רטלין ואומגה 3

MoshMosh18

New member
רטלין ואומגה 3

שלום לכולם
אני בן 23 משקל 75 והחלטתי לקחת ריטלין למטרת לימודים ופעולות כלליות ביום יום, כמו כן כבר מספר חודשים אני לוקח 4-6 גרם אומגה 3 ביום וויטמין E400 ואף הניורולוג המליץ על השילוב בחום. כמה שאלות:
1. מה הגישה לגבי נהיגה תחת ריטלין? אישית אין לי ביטחון בעניין.
2.קיבלתי מהניורולוג 20 מג sr ל30 יום. לאחר כדור אחד בלבד ו40 ד'ק הרגשתי לחץ וחרדה, דפיקות לב באופן ניכר וחוסר שקט. מה הסיבה?
3.בקריאה הריכוז השתפר הקליטה וההבנה גם כן אבל בפעולות פיזיות כמו סידור החדר או בישול דווקא התקשיתי יותר תחת ריטלין. התנהלתי פחות טוב והרבה יותר מפוזר ופשוט חוסר ריכוז. מה הסיבה?
4.האם כדאי פשוט לעבור לLa לאחר כדור sr אחד בלבד? הבנתי שזה כדור כמעט זהה רק יותר ידידותי ופחות תופעות לוואי.
5.האם אחרי המרשם הראשון של הניורולוג אני יכול לעבוד מול הרופא משפחה בלבד? לשחק עם המינונים, סוגים של תרופות חידוש המרשם וכו.

תודה רבה

zivadina

New member
תשובות לשאלותיך

הערה: ריטלין הוא תרופה שלוקחים עם מרשם רופא ולא תוסף מזון שקונים בדלפק.
1. נהיגה עם ריטלין:
יש בעלי הפרעת קשב שהוא עוזר להם בנהיגה, ויש בעלי הפרעת קשב שהוא מזיק להם בנהיגה.
2. SR20 זהו מינון לילד בכתות יסוד, לא לבחור ששוקל 75 ק"ג.
כל סוגי הריטלין הם תרופות ממריצות ולכן מי שנוטל ריטלין צריך לקבל אישור שאין לו בעיות בלב או חרדות.
3. אדם מבוגר שנוטל ריטלין בגלל הפרעת קשב יודע להבחין באילו פעילויות כדאי לו להיעזר בתרופה ובאילו פעילויות אין צורך בה.
4. LA הוא כדור יציב יותר מ-SR ולכן עם פחות תופעות לוואי.
5. מנסיוני, רוב רופאי המשפחה לא מבינים בריטלין ולכן לא יסכימו לשנות את סוג התרופה או המינון.
ככלל, גם רופאי משפחה וגם רוקחים מפחדים מריטלין.

MoshMosh18

New member
כמה בירורים נוספים

*הריטלין שקיבלתי הוא דרך נירולוג בקופת חולים, ללא אבחון אלא על בסיס שיחה והערכה בפגישה. כמו כן אין לי הפרעות בלב כלשהם וכ'ו.
*קראתי שאצל מבוגרים כאשר מדובר במינון נמוך מדי, התופעות לוואי הבולטות הן לחץ, רעידות, חוסר שקט דפיקות לב כמו שציינתי. האם בעצם זה המקרה שלי? האם הגברת המינון תפתור את התופעות? סה"כ באמת לקחתי מינון זעום 20sr. *אני מציין בנוסף שהופיע כאב ראש כשההפעה פגה והכאב נמשך גם יום לאחר מכן.
*דבר נוסף שאני לא מבין הוא איך התרופה היא ממריצה, בעוד שהיא אמורה לספק רוגע שלווה וריכוז? סה"כ זה אכן העלה אצלי את הדופק.
*במידה והLA גם כן חוזר על התופעות לוואי, איזה עוד אופציות נשארו לי? ועל כמה המחירים עומדים בבתי מרקחת פרטיים?
תודה רבה

zivadina

New member
מינון ותופעות לוואי

התרופות ממשפחת הריטלין הן תרופות ממריצות ולכן עלולות להעלות דופק, תופעת לוואי שעשויה לעבור אחרי כ-3 שבועות.
התרופה ממריצה ובכך היא מווסתת את שידור הדופאמין במוח, וזה גורם לרוגע וריכוז.
בדרך כלל מינון נמוך מדי גורם ל'זומביות' ומינון גבוה מדי גורם לרעידות.
על פניו, קיבלת באמת מינון נמוך ביחד למשקלך.
עם זאת, כל גוף מגיב אחרת ולכן בתחילת השימוש בתרופה צריך להיעזר ברופא מומחה להפרעת קשב שידע להתאים לך את המינון הנמוך ביותר שיגרום לך להתרכז, ואת סוג התרופה עם הרבה פחות תופעות לוואי.

כאמור, 20SR הוא כדור מיושן כי איננו מתפרק באופן אחיד. כתוצאה, הרמה שלו בדם איננה אחידה ולכן לרוב המטופלים נגרמות תופעות לוואי רבות יותר מאשר בתרופות החדישות יותר, אשר מתפרקות באופן אחיד.

למעלה