רטלין LA

רטלין LA

צהרים טובים לכולם
בני בן התשע אובחן כ-ADHD. הוא הולך לטיפול התנהגותי, מקבל שיעורים פרטיים להוראה מתקנת ואסטרטגיות למידה והחל לקבל רטלין (20מ"ג) SR. נראה שאנחנו על המסלול הנכון רק שבזמן האחרון הוא מתלונן על תחושת עמימות ועייפות בזמן השפעת הכדור וגם הפטפטת הבלתי נגמרת לא מושפעת כלל. הרופא העלה את האפשרות שהכדור לא מתאים/המינון לא נכון (הוא שוקל 28 ק"ג) והמליץ לעבור לרטלין LA במינון של 30מ"ג. עד כאן הכל בסדר. רציתי לשאול איך לוקחים את ה-LA? האם ניתן לפתוח את הקפסולה ולערבב עם אוכל או רק בבליעה (את ה-SR הוא בולע בלי בעיה אבל למראה הכדור הארוך של LA הוא קצת חושש). ועוד דבר, למרות שרופא קופת חולים (כללית) רשם לנו את הרצפט, מסתבר שאי אפשר להשיג את הכדור בבתי המרקחת של הקופה ומחירה גבוה. האם ידוע למישהו אם אפשר לקבל החזר בקופה? תודה רבה ויום טוב לכולם.

anatdav

Well-known member
בכללית אין החזר לריטלין LA, גם לא

דרך מושלם.

Marble Arch

New member
ריטלין LA

בהוראות כתוב שאפשר לפתוח את הקפסולה בעדינות ולפזר בקצת אוכל רך ולא חם- ולאכול מיד.. ניראה לי שעדיף לבלוע עם מים. אין החזרים, וגם סביר להניח שתעברי תלאות בניסיונות להשיג את התרופה (כמובן שזה לא צריך להיות שיקול)- קיים חוסר בשוק ומעט מאוד בתי מרקחת מחזיקים את זה.. אני לא יודעת איך זה עם הSR אבל לפחות אנחנו עברנו דרכים עקלקלות עד שהשגנו..

yonitbrk

New member
ריטאלין LA 20 מ"ג

בני בן עשר משקלו נמוך משל בנך אך מקבל את המינון שציינתי למעלה. במכבי יש השתתפות של הקופה בגובה 30 אחוז מהמחיר והמחיר נכון להיום הוא 134 ש"ח לאחר הנחה.כמו כן בהמלצת הרופא, אני פותחת את הקפסולה ומוהלת את האבקה במים, בן שני שלי שמקבל אף הוא את אותו ריטאלין בולע את האבקה בתוך מעדן. הרופא אמר שאין עם זה בעיה, היות והציפוי בא רק כדי להקל על הבליעה,אך הילדים מתקשים לבלוע אותה ולכן ניתן להוציא את האבקה ולמהול אותה.

Marble Arch

New member
ועוד משהו:

אני לא בטוחה, אבל למיטב אם יש בית מרקחת פרטי (לדוג' סופר פארם) ליד סניף של קופת החולים שלך- יתכן שיש שם הנחה. שווה לבדוק!

charmed guy

New member
לי כן יש הנחת קו"ח

אני נוטל ריטלין 40 מ"ג LA ומחיר השוק שלה הינו 274 (ללא ההנחה). אני מבוטח "במכבי שירותי בריאות" ויש לי "מגן זהב" של הקופה, ואני משלם על התרופה 174 שקלים (הנחה של 100 שקלים). אני רוצה להוסיף שבבית מרקחת הקופה נאמר לי שעליי לשלם 274 ושאין על התרופה הנחה. מכיוון שהרופא אמר לי שיש השתתפות מצד הקופה, הלכתי לסופר פארם ושם רכשתי את התרופה בהנחה!

למעלה