמים בלי בתי מרקחת ובלי משרד בריאות. הבלאגן אינו נגמר במכירת התרופה אלא ממשיך גם ברישומה המיוחד בדוחות השנתיים וכו'. ישנם מספר בתי מרקחת שאפילו לא מחזיקים את התרופה הנ"ל (ובכלל סמים מסוכנים). הבלגן הבירוקראטי וכאב הראש הנלווה אליו לא שווים את המכירה.

טלי, אהבתי את הניסוח העדין והנכון,

כולל ההשוואה הנכונה לזיהוי בבנק...
הסברת את הנושא כל כך בבירור, בדיוק ובפשטות.
להשתמע ישראל

למעלה