רחצה לתוכי

glyaron

New member
רחצה לתוכי

שוב שלום והפעם שאלה נוספת לגבי האקלקטוסית כמובן ובכלל האם מותר או אסור לרחוץ תוכי ,הכוונה להתיז עליו מים בריסוס עדין ? בזמן האחרון היא מאוד מלוכלכת ויש לה כתמים ולכלוך על הנוצות . אם כן מהי הדרך הטובה ביותר לכך ? כל כמה זמן ? והאם לנגב אותה לאחר מכן ?

רואי

New member
אה..

כעקרון אין צורך לרחוץ תוכים אם היא באמת מלוכלת אז אפשר לרוחץ אותה עם צינור והיא כבר תתייבש לבד. אבל להשתדל לעשות רחצה כזו בשעה שמזג האוויר לא קריר! בכל מקרה, הכי טוב זה להתיז מים עם מרסס של העציצים..בשעת החום התוכים פשוט מתים על זה!

רן בראל

New member
אהלן ירון.

רחצה היא דבר חיוני ביותר לבריאות התוכים בכלל ואקלקטוסים בפרט. זה חיוני ביותר לבריאות הנוצות והעור. חלק גדול מהתוכים חיים באזורים בעולם שרוב השנה יורד גשם והם מתרחצים לעיתים תכופות. כמובן שבטבע אנחנו צריכים לדאוג להם לצורך זה. בהתחלה תתיז מעט מים עליה עם בקבוק התזה. ברגע שהיא תתרגל תראה שהיא פורסת כנפיים בנסיון "לתפוס" כמה שיותר "גשם". לאחר שהיא תתרגל ותראה שהיא נהנית אפשר ורצוי ממש להספיג אותה במים, לא להתבייש ולא לפחד! אתה יותר ממוזמן לבוא ולראות איך אני עושה מקלחות לאקלקטוסים שלי (עם צינור גינה) וגם שהם ספוגים לחלוטין!!! הם לא מפסיקים להתחנן לעוד...

רן בראל

New member
שכחתי...

לפחות פעמיים בשבוע, אבל בהחלט אפשרי גם כל יום. אין צורך לנגב אותה, היא כבר תדאג לזה, אם אפשר לשים אותה קצת בשמש זה טוב. בוודאי ובוודאי לא ליבש עם מיבש שיער וכד' לדאוג שלא תהיה מול רוח עד שהיא יבשה לגמרי. אחרי המקלחת יכול להיות שתראה אותה רועדת באזור החזה, זה לא מקור! מכיוון שחשוב לתוכים בטבע לשמור על יכולת התעופה שלהם הם צריכים להתייבש ומהר. לכן יש להם מנגנון בשרירי החזה שגורם לשרירים להתקווץ ולהשתחרר במהירות וזה עוזר לייבוש מהיר של הנוצות, אז לא להבהל.

glyaron

New member
תודה

תודה רבה רן ובאמת נראה שהיא אוהבת את זה דרך אגב היא כבר מאוד חברותית והפסיקה לנשוך טוב עשינו שלא ותרנו עליה ושוב תודה

רואי

New member
אגב

שימו לב שהנוצות העליוניות של הכנף הן מעין שמנונייות ולוקח זמן יחסית רב עד שהן סופגות את המים. דבר זה נועד כדי שאם בטבע ירטבו להם הנוצות הם עדיין יוכלו לעוף ולא יהיו כבדים מדי בגלל ספיגת המים. יש גם ציפורים מסויימות שיש להן בלוטת שומן במורד העורף ומדי פעם הן לוקחות קצת שומן עם המקור ומושחות אותו על גבי הנוצות כדי שבמידה ויהיה גשם, הנוצות לא יספגו מים ועדיין הן יוכלו לעוף ...

רן בראל

New member
באנגלית אומרים...

TOLD YOU SO...
שמח לשמוע שאתם מרוצים!

Chens15

New member
אממממ יש לי בעיה

הקוניור סאן שלנו היא עם נוצות קצת שחורות כאלה ולא משנה כמה פעמים שרחצנו אותה ולא ייבשנו היא נשארת עם נוצות צהוב מלוכלך.....למה? כשקיבלנו אותה היא הייתה צהובה להפליא

נעה גל

New member
חלק מהלכלוך הזה נובע מהמגע שלכם

היתה לי בעיה דומה עם קטשופ שהיה קוקוטיל לוטינו (צהוב) ובאיזורים שנהגנו ללטף אותו הוא פשוט השחיר. אתם לא מצליחים לנקות אותה כי מדובר על שומן (טבעי) שיורד מהידיים שלכם ומלכלך אותו. אצלנו התופעה נעלמה בשלב מסוים. הנוצות התחלפו והוא חזר להיות צהוב וצח.

limoros

New member
רחצת תוכים

רציתי להגיב על מה ששאלת לי יש תוכי קוקטל ואני מטיזה עליו מים וזה טוב מאוד כי הם צריכים להתנכות והיה לי גם קוקטל שהיה נכנס לבד לתוך צלחת מים כדי להתרחץ אני ממליצה מאוד להשפריץ מים

glyaron

New member
שגעון

נראה שהיא נהנית מזה כל כמה זמן אתה רוחץ אותה ?

למעלה