רטלין 10 מ"ג

רטלין 10 מ"ג

בתי בת 8 עולה לכיתה ג' ומקבלת 10 מ"ג רטלין. עד עכשיו זה היה בסדר קצת לפני סוף היום הכדור כבר לא הספיק. עכשיו במקום בו אני מתגוררת יהיה יום לימודים ארוך עד 15:30 ואני בלחץ נוראי. מצד אחד האם להגדיל לה את המינון כדי שלא יתחילו בעיות, ומצד שני אני יודעת שלא בכל השעות האלו ילמדו באמצע תהיה ארוחת צהרים וכו' מה לעשות? היא לא היפר אקטיבית.

05 מיכל

New member
זה לא עניין של מינון

מינון גבוה יותר לא יחזיק יותר שעות. יש לך אפשרות לעבור לכדור בשחרור מושהה, ואז המינון שלו (שהוא באמת יותר גבוה) מתפזר על יותר שעות, אבל בכל רגע נתון לא אמור להיות מינון יותר גבוה. אני בהחלט כן ממליצה לעבור לכדור כזה, כדי שבתך לא תישאר בלתי מכוסה במשך שלוש וחצי או ארבע שעות. חבל עליה. הדרך הכי פשוטה היא לעבור לכדור SR, שיש בו 20 מג' שמשתחררים בהדרגה והוא משפיע במשך 8 שעות. אבל את צריכה להביא בחשבון: א. שההשפעה שלו טיפה יותר חלשה מאשר הכדור הרגיל של 10 מ"ג (הוא שקול בערך ל 8 מ"ג) ב. שיש גם תגובות שונות לסוגים השונים של הרטלין, כך שיש להתכונן לאפשרות של הסתגלות או תופעות לוואי. אם את מנסה - אולי כדאי לפני סוף החופש כדי שהיא לא תצטרך לעבור את ההסתגלות בביה"ס. ג. כשהילדים גדלים לפעמים צריכים להעלות את המינון. שני ילדים שלי מקבלים כיום כדור אחד SR ועוד חצי כדור רגיל, שזה ביחד כמו 13 מ"ג. תיאורטית הם צריכים לקבל עוד חצי כדור רגיל באמצע היום, אבל בפועל הם בד"כ לא זקוקים לזה, אלא אם כן יש מבחן בשעה מאוחרת של יום הלימודים. יש גם עוד שני סוגים של כדורים בשחרור אטי: LA ל 8 שעות, שנחשב עדין ויעיל, וקונצרטה שמשפיעה עד 12 שעות. שני אלה לא מסובסדים, או מסובסדים רק באופן חלקי. יש בהם כמה מינונים שונים. בשורה תחתונה את צריכה כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל, אבל שוב, אני מאוד ממליצה שלא תחשפי אותה לכל כך הרבה קושי כל יום.

למעלה