רטלין .

רטלין .

שלום , אממ רציתי לשאול אותך משו אני בת 15 , אני שוקלת 37 , גובה 1.50 ואני לוקחת רטלין AL 30 מיליגרם . לרטלין יש השפעה של , חוסר תאבון מוחלט אבל הגוף כן רוצה לאכול ז"א כואבת הבטן וכאלה. אבל לא בא לי לאכול. אני חלשה מאוד ועייפה . כל רעש הכי קטן כשאני בהשפעת הכדור מעצבן אותי מאוד. קשה לי להרדם , ושעה לאחר שאני לוקחת את הכדור יש לי דפיקות לב מאוד מאוד מהירות . ואני גם מאבדת את המצב רוח לגמרי . כשאני בלי הכדור , אני מלאת שמחת חיים ואנרגיות , אבל קשה לי להתרכז מאוד קשה לי . כאילו יש לי 2 פרצופים אם רטלין ובלי. לפעימם שאני בלי הכדור אני מרגישה צורך לקחת אותו בשביל להרגע ולא בשביל להתרכז. מה עלי לעשות?

רטלין .

זה אמנם לא התחום שלי ( אני רופאת נשים) , אבל נשמע שיש לך את כל תופעות הלואי שיש לריטלין. ריטלין היא תרופה שעוזרת להגברת הריכוז אבל היא ממשפחה של תרופות מרץ למעשה. לכן יש לך דפיקות לב , עייפות , רגישות לרעש וחוסר תאבון. יש היום תרופות נוספות מהמשפחה שאולי יש להן פחות תופעות לואי. את צריכה לקבוע תור מהר ככל האפשר לרופא שרשם לך את הריטלין ולשוחח איתו על אפשרות החלפה לתרופה אחרת או שינוי במינונים. בינתיים ממילא חופש, אז תפסיקי את הריטלין עד שתראי אותו.

למעלה