רחם חד קרני

רחם חד קרני

שלום לכולן, אני חדשה בפורום הזה אך לצערי לא חדשה בניסיונות כניסה להריון...
אני קוראת באדיקות את כל התכתובות בפורום, אבל עד עכשיו לא ממש הרגשתי בנוח להשתתף..
בקצרה- אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר שנתיים, בעיות זרע , עברנו 3 הזרעות, נכנסתי להריון , הוא נפל, עברתי גרידה (אמאלה כשאני כותבת את זה אני קולטת מה עברנו...)
לאחר הגרידה היה חשש להידבקויות עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית אתמול ו... יש חשש שיש לי רחם חד קרני או פשוט הידבקות קשה מאוד בחלק השמאלי של הרחם
אני אשמח אם מישהי שגם ״זכתה״ ברחם חד קרני תוכל לספר לי אם הצליחה להיכנס להריון ולהגיע ללידה המיוחלת

כבר כ״כ מיואשת מכל הבדיקות... ד״ר גולדשטמיט הפנה אותי לעשות או״ס תלת מימד ואו״ס כליות (?!)

פלייייז אשמח לקבל כל אינפורמציה שיש לכן...
תודה רבה מראש, אתן מקסימות

Laline10

New member
אני גם נושאת את התואר רחם חד קרני

על החשד לחד קרני עלה הרופא שלי בהזרעות- ההזרעות היו אצלי קשות וארכו קרוב ל 50 דקות . .
אחרי 3 הזרעות הרופא המטפל שלי שלח אותי לבירור היסטרוסקופיה- (בזכות הפורום הזה הגעתי גם כן לד"ר גולדשמיט ועשיתי גם כן אצלו) בהיסטרוסקופיה אובחן רחם חד קרני.
גולדשמיט שלח אותי להמשך בירור בדיקה משלימה לאולטראסאונד תלת מימד- עשיתי עם טופס 17 בבית חולים מאיר אצל פרופ' טפר- מומלץ בחום!
לרוב, בעלי חד קרני מאובחנים גם עם כליה אחת או 2 צינורות שתן והם לא יודעים זאת עד שמנסים להרות..... לכן שלחו אותך גם ל א.ס כליות. אני ידעתי זאת על עצמי מבעוד מועד ( בעלת 2 צינורות שתן בצד אחד ואחת בצד שני) ואחרי שחרשתי את האינטרנט על חד קרני , הגעתי לגולדשמיט מצוידת מראש עם תוצאות הא.ס כליות.

רחם חד קרני הוא למעשה רחם שלא התפתח עד הסוף בתקופה העוברית. מבחינה רפואית זהו מום מבני. רחם מסוג זה הוא בעל חצוצרה אחת בלבד.
אני זוכרת איך נכנסתי לסרטים בעקבות האבחנה. הרופאים המקסימים שלי ובנות הפורום המקסימות עודדו אותי עם סיפורי לידה גם של חד קרני.
רחם חד קרני דורש הריון במעקב קפדני, ההריון הינו הריון בסיכון ויש להישמר ולהיות ערים לכל מיני סימנים.
יש אחוז מאוד גבוה של הפלות ברחם חד קרני ולכן, במקרים מסוימים יש רופאים הממליצים לקשור את צוואר הרחם מחשש להפלות.
ישנם סיכונים נוספים כמו צירים מוקדמים, ירידת מים מוקדמת ולידות מוקדמות, מצבי עכוז כי הרחם קטן מידי מרחם רגיל ואין לעובר מקום להתפתח ובעקבות כך נוצרים מומים, וניתוחים קיסריים, לא כולן סוחבות עד סוף תשיעי כשיש חד קרני.

מקווה שעזרתי לך,
אשמח לענות לשאלות נוספות אם יש.

לילה טוב!

ללין מהממת...

ללין את מקסימה.... תודה על הפירוט, איזו סבלנות!

את קולטת שאני כבר עשיתי או״ס תלת מימד לפני כמה חודשים ושללו בעיה ברחם (היה חשד לדו קרני) וגולדשמיט אמר שזה פשוט לא הגיוני שלא ראו משהו! הזוי... בכל אופן אני צריכה לעשות שוב תלת מימד (ולא, לא מדובר בסרט... נאלצתי להסביר לבעלי)
יש לי שאלה לגבי הכליות... או״ס כליות זה כואב? כמה זמן צריך להמתין לתור? אני רוצה כבר לעשות את כל הבדיקות החודש... לא רוצה להמתין עוד חודש

ו... שאלה אחרונה :) את זוכרת באיזה יום למחזור צריך לעשות או״ס תלת מימד?
תודה ענקית

ואני כמובן אשמח לדעת מה איתך? יש התקדמות? את עושה ivf?

הלן אור

New member
רחם חד קרני

הי
גם אני שייכת למשפחת החד קרניות :)
אובחנתי ביולי בצילום רחם ואז באולטראסאונד תלת מימדי. די נכנסתי להלם ודכאון אבל איכשהו אחרי המון שיחות עם רופאים היום אני כבר הרבה פחות פסימית. הבנתי שהיום, בעיקר כשיש אבחנה מראש, יש סיכוי טוב מאד להחזיק הריון, ם אם לא ממש למועד אז לשבועות מספיק מתקדמים.
עם זאת, ממה שאני הבנתי - באמת יש יותר הפלות ולידות מוקדמות, וגם מנחים כמו עכוז וכו'.
הבנתי שהיום לא מומלץ על קשירה של צואר הרחם, כי זה לא הוכח כמעכב לידות מוקדמות.
מה שזה אומר בשלב הזה שבו אנחנו נמצאים, חוץ מאצלך שנשמע לי שחשוב עוד להיות סגורים סופית על האבחנה...זה
א. יש קושי עם הזרעות כשהביוץ הוא בצד בו אין חצוצרה....זה אחד הדברים הכי מבאסים לקבל זריקות ואז לגלות שיש אחלה ביצית אבל בצד הלא נכון...
ב. צריך להמנע בכל מחיר מהריונות מרובי עוברים, לכן צריך להיות זהירים בהזרעות ובivf לי מחזירים רק עובר אחד. אני חושבת שקצת ממהרים יותר לעבור להפריות חוץ גופיות מאשר במטופלות לא חד קרניות.
ג. אני הבנתי שנכנסים למעקב הריון בסיכון החל מטרימסטר שני, כי בהתחלה אין יותר מידי מה לעשות....

לגבי אולטראסאונד תלת מימד- לא נראה לי שיש חשיבות למועד, אבל אני לא יודעת...
אולטראסאונד כליות לא כאב במיוחד, זה על הבטן אז כבר יותר נחמד מוגינלי...קצת לוחץ אבל ממש בקטנה. לי קבעו תור לאחרי שבועיים-שלושה במכבי השלום.

שיהיה המון בהצלחה!!! כנראה שאנחו לא נדירות כמו שחשבתי אם אנחנו כבר שלוש פה בפורום :)

אגב הלן!

אשמח לדעת מה איתך... יש לך כבר ילדים? הצלחת להיכנס להריון עד עכשיו?
וקצת מפחיד אותי ה "קשירת צוואר הרחם"

Laline10

New member
בוקר טוב קפקייק יקרה, ממש בשמחה!

אז הנה תשובות לשאלותייך:

אולטראסאונד תלת מימד, אני ממליצה בחום על פרופ' טפר בבית חולים מאיר.
אם את בקופ"ח כללית , אשמח לתת לך טלפונים ופרטי התקשרות.
אולי הוא קצת שחצן אבל הוא מאוד מקצועי ונעים ומסביר פנים.
ולא היתי צריכה להמתין הרבה זמן לתור, מהר מאוד סודר לי תור, אלא שהיתי צריכה להמתין למחזור הבא כי היו לי חגים תקועים באמצע.
אני לא זוכרת באיזה יום למחזור עשיתי את זה, אברור בין הניירות שלי ואחזור אלייך עם תשובה

א.ס כליות ממש לא כואב!!! הלוואי וכך היו נראים יתר הטיפולים שלנו

זה א.ס רגיל , חיצוני עם ג'ל אז אל חשש.

בעקבות החד קרני אושר לי אי ווי אף, הרגשתי אז שזכיתי במיליון דולר! כבר בהזרעה שלישית ידעתי שאם זה לא מצליח אני רוצה אי וי אף. ביקשתי- קיבלתי!
אני אחרי האי וי אף הראשון וממתינה כעת לבדיקת בטא!

יום מקסים!!!

Laline10

New member
ועוד דבר חשוב

לבעלות רחם חד קרני אי אפשר לקחת סיכון של הריון מרובה עוברים כפי שיש בהזרעות למשל.
ולכן באי וי אף תמיד מחזירים אחד בלבד!! אסור להחזיר יותר מאחד!
הרחם שלנו עושה טובה שמאפשר לנו להחזיק עובר אחד אז שתיים בוודאי שלא!

ולכן ביום ההחזרה חובה להזכיר לרופא בפני האמבריולוגית להקפיא את העוברים ביחידות בודדות במבחנה! זה סופר חשוב!!!!

תעשי חיפוש בפורום על רחם חד קרני תוכלי למצא את כל ההודעות שלי, ההיסטריות והרגועות

ואת כל סיפורי הלידה והתמיכה המרגיעות!
אני אכלתי כאלה סרטים כשאובחנתי בחד קרני, הרגשתי שכל עולמי חרב,
הרגשתי שסוגיית ההריון והלידה במקרה שלי עומדים בכלל בסימן שאלה....
אבל באמת, לאט לאט, בעזרת הפורום , התמיכה והסיפורים ובעזרת הרופאים הבאמת מוצלחים ומקסימים ומעודדים שלי התחלתי להשלים ולקבל את העובדה החדשה הזו.
יהיה בסדר, עכשיו אני בטוחה בזה!
ובאמת כייף לדעת שאנחנו לא היחידות ואנחנו כבר שלוש כאלה כאן

בוקר טוב חד קרניות ולכל הבנות :)

הלן וללין תודה על התשובות

אני הופנתי ל IVF עוד לפני ההריון וההפלה שהיו לי, בגלל בעיות זרע לבעלי (כן כן, בסוף גילינו ששניינו "בעייתיים" חחח)
עוד לא התחלתי מחזור ראשון של IVF כי בפעם הקודמת גיליתי פתאום שאני בהריון
ולאחר ההפלה והגרידה לא יכלתי לגשת לטיפול עד שלא אדע בוודאות האם אני חד קרנית או שמא יש הידבקות חמורה בצד השמאלי של הרחם

אני כבר כ"כ רוצה להתקדם שלב, להתחיל טיפולל... משתגעת כבר, כמה מכשולים צצים בכל פעם

כנראה שאני חד קרנית, זה מה שגולדשמיט אמר שנראה לו והאמת שעכשיו זה פשוט מסתדר עם ההפלה, החשד שהיה עוד בהתחלה לדו קרני...
איזה ממצא שלא יהיה- רק שאדע כבר!!! אוף...

ללין, אני מקווה מאוד שהטיפול הראשון שלך הוא האחרון ל 9 חודשים הקרובים! שהוא זה שיביא את ההריון המיוחל, שיהיה בריא ו 9 חוד מלאים!!!

אגב, אכן מצאתי את ההודעות שלך, חחח קלטתי שאכן קראתי אותן אבל לא קישרתי... חמודה, כ"כ הזדהתי עם ההסטריה שלך ולאיך שהרגשת אחרי הבשורה (גם אני התפרקתי בבית)

כנראה שאנחנו באמת לא כ"כ נדירות

loewy

New member
אני אחות של חד קרנית

אחותי אובחנה כחד קרנית לפני כשנתיים. בעקבות נסיונות חוזרים להביא לעולם ילד שלישי.
אני די בקיעה בחומר כי ליוויתי אותה לאורך הטיפולים. עשינו לנו קבוצת תמיכה של אחיות מטופלות IVF.
הבכור נולד מהריון ספונטני אחרי חצי שנה של נסיונות.
השני נולד אחרי 4 שנים של נסיונות. שנה נסיונות טבעיים ועוד 3 שנים של הזרעות ו- IVF. בדרך שתי הפלות בעקבות הפסקת דופק.
לפני כ- 3 שנים הם התחילו בנסיונות לביא לעולם ילד נוסף. בשלב הראשון התחילו בהזרעות כי אחותי מאוד חששה לחזור שוב ל- IVF. לפני כשנתיים רופאת המשפחה הפנתה אותה לאו"ס בגלל כאבי בטן בלי קשר לטיפולים. הטכנאית לא מצאה כלייה אחת וככה גילו שהיא חד קרנית (אני קוראת לה חד קרן) מסתבר שהכלייה השמאלית התנוונה כשהייתה בת שנה שנתיים. הרופא העביר אותה ל- IVF. את ההחזרה היא עשתה בהרדמה בגלל שהיה קשה לבצע אותה.
כמו שנכתב כאן, הריון מרובה עוברים הוא בסיכון גבוה ולכן יש להקפיד להחזיר עובר או שניים בהתאם לגיל (לה החזירו 2). ההריון לא התחיל טוב. בהתחלהחשבו שהוא מחוץ לרחם ובבית חולים החליטו לחכות עוד יומיים לפני הגרידה כדי להיות בטוחים. בסוף הוא הייה ברחם. בחודשיים הראשונים היו דימומים והיא הייתה בשמירה. היא הייתה כמובן ביחידה להריון בסיכון ובמעקב אצל מומחה כליות. ועכשיו יש אחיינית מתוקה בת 4 חודשים. אגב, בגלל שהרחם חד קרני, הלידות שלה הן לידות בזק. הכי ארוכה 4 שעות והכי קצרה 45 דק'. יש גם כמה יתרונות

היא גרה בחיפה. אם מהאיזור אני יכולה לברר את שמות הרופאים שטיפלו בה.

הלוואי ותכנסי במהירות להריון.
בהצלחה

LOEWY

היי יקירה,
תודה על המידע, זה מעודד ונותן תקווה לשמוע על מקרים כאלה
אני מנסה לשאוב ולהתעודד מההצלחות של אחותך ופחות מכל הנסיונות והזמן וההפלות שעברה...
איזה מזל שהמתינו עם הגרידה !!!!

אני מהמרכז, אז המלצות של רופאים מהצפון קצת פחות רלוונטיים אלי..
תודה ענקית

טליה 280

New member
אני כאן לעודד!!!

במקרה נכנסתי, לא היתי כאן המוןןןןן זמן... גם אני הובחנתי כבעלת רחם חד קרני + בעית זרע. וכן יש סיכוי !!! אומנם דרך לא קלה אבל המאמץ שווה כל רגע. יש לי ילדה מהממת בת שנה!!!!!!! עשיתי המון הזרעות (לפחות 10) עד שהגעתי לצילום שגילה את הרחם החד קרני. אח"כ עשיתי ivf. שאיבות 6 עד שהגעתי להריון המיוחל.... שהתחיל בתאומים .ועשיתי דילול עוברים.....הייתי בשמירה כל ההריון.... ניתוח קיסרי בשבוע 36. בקיצור דרך ארוכה של 6 שנים.... רציתי רק לעודד שדרך הקשה יש תגמול ענק בסוף ששוה כל מאמץ! מקוה שאצלכם הדרך תיהיה קלה, וקצרה יותר. והכי חשוב שיהיה בהצלחה אם המון סבלנות וכח רצון יש בסוף תוצאות משמחות!!!!!

וואו טליה ריגשת אותי עכשיו...

מצד אחד נשמע כ"כ נורא כל הדרך שעברת (6 שנים?! יואו...)
אבל עצם זה שהצלחת, ויש לך ילדה ב"ה... טוב, זה חימם לי את הלב עכשיו...

אני הולכת להיכנס "ברבאק" בכל הטיפולים, ולהאמין שיהיה בסדר...

תודה לכולכן, עשיתן לי את היום

Laline10

New member
לשאלתך- א.ס תלת מימד

בדקתי בין הניירות ורשום אצלי 3 שבועות אחרי הווסת. יום יומיים קדימה או אחורה לא משמעותי.

ותעדכני...

תודה ללין יקרה!

איזה מהממת את ש"נברת" בניירות שלך כדי לבדוק לי...

אתמול דיברתי עם הרופא שלי והוא באמת אמר לי שצריך לעשות את הבדיקה ביום ה 22/23 למחזור...
איזה כייף, אני אוכל לעשות כבר את הבדיקה במחזור הנוכחי, לא פספסתי את הסבב הזה

אפשר שאלה נוספת? הפעם לגבי או"ס כליות...
את גם עשית את זה בבי"ח?
כאילו פשוט להתקשר לבי"ח ולבקש לקבוע תור לאו"ס כליות?

יום מקסים!

Laline10

New member
א.ס כליות- בוודאי שאת יכולה לשאול!!!!

מעולה!! שמחה שיצא לך לעשות את הבדיקה במחזור הנוכחי.
איפה את הולכת לעשות את זה?
א.ס כליות- יצא שעשיתי שנה קודם לכן בעקבות חשד מסוג אחר בכלל שלא קשור לניסיון להרות.
הופניתי ע"י רופאת משפחה וביצעתי את זה במכון האולטראסאונד במרפאה המקצועית של קופ"ח כללית.
צריך הפניה של רופא. ולבדיקה צריך להגיע עם שלפוחית מלאה

באיזו קופ"ח את? ומאיזו עיר את?

א.ס כליות

אני הולכת לעשות את הא.ס תלת מימד במרפאת בריאות האישה עצמה...
זה בעיקרון מאוד חריג ולא מאשרים לעשות שם את זה, אבל הרופא (המקסים) שלי ארגן לי איכשהו אישור לעשות שם..

אני יעשה את זה בסוף ביום ה 26 למחזור.. קצת מאוחר מדי, אבל הוא אמר שזה בסדר

אני ממודיעין...זה אומר שא.ס כליות אני לא חייבת לעשות דרך בי"ח? (פשוט תמיד בי"ח מרגיש לי לא אישי ולא יודעת איך/מה/מי לקבוע תור...)

יש לי תור לרופא שלי ביום ראשון אז כבר אקח הפניה ובטח הוא יגיד לי אם ניתן לעשות את זה כבר בכללית עצמה

תודה ממוש על התשובות

Laline10

New member
אכן מאוד חריג!

בשום מרפאה אין א.ס תלת מימד. כי א.ס תלת מימד לרוב נעשה באופן פרטי או בבית חולים אך בתשלום.
באיזור המרכז רק במרפאת קטוביץ בת"א יש את המכשיר המתאים- והתור הוא נצח אלא אם כן קובעים מספיק זמן מראש.
באורח פלא קיבלתי לזה טופס 17 בבי"ח מאיר ועוד אצל פרופסור!!! כשבפרטי הוא לוקח כמה אלפיות בשביל זה.

א.ס כליות את ממש לא חייבת לעשות בבית חולים. אם יש באזורך מכון אולטראסאונד תבקשי הפניה לשם.

אם יש לך עוד שאלות אני כאן

מותק!

לאחותי יש רחם חד קרני

ואתמול בשעה טובה היא עברה נתוח קיסרי בהצלחה.
נכון, היו לה יותר הפלות מהממוצע. נכון שלפעמים היא מנסה להרות כמה חודשים יותר ממישהי אחרת (אין בעיית פריון והיא לא בטיפולים), אבל בסיכום יש לה עכשיו חמישה ילדים. ארבעה קיסריים ולידה אחת רגילה כשאמרו לה שבגלל המבנה היא לא תעבור את שבוע 38 וגם זה בקושי, אבל הילדה נולדה אחרי התאריך...

סליחה על הדיילי:)

ללין מגניב שהצלחת לעשות את זה עם פרופסור!
כן אני יודעת שזה חריג שעושים לי את זה בקופה... בואי נגיד ככה, שהמזכירות לא אהבו את זה והתחילו לומר לי שלא מאושר לעשות את הבדיקה אצלם, רק כשהרופא שלי התערב (הוא מנהל המרפאה) הן קבעו לי תור... נשמע חריג משהו!

איילת בהחלט מעודד לשמוע שאחותך עם 5 ילדים ועם חד קרני... יש לי שאלה..
כשכתבת ״היו לה יותר הפלות מהממוצע״ את יכולה לפרט כמה?

למעלה