רטלין שבור

avit40

New member
רטלין שבור

שלום לכולם השאלה היא אם אפשר לחתוך קצת את הרטלין sr הוא טוען שזה יותר מדי משפיע עליו המשקל שלו הוא 20 קילו ועוד דבר יש קשר להרטבה בלילה

05 מיכל

New member
יש קשר

יש קשר בין ADHD להרטבת לילה. חיינו את הקשר הזה הרבה שנים, עם ארבעה מחמשת הילדים...

את רצינית?

אני יכולה להעיד שעד גיל יסודי מוקדם היתה לי את הבעייה הזו. במבט רטרוספקטיבי, היו מצבים שבהם הרגשתי צורך ללכת לשירותים ופשוט התעצלתי לעשות את זה... זה די מוזר, לא חשבתי על זה שנים, אבל באמת, כילדה, מעולם לא מצאו את הסיבה.. יש מאמר על הקשר הזה?

fire storm

New member
לי אין הרטבת לילה, אבל...

אני משתין הרבה מאוד פעמים ביום כשאני תחת השפעת הריטלין, ומשום מה, אלא אם כן אני שותה 6 ליטר, השתן תמיד צהוב מאוד, כאילו המים ששתיתי הם ON-HOLD עד שתעבור ההשפעה של הכדור.

גם אני

ואני עובדת בכבודה עם עוד מישהו ותמיד צריך שיהיה מישהו בחדר, בכל חצי שעה אני על סף להתפוצץ ואני טסה לשירותים.. הבעיה היא שגם בלילה אני קמה הרבה. למרות שאתמול היה לי לילה רצוף (חוץ מפעם אחת שהחתולה קפצה נון סטופ על הדלת והעירה אותי
הריטלין מצמיא בטירוף! שזה דוקא טוב, כי קודם לא שתיתי מספיק.

05 מיכל

New member
אני לא זוכרת איפה קראתי, אבל

גם הפסיכולוגית שאבחנה את אחת מבנותי אמרה לי שיש קשר, וגם רופאת הילדים שלנו אמרה לי פעם "בואי נחכה קודם לראות מה קורה עם זה אחרי התחלת הטיפול ברטלין." אני לא זוכרת מה בדיוק קרה, אבל אני לא התפלאתי בכלל. אני תמיד מרגישה שמה שמשותף למאפיינים השונים של ADHD זה קשיי בקרה מכל הסוגים והמינים, וגם הרטבה היא קושי של בקרה.

שש שבע

New member
המינון בריטלין

הוא 10 מ"ג ל-30 ק"ג.אני הייתי מחלקת ל3 חתיכות שוות ונותנת 2 שליש.

zivadina

New member
לחתוך ריטלין SR

ממש לא מומלץ. שימי לב: ריטלין SR הוא כדור עם 20 מ"ג חומר, אשר בפועל משפיע כמו מנה של 8(!!!) מ"ג במשך 8 שעות, ברגע שחותכים את הכדור, אין לדעת כמה פגעת בציפוי המשהה של החומר, וכך יוצא שלא ברור מהי המנה ומהו משך ההשפעה. לכאורה, חצי SR הוא מנה של 10 מ"ג על פני 6 שעות. כלומר, חיתוך הכדור מגדיל את המנה אם כי מקטין את משך ההשפעה. לא זאת הייתה כוונתך, נכון? מציעה לך לבדוק אם הבעייה היא בגודל המנה או במשך ההשפעה. אפשר להחליף לקונצרטה 18 מ"ג, שהיא מנה של 5 מ"ג למשך 12 שעות.

למעלה