רטלין - ילד בכיתה א'

lori1230

New member
רטלין - ילד בכיתה א'

רוצה להתייעץ בבקשה האם זה המקום המתאים, מי מילדכם מקבל רטלין? אם לא לאן לפנות, יש למישהו עיצה?
על ההקשבה

liatporaz

New member
יש פורום בתפוז שעוסק בהפרעות קשב

יש שם המון הורים עם ניסיון ואנשי מקצוע

מחשבות

New member
מה בדיוק אנחנו אמורים ליעץ בנוגע לריטלין?

הרי לשם כך יש אנשי מקצוע וזה עניין של תהליך.

אנשי המקצוע יודעים גם לעשות אחלה נזק שבעולם

בטפשותם ובפשעם הם עושים זאת ללא מצמוץ וגם מגובים בהורים שעטים עליהם והופכים אותם לגורו. אז לא. בפירוש לא. אני לא ממליצה על ריטלין פשוט כי הוא מכיל בתוכו חומרים השייכים לקבוצת הסמים המסוכנים. בכלל תרופות הם לא הדבר הכי בריא שבעולם וכשאין חובה של ממש לקחת אותן וקל וחומר שאינן פותרות את הבעיה, הייתי ממליצה לא לגעת. זה לא משנה כמה המורה, היועצת והמנהלת ילחצו. להם הכי קל שתתני ריטלין. גם אל תקשיבי ל"אנשי המקצוע" שידחפו לילד ריטלין בכוח. יש טיפולים חלופיים. ואם לא לא קרה שום דבר. אז הוא יקשיב קצת פחות. בכל מקרה את כל מה שמלמדים בכיתה א' את יכולה ללמד בבית ובית ספר שווה...אני לא רוצה להגיד מה כדי שלא ימחקו לי את ההודעה.

מחשבות

New member
קודם כל, אני בן. לאחר מכן אני מנהל פורום של

התנהגות בריאותית ולבטח לא שולח אנשים לקחת תרופות. את אומרת שריטלין שייך לקבוצה של סמים מסוכנים וזה ברור שעברת שטיפת מוח שאינה לחלוטין לעניין. מאחר ואני מקבל המון חומר רפואי, ברובו זה המתנגד לעולם חברות התרופות, להן אינטרס ברור ומוכר, אני חייב לומר שלצערי לא נמצא שום פתרון אחר ל-AD(H)D. רבות דובר על אומגה 3 ועל גורמים שבכלל גרמו מלכתחילה להפרעות קשו"ר מהם אפשר להמנע. למרבה הצער, אין פתרון אחר. מאחר ואני בטוח שמעולם לא עמדת מול כיתה ולא ראית כיצד תלמיד אחד יכול לחרב את החיים למורה ולכיתה כולה, את לא מבינה גם את הצד של התלמיד המנסה בכל כוחו להתרכז וממש לא מצליח. טלי קורה מבין עינייך והביני שאנשי מקצוע אמיתיים יעשה הכל למען הילד עד להגעה לריטלין עצמו.

כדאי להשאיר את כל אמרות השפר והביטויים

הגבוהים חסרי כל התוכן (כדוגמת: "טלי קורה מבין עינייך") בצד. עמדתי גם עמדתי מול כיתות וכיתות מופרעות ביותר שלכל תלמיד שם יש לא רק בעיית ריכוז, אלא גם בעיות חמורות בבית ואני נגד סמים מסוכנים. כן. שמעתי דעות של אנשי מקצוע שטוענים שיש שם סמים מסוכנים. ובעיני כל תרופה גם שאינה מכילה סמים מסוכנים ממש היא סם רעיל ומסוכן. תרופות לוקחים רק אם חייבים. אם אין פתרון של ממש מוצאים פתרונות של בערך, כדוג' הוצאות האגרסיות בצורה אחרת- התעמלות, רכיבה על סוסים, טיפול בהבעה ויצירה, בע"ח. גם כמורה שלה זה נוח אני לעולם לא אבקש ולא יעלה על דעתי לבקש שהילד ייקח ריטלין. כמו שילדיי לא אתן ריטלין, לא אבקש זאת גם לתלמידיי.

מחשבות

New member
אם מדובר ב-ADD אין בכלל אגרסיות. מה

יש להוציא כשהילד יושב שקט ובוהה במורה בלי להבין בכלל על מה היא סחה?

אז הוא יבין קצת פחות. בכל מקרה הוא לא יפסיד

כלום. אפשר לחשוב מה לומדים שם בכלל. אני בעד אפילו לתת לילד קצת שיעורים פרטיים ולא לתת ריטלין. הכול נובע מהסגידה לבית הספר שאינה במקומה. צריך לדעת ולהבין שילד שאינו מצטיין בבית הספר, או שהוא רק תלמיד בינוני אין זה אומר שמשהו אצלו לא בסדר, ויש בהחלט סיכוי שבהמשך, כשהילד יגדל, זה ישתנה. יש גם ילדים שחולמים לא בגלל ADD, אלא כי הם לא סובלים את בית הספר ובצדק. לא יעזרו כל סמים שבעולם. הם לעולם לא ירצו ללמוד.

למעלה