רטיבות בדירה

רטיבות בדירה

אני גרה בבנין קומות (אני גרה בקומה האחרונה) ולשכן שמתחתי יש רטיבות בתיקרה מהמרפסת שלי (בעיקר בימים של גשמים) התקשרתי לקבלן כדי לתקן את הרטיבות אבל הקבלן טוען שאין כבר אחריות על העניין (בניין בן 8 שנים) שאלתי היא מי אמור לשלם על התיקון(אני או הדשכן??) - מדובר בתיקון יקר

bkr54

New member
השאלה היא מתחום הנזיקין

אני לא בטוח שטענת הקבלן נכונה באשר להתיישנות תביעת תיקון הנזק נגדו. על פי סעיף 89(2) לפקודת הנזיקין, ההתיישנות היא רק אחרי 10 שנים - ציטוט: "89. לענין תקופת התיישנות בתובענות על עוולות — "היום שנולדה עילת התובענה" הוא אחד מאלה: (1) מקום שעילת התובענה היא מעשה או מחדל — היום שבו אירע אותו מעשה או מחדל; היה המעשה או המחדל נמשך והולך - היום שבו חדל; (2) מקום שעילת התובענה היא נזק שנגרם על ידי מעשה או מחדל - היום שבו אירע אותו נזק; לא נתגלה הנזק ביום שאירע - היום שבו נתגלה הנזק, אלא שבמקרה אחרון זה תתיישן התובענה אם לא הוגשה תוך עשר שנים מיום אירוע הנזק." כמו כן ראי פסק דין זה שדן במקרה דומה.

הקבלן טוען תיקון הוא עד 7 שנים

בנתיים הספקתי לריב עם השכן שמתחתי ברגע שביקשתי שישתתף בהוצאות זה לא נראה לשכן הוא טען שהוא גם היה צריך לתקן דברים בבית שהפריעו לשכן שמתחתיו והשכן שמתחתיו לא הסכים להשתתף בהוצאות בקיצור מדובר בהוצאה גדולה ואני לא יודעת מה לעשות???

למעלה