רחמים עצמיים

Mist2

New member
רחמים עצמיים

בני אדם מרחמים על עצמם, בגלל שהם בטוחים שהם מסכנים

Mist2

New member
נכון בני אדם לא מכירים את עצמם

אבל יש להם תמונה דימיונית על עצמם....

אינקה

New member
האם לא בדק הם מרחמים על עצמם?

האין הרחמים העצמיים הבלחה של הבנה אמיתית עד כמה רע ונורא מצבן של המכונות הישנות שמדמות לעצמן שהן חיות?

Mist2

New member
העיניין לא ממש קשור בצדק

אבל אם אני אנסה לענות לך, אז כן, הרחמים העצמיים נובעים מהמקום המזוייף ולא מההכרה שאנו מכונות. משם גם נובעת אותה תמונה דימיונית או עולם דימיוני על עצמינו - מי אנחנו, מה אנו אוהבים ומה אנו שונאים.... כשנראה לנו שהעולם נהג בנו לא כפי שהיינו רוצים שינהג, מייד נכנסים אנו למצב של רחמים עצמיים, כמה זה לא צודק שדבר מסויים קרה או לא קרה לי ועוד... הבעיה היא שעם הזמן, ועם החינוך רוכשים בני אדם תכונות אלה ומקבעים אותם בעצמם, עד אשר מגיע המצב שאותו אדם עסוק ברוב היום ברחמים עצמיים, ברגע שנקח ממנו את הרחמיים העצמיים, יעשה הוא כל דבר כדי להחזירה לעצמו... המצב שעליו אתה דיברת, כשאנו רואים ומכירים בכך שאנו מכונות... ; אדם שראה את הדבר הזה על עצמו, אך לא קיבל הדרכה ואין מורה לצידו שיכול להדריך אותו, לדעתי יחצוץ את זה מייד, צר לי אבל אני לא ממש יכול להסביר מחיצה או חציצה מה היא, אתה יכול לקרוא בסיפרי הדרך הרביעית. במקרה שאין ביכולתו לחצוץ, לדעתי ישקע אותו אדם ברחמיים עצמיים. אך אם הוא כן קיבל הדרכה, והוא יודעה מה לעשות עם התבוננויות אלו, גם אם רחמים עצמיים יהיו שם, ידע האיש לא להזדהות איתם, ולנצל את מצבו החדש להתקדמות. זהוא סבל אמיתי, לראות את האמת על עצמך.

למעלה