רחם קשתי או מחיצה

Rמחכה7

New member
רחם קשתי או מחיצה

אני יודעת שכאן זה לא תחליף לייעוץ רפואי
אבל יש כאן מומחיות :)
שיעזרו לי לעשות סיעור מוחות

אז,
כרגע אנחנו בהתלבטות
רופא הפוריות שלי עשה לי שוב היסטרוסקופיה לפני ההחזרה ועל הדרך גם פיפל. (שלא עזר לצערי) והוא טוען שיש מחיצה של 20-30%
לאור העבר ה'עשיר' שלי הוא ממליץ לעשות ניתוח ולהוריד אותה.
לעומת זאת,
הרופאים שעשינו אצלם בעבר היסטרו, אף פעם לא טענו שיש לי מחיצה
ועשיתי אצל המומחים: גולדנברג (פעמיים), גולדשמיט ומומחה נוסף.

בפעם האחרונה שעשיתי אצל המומחה הנוסף, הוא הביא איתו את כל הצוות, מכיוון שידע את ההיסטוריה שלי ורצה שכל הצוות יראה ויחליט האם זה מחיצה או רחם קשתי.
אחרי עיון מדויק, הם החליטו שזה רחם קשתי ואין מחיצה.
כעת הרופא המטפל שלי טוען שזה כן מחיצה (אומנם לא גדולה, גם לטענתו, במקרה אחר לא היה ממליץ להסיר אותה, אבל לאור ההיסטוריה של ההפלות וחוסר ההשתרשות של העוברים הוא חושב שכדאי להסירה)

מתלבטת מה נכון לעשות?
מצד אחד הסרת מחיצה זה לא משהו מסובך, מצד שני מפחדת שמשהו הסתבך,
לפחות הרחם שלי בלי הדבקויות (גם אחרי כל הגרידות וההפלות) מפחדת שיקלקלו משהו..

גם אם כן נלך על הסרה, לא מרגיש לי שהרופא שלי הוא ה'מומחה' להיסטרו' ניתוחית.מצד שני אני לא יכולה ל'שרוף' איתו קשרים וללכת לרופא אחר להסרת המחיצה ואז לחזור אליו לIVF
מה דעתכן?
(בכוונה לא הזכרתי את שמות הרופאים, רוצה שהתשובה תהיה לגופו של ענין וללא נטיה אוטומטית ללכת אחרי 'שם' מסוים)

אגב, הויכוח בין 2 מומחים מפורסמים כאן בפורום :)

תודה

טוליתי

New member
מנסה לענות

זו באמת דילמה רצינית, אבל לעניות דעתי, ואיני רופאה, זו דילמה לכאורה. אסביר בהמשך. שריפת קשרים אינה שיקול כאן. אני הלכתי לעשות היסטרו אצל רופא אחד, וחזרתי לרופא שלי. הוא לא אהב את זה, אבל לא נשרף שום קשר...
אחרי שימוש בקלקסן ובסטירואידים, והפלות חוזרות בנוכחותם, יש סיכוי סביר שהגורם להפלות הוא רחמי. רחם שעושה צרות לעוברים בעייתית יותר מרחם עם הידבקויות...הדעה שלי היא בעד הסרת המחיצה, ושוב, איני רופאה. ממה שראיתי בפורום, נשים רבות נכנסות להריון תקין לאחר הסרת מחיצה. אפשר כמובן להתייעץ עם מומחה נוסף.
לא יודעת אם עזרתי,
הלוואי שכבר יצליח לכם.

Rמחכה7

New member
תודה על התגובה

ראשית, אמן על הברכה
&nbsp
שנית, מרבית ההפלות שלי היו בשלבים מוקדמים, כך שהסיכוי שהרחם היא בעייתית די נמוך, ההסתברות שכל העוברים משתרשים על המחיצה, לא הגיונית
אבל, כל המקרה שלי לא הגיוני.
נראה לי שבאמת נגש לייעוץ נוסף ונחליט
&nbsp
תודה לכל המגיבות

טוליתי

New member
הגיון לא קשור כאן...

תראי את נונו2014, כל ההפלות בשלבים מוקדמים, ורק אחרי הסרת מחיצה שמרבית הרופאים לא ראו, הריון עם סוף שמח.
אין קשר להיגיון....

מנסיון כואב, היסטורוסקופיה עושים אצל מומחה בלבד

גם אצלי רופא (בר חווה) קבע שאין שום בעיה.
אבל... בבדיקה אצל מומחה (שלומי כהן איילון) , עם ציוד מתאים, ויכולות שונות, נמצאה בעיה רצינית ביותר, שטופלה.
כל רופא, כבודו במקומו מונח.
אבל אם מישהו מתמחה ברזרבה נמוכה, הוא כנראה לא מומחה גם להיסטרוסקופיות, בטח לא כמו מי שזה מה שהוא עושה כל יום כל היום.
לפני שבחרתי מומחה להיסטרוסקופיה, קראתי את קורות החיים של הרופאים.
המומחים לעניין עוסקים רק בזה וזה כל מה שהם עושים.
מנסיוני הכואב, מכל הבחינות, ממליצה ללכת למומחה בלבד.
ואגב, בכל מקרה, לא להסכים ש"מומחית פוריות" (מזכירה), תכנס איתך לבדיקות.
בבדיקה כ"כ אינטימית צריכה להיות אשת צוות בעלת הכשרה רפואית רשמית.
ואכן, ניתוח יכול גם לגרום נזקים (כן, גם זה קרה לי), כל התערבות באיבר כ"כ רגיש היא לא אופטימלית.

הרבה הצלחה

Rמחכה7

New member
תודה לך

&nbsp
גם לי מרגיש שרופא פוריות שעושה 'הכל' אינו דומה לרופה שההתמחות שלו בהיסטרוסקופיות וניתוחים ברחם ומתעסק בזה בעיר.
&nbsp
אגב, אף איש צוות שאינו רופא לא נכנס לבדיקה...
למה חשבת ש'מומחית לפריון'- (קרי מזכירה) נכנסה לבדיקה, זה קרה לך בעבר?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

a morph

New member
אישית, לא הייתי הולכת לניתוח במצב של ספק

הייתי סומכת יותר על האבחנה של מומחה להיסטרוסקופיה, ואם הוא הגיע למסקנה שמדובר ברחם קשתי - לא הייתי נוגעת בכלום.
רחם קשתי הוא וריאנט מאוד שכיח ותקין, כפי שאת ודאי יודעת. יש "דרגות" קשתיות שונות וחלקן יכולות להיראות כמו מחיצה חלקית, אבל יש הבדל מהותי בין שני המצבים.
דרך אגב, האם הקשתיות\מחיצה נראו גם בצילום רחם? זה ממצא שלרוב מאוד בולט וקל לזיהוי בצילום, ואם לא נראה בצילום ולא נראה בהיסטרו אצל מומחה, אז בכלל נראה לי מוזר הסיפור...

Rמחכה7

New member
הסיפור שלנו בהחלט מוזר...

לאחרונה אני לא כותבת הרבה, אבל הותיקות מכירות את ההיסטוריה שלנו
לכן, למרות שבצילום רחם לא ראו זכר למחיצה, יש מחלוקת בין הרופאים האם זה רחם עם מבנה קשתי או מחיצה
&nbsp
גם הרופא שהמליץ על הניתוח אמר שבמקרה אחר לא היה רץ לנתח, אבל לאור ההיסטוריה שלי הוא ממליץ בכל אופן להוריד את המחיצה.
(בטיפולים כבר מ2010, מספר דו ספרתי של החזרות, הרבה הפלות - כל הבדיקות האחרות תקינות, אפשר לומר שאנחנו 'לא מוסברים'),
תודה לכולכן על התגובות, עזרתן לי לעשות קצת סדר בדברים
&nbsp
מאחלת לכולן המון הצלחה ובשורות טובות

אולי להוריד את המחיצה זה יהיה השינויי שצריך?

אחרת זה עוד מאותו הדבר...
כלומר, משהו צריך , כנראה, להשתנות...
&nbsp
ככה לא מצליח,
בעזרת השם, אחר כך יצליח.
&nbsp
תשמעי, עברת מסע ארוך מאוד מאוד, וכמו שכתבת 7 שנים של טיפולים,
אז צריך לשנות משהו.
&nbsp
חיבוק גדול ובשורות טובות

&nbsp
&nbsp
&nbsp

נועה312

New member
דעה אישית

בגלל כל מה שעברת הייתי הולכת לניתוח בתקווה שאכן יגלו בו מחיצה. הלוואי שבאמת יימצאו מחיצה ושאחרי ההסרה שלה יהיה הסבב המנצח.

ענבל ח1

New member
מצטרפת לדעתן של נועה וטוליתי

אמנם מומחים גדולים כמו גולדשמיט וגולדנברג סבורים שאין מחיצה, אבל אחרי כל כך הרבה שנים, הייתי מוכנה לעבור ניתוחכדי לבדוק את זה.
אבל וזה אבל גדול - ממש לא מתפשרת על המנתח. אני באופן אישי עשיתי את כל הניתוחים שלי אצל פרופ' גולדנברג ומאוד הייתי מרוצה. ככה תוכלי להיות רגועה שהוא לא יפגע ברחם ותוכלי לקבל תשובה חד משמעית אם הייתה מחיצה והוסרה או לא.
מקווה בשבילך שיתגלה שהיא אכן קיימת ותוסר.
בהצלחה!

למעלה