רחם קשתי או מחיצה
אני יודעת שכאן זה לא תחליף לייעוץ רפואי
אבל יש כאן מומחיות
שיעזרו לי לעשות סיעור מוחות
אז,
כרגע אנחנו בהתלבטות
רופא הפוריות שלי עשה לי שוב היסטרוסקופיה לפני ההחזרה ועל הדרך גם פיפל. (שלא עזר לצערי) והוא טוען שיש מחיצה של 20-30%
לאור העבר ה'עשיר' שלי הוא ממליץ לעשות ניתוח ולהוריד אותה.
לעומת זאת,
הרופאים שעשינו אצלם בעבר היסטרו, אף פעם לא טענו שיש לי מחיצה
ועשיתי אצל המומחים: גולדנברג (פעמיים), גולדשמיט ומומחה נוסף.
בפעם האחרונה שעשיתי אצל המומחה הנוסף, הוא הביא איתו את כל הצוות, מכיוון שידע את ההיסטוריה שלי ורצה שכל הצוות יראה ויחליט האם זה מחיצה או רחם קשתי.
אחרי עיון מדויק, הם החליטו שזה רחם קשתי ואין מחיצה.
כעת הרופא המטפל שלי טוען שזה כן מחיצה (אומנם לא גדולה, גם לטענתו, במקרה אחר לא היה ממליץ להסיר אותה, אבל לאור ההיסטוריה של ההפלות וחוסר ההשתרשות של העוברים הוא חושב שכדאי להסירה)
מתלבטת מה נכון לעשות?
מצד אחד הסרת מחיצה זה לא משהו מסובך, מצד שני מפחדת שמשהו הסתבך,
לפחות הרחם שלי בלי הדבקויות (גם אחרי כל הגרידות וההפלות) מפחדת שיקלקלו משהו..
גם אם כן נלך על הסרה, לא מרגיש לי שהרופא שלי הוא ה'מומחה' להיסטרו' ניתוחית.מצד שני אני לא יכולה ל'שרוף' איתו קשרים וללכת לרופא אחר להסרת המחיצה ואז לחזור אליו לIVF
מה דעתכן?
(בכוונה לא הזכרתי את שמות הרופאים, רוצה שהתשובה תהיה לגופו של ענין וללא נטיה אוטומטית ללכת אחרי 'שם' מסוים)
אגב, הויכוח בין 2 מומחים מפורסמים כאן בפורום
תודה
אני יודעת שכאן זה לא תחליף לייעוץ רפואי
אבל יש כאן מומחיות
שיעזרו לי לעשות סיעור מוחות
אז,
כרגע אנחנו בהתלבטות
רופא הפוריות שלי עשה לי שוב היסטרוסקופיה לפני ההחזרה ועל הדרך גם פיפל. (שלא עזר לצערי) והוא טוען שיש מחיצה של 20-30%
לאור העבר ה'עשיר' שלי הוא ממליץ לעשות ניתוח ולהוריד אותה.
לעומת זאת,
הרופאים שעשינו אצלם בעבר היסטרו, אף פעם לא טענו שיש לי מחיצה
ועשיתי אצל המומחים: גולדנברג (פעמיים), גולדשמיט ומומחה נוסף.
בפעם האחרונה שעשיתי אצל המומחה הנוסף, הוא הביא איתו את כל הצוות, מכיוון שידע את ההיסטוריה שלי ורצה שכל הצוות יראה ויחליט האם זה מחיצה או רחם קשתי.
אחרי עיון מדויק, הם החליטו שזה רחם קשתי ואין מחיצה.
כעת הרופא המטפל שלי טוען שזה כן מחיצה (אומנם לא גדולה, גם לטענתו, במקרה אחר לא היה ממליץ להסיר אותה, אבל לאור ההיסטוריה של ההפלות וחוסר ההשתרשות של העוברים הוא חושב שכדאי להסירה)
מתלבטת מה נכון לעשות?
מצד אחד הסרת מחיצה זה לא משהו מסובך, מצד שני מפחדת שמשהו הסתבך,
לפחות הרחם שלי בלי הדבקויות (גם אחרי כל הגרידות וההפלות) מפחדת שיקלקלו משהו..
גם אם כן נלך על הסרה, לא מרגיש לי שהרופא שלי הוא ה'מומחה' להיסטרו' ניתוחית.מצד שני אני לא יכולה ל'שרוף' איתו קשרים וללכת לרופא אחר להסרת המחיצה ואז לחזור אליו לIVF
מה דעתכן?
(בכוונה לא הזכרתי את שמות הרופאים, רוצה שהתשובה תהיה לגופו של ענין וללא נטיה אוטומטית ללכת אחרי 'שם' מסוים)
אגב, הויכוח בין 2 מומחים מפורסמים כאן בפורום
תודה