רטוב או יבש ???

avihay23

New member
רטוב או יבש ???

אז ככה....אני בטוח שכבר דובר פה רבות על סוגי חליפות אבל פעם אחת ולתמיד רגע לפני שאני נכנס לחנות וקונה אני אשמח לקבל חוות דעת האם משתלם לקנות חליפת שתי חלקים חצי יבשה (הכיוון שלי הוא בנתיים thermo של mares שתי חלקים 5.5 מ"מ חצי יבשה) או שאפשר בנתיים להסתפק פה בארצנו בחליפה חלק אחד רטובה או לחלופין חליפת שורטי. בכל אופן הקריטריונים הנלקחים בחשבון הם כמובן דבר ראשון בידוד הגוף מקור המים! נוחות בהלבשה ובהתפשטות וכמובן עמידות בבלאי הזמן. אז אשמח לשמוע תגובות משכנעות בנושא ואני אנצל את הזמן כדי לאחל לכל גולשי הפורום חג חנוכה שמח והמשל צלילות בטוחות ונעימות. אביחי.

קותי

New member
אז ככה ../images/Emo13.gif לכל אחד יש העדפות משלו

וכפי שתראה בלינק המצורף הנושא נדון והועלו מספר דיעות על סוגי חליפות וכו´. לגבי השאלה האם כדאי לקנות רטובה או חצי יבשה או שורטי, הכל תלוי איפה וכמה אתה צולל. אם אתה צולל רק בקיץ בים תיכון (27 מעלות צלסיוס ומעלה) ולא צולל ממש בחורף בים סוף (23 מעלות צלסיוס ומעלה), אתה יכול להסתפק ברטובה סבירה או בשורטי (אם אתה לא רגיש לקור). אבל! אם אתה צולל בים סוף בחורף (יורד עד 19 מעלות צלסיוס) ובעיקר אם אתה צולל בים תיכון בחורף (יורד עד 16 מעלות שאני מדדתי ויש מישהי שטענה פעם שצללה במשהו כמו 13 מעלות) כדאי מאד (לדעתי) ללכת על החצי יבשות. וכדאי מאד את החצי יבשות עם הכובע האינטגרלי ואז האטימה היא מסביב לפנים, בפרקי הידיים ובקרסוליים, ובגלל החפיפה בין שני החלקים, יש הגנה נוספת על איזור הכליות שהוא איזור רגיש מאד לקור.

למעלה