רחמים - שאלה אליכם..

רחמים - שאלה אליכם..

האם רחמים על מישהו גורמות לנו להזדהות עם המקרה של מישהו?? אני שואל את זה מתוך דבר שקראתי היום על אישה שחלתה במחלה חשוכת מרפא מבחינת הרופאים.. היא נמצאה מתה בביתה, אחרי שבית המשפט התנגד לתת לה אישור למות באופן חוקי. סורי שאני מעלה את הכל לפה, אבל כדי שתבינו.. האם צער קטן או רחמים על מישהו גורמות לנו להזדהות, או שעדיף לשחרר את הרחמים ולא להתמקד בדברים שגורמים לנו מורת נחת?? תודה לכל העונים מראש:)

ע ו פ ר ה

New member
רחמים - תשובה

אני מציעה להוציא את המילה רחמים מהלקסיקון. אפשר להחליף אותה בחמלה או אמפטיה. רחמים, זה רגש שמחליש את המרחם, מחליש את המרוחם. זה רגש שיוצר עליונות: אני המרחם, אתה המסכן. זה רגש שיוצר הזדהות וכשאני מזדהה, יותר קשה לי לעזור. צריך להבין שלכל אחד יש את סיפור החיים שלו ואת הדברים שהנשמה שלו בחרה להתמודד איתם. כשמבינים את זה, הרבה יותר קל להתחבר לחמלה. להיות עם האדם ולא להיות חלש כמוהו, כשהוא בזמן משבר. אני ויתרתי על הרחמים ואימצתי את החמלה והאמפטיה. באהבה עופרה

תודה רבה עופרה../images/Emo140.gif

אתמול הזדעזעתי מהכתבה, וקצת קיבלתי שוק מהתמונה ששמו עליה - פשוט זעזוע!! פתאום לא הרגשתי בנוח מאוד, אבל עצמתי עיניים וביקשתי לחשוב מחשבות חיוביות בלבד!!! חייב לומר, שתוך 10 דקות בכלל לא שמתי לב, המחשבות נדדו לדברים טובים ומהנים לערב...חחחח נ.ב: אני מוציא סופית את המילה הזאת מעצמי! יום טוב!

למעלה